Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ «ΣΑΛΙΓΚΑΡΟΥ» ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΩΞΙΜΟ 4 ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗ Λ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 320

Μαζική και μαχητική  ήταν η παρουσία των κατοίκων της περιοχής γύρω από την πλατεία «Σαλίγκαρου» στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων - Καματερού, απαιτώντας από αυτό να πάρει απόφαση για κάθε ενέργεια, προκειμένου να αποκαθηλωθούν οι κεραίες που σκορπούν την λευχαιμία και το θάνατο. Απαίτησαν να δεσμευτεί το δημοτικό συμβούλιο, ότι σε διάστημα ενός μηνός από την απόφασή του, να έχουν αποκαθηλωθεί οι κεραίες
Δείτε video από την παρέμβαση των κατοίκων
Η παρέμβαση αυτή, των κατοίκων στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν συνέχεια δύο προηγούμενων αγωνιστικών μαζικών συγκεντρώσεων στον χώρο που έχουν τοποθετηθεί οι κεραίες.
Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ βρέθηκε στο πλευρό των κατοίκων από την πρώτη στιγμή. Βοήθησε στην οργάνωση των κινητοποιήσεων και συμμετείχε με όλες της τις δυνάμεις δείχνοντας έμπρακτα την συμπαράσταση της.
Στις τοποθετήσεις ανέδειξε την ασύδοτη δράση των εταιρειών στις γειτονιές μας, που είναι αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων του καπιταλιστικού συστήματος και στοχεύουν την πλήρη υποταγή μας στις «αξίες» της ελεύθερης αγοράς, του ανταγωνισμού και των κερδών για τις επιχειρήσεις. 
Σε αντίθεση με το κριτήριο του κέρδους και της ζημιάς των εταιρειών που θέλουν να μας επιβάλλουν για το παρόν και το μέλλον του ανθρώπου, το χώρο που ζει, τις συνθήκες και τους όρους που εργάζεται, τον αέρα που αναπνέει, τις θάλασσες που κολυμπά, το περιβάλλον και τις πόλεις που ζει εμείς λέμε ότι πρέπει να προταχθεί η προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του περιβάλλοντος.
Αντιστεκόμαστε στις πολιτικές που νομοθετώντας κάνουν την παρανομία νόμο, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, με πιο πρόσφατο παράδειγμα, την τελευταία νομοθετική ρύθμιση, όπου το βασικό νομικό εργαλείο των κινημάτων τα τελευταία χρόνια ήταν οι πολεοδομικές παραβάσεις των ακινήτων και σ’ αυτές έβαλε όριο μέγιστης παρανομίας.
ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ
Γι’ αυτό, τονίσαμε ότι, από την ενασχόληση και την εμπειρία μας, όλα αυτά τα χρόνια από τις επιτροπές αγώνα στο Καματερό για το κατέβασμα των κεραιών, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι οι δυναμικές κινητοποιήσεις των κατοίκων.
Ακόμη, πως δεν είναι ζήτημα μιας γειτονιάς, αλλά, όλου του εργαζόμενου λαού, γιατί σήμερα είναι σ’ αυτή την γειτονιά, αύριο στην δίπλα. Είναι ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να στραφούμε και ενάντια σε όλο το νομοθετικό πλαίσιο που τους επιτρέπει να ασυδοτούν ΝΟΜΙΜΑ!
Στο Δημοτικό συμβούλιο στηρίξαμε το ψήφισμα των κατοίκων και την απαίτησή τους να δεσμευτεί το δημοτικό συμβούλιο πως θα κάνει όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε χωρίς καμιά καθυστέρηση το πολύ σε ένα μήνα να έχουν φύγει οι κεραίες  με κάθε τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου