Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Για την εκπαίδευση των αναγκών και των δικαιωμάτων μας

Εκδήλωση της «Ανυπότακτη Πόλης»
Την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε στον Πευκώνα Αγίων Αναργύρων η εκδήλωση- συζήτηση για την παιδεία που διοργάνωσε η «Ανυπότακτη Πόλη». Η εκδήλωση περιλάμβανε προβολή του ντοκιμαντέρ «Απαγορευμένη Εκπαίδευση» και ακολούθησε συζήτηση για τα προβλήματα της εκπαίδευσης. Η κουβέντα επικεντρώθηκε στις ταξικές διακρίσεις που διαπερνούν την εκπαίδευση από την πρωτοβάθμια ως την τριτοβάθμια. Επίσης απασχόλησε η δυσκολία εφαρμογής οποιασδήποτε καινοτομίας στην κατεύθυνση μιας παιδοκεντρικής εκπαίδευσης στο παρόν πλαίσιο και με τις ελάχιστες υποδομές που υπάρχουν.
Η συζήτηση κατέληξε στη διαπίστωση ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα επιχειρήσει να σκιαγραφήσει το σχολείο των αναγκών και των δικαιωμάτων της λαϊκής πλειοψηφίας, τουλάχιστον στις κατευθυντήριές του γραμμές και θα συμβάλλει στη διεκδίκηση μια άλλης εκπαίδευσης.
Η ομάδα παιδείας θα συναντηθεί μετά τις γιορτές του Πάσχα. Ο χώρος και η ημερομηνία της συνάντησης θα ανακοινωθεί σύντομα στην ιστοσελίδα της «Ανυπότακτης Πόλης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου