Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Φύσηξε ο άνεμος του Νοέμβρη –ο Νοέμβρης των αγώνων –ο Νoέμβρης του Πολυτεχνείου

Embedded image permalink
Φύσηξε ο άνεμος του Νοέμβρη –ο Νοέμβρης των αγώνων –ο ΝΟΕΜΒΡΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟΥ
Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προχώρησαν χθες 814 σχολεία σε όλη την Ελλάδα , με κατάληψη των σχολείων τους ενάντια στο έκτρωμα που το ονομάζουν <<νέο λύκειο>>. Μόνον φέτος, τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του πέταξε χιλιάδες παιδιά εργατικών οικογενειών έξω από τα σχολεία καθώς και  2500 χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία <<διαθεσιμότητα>>. Η μαζική αποτυχία των μαθητών επιβεβαιώνει την  υλοποίηση του διπλού στόχου αυτών των μεταρρυθμίσεων. Από τη μια, μαζικός διωγμός των πιο φτωχών μαθητών από το Λύκειο προς τη μεταγυμνασιακή κατάρτιση και τη μαθητεία – τζάμπα εργασία για τον εργοδότη. Από την άλλη, διαμόρφωση όσων αντέξουν σε ένα νέο χειραγωγημένο, επιστημονικό – εργατικό δυναμικό με τις κατάλληλες για το κεφάλαιο δεξιότητες και μικρότερο κόστος.
Λίγες μέρες πριν είχαν αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στον αυταρχισμό και οι φοιτητές .
Θορυβημένη η κυβέρνηση από τον “ΑΝΕΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ” που αρχίζει να πνέει δυνατά σε σχολεία και σχολές, έχει επιστρατεύσει τους ΠΙΟ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ, ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗΣ και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Σε πολλά σχολεία οι διευθυντές, κάτω από την μέγγενη της αξιολόγησης και τον καινούργιο ρόλο που τους ανάθεσε το κράτος αυτό του <<χωροφύλακα>> ξεθαμμένο από τα παλιά, επιδόθηκαν σε μια σειρά ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ενάντια στους ίδιους τους αγωνιζόμενους μαθητές τους που καμία σχέση δεν έχουν με το εκπαιδευτικό λειτούργημα . Τσακωμοί και ύβρεις στην πόρτα, σειρά τηλεφώνων στους γονείς με απειλές για αποβολές κλπ.
Παλιά η μέθοδος γνωστά  και τα αποτελέσματα.
ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ όσοι νομίζουν πως έτσι μπορούν να τρομοκρατήσουν και να κάμψουν την οργή της νεολαίας.
Η μαθητική νεολαία δεν φοβήθηκε δεν υπάκουσε, βγήκε στο δρόμο για να διεκδικήσει το σχολείο που έχει ανάγκη, συντόνισε τον αγώνα της.   
Και θα συνεχίσει οργανωμένα και συντονισμένα. Είναι Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.
Και στο Καματερό και στους Αγ.Αναργύρους τα παιδιά μας σε 8 γυμνάσια και λύκεια προχώρησαν σε καταλήψεις και αποχές με τα ίδια αιτήματα και αιτήματα για βελτίωση των συνθηκών φοίτησης στα σχολειά τους .
Αυτό τον αγώνα χρειάζεται να τον στηρίξουμε όλοι
Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ καλεί όλους τους γονιούς, εκπαιδευτικούς ,όλο τον εργαζόμενο λαό του Καματερού και των Αγ. Αναργύρων να σταθεί στο πλευρό των παιδιών μας  στον αγώνα για δημόσια δωρεάν παιδεία και πρόσβαση σ’ αυτό σε όλα τα παιδιά ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ <<ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ>> και την τράπεζα θεμάτων, ενάντια στην υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης που την οδηγεί στον μαρασμό και την ιδιωτικοποίηση.

Για να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική και να διεκδικήσουμε το σχολείο των αναγκών και των δικαιωμάτων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου