Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ

ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ -ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ

Στις  5 Ιούλη 2015 ο λαός μας  διατράνωσε ένα περήφανο «όχι» αγνοώντας «θεούς και δαίμονες» που έπεσαν πάνω του για να τον πείσουν  ότι αν ψήφιζε «όχι» θα ζούσε την απόλυτη καταστροφή.
             Όλοι οι στυλοβάτες του συστήματος πολιτικοί, δημοσιογράφοι, κανάλια, ψευτοδιανοούμενοι και «καλλιτέχνες» ακόμη και οι πουλημένοι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ συντάχτηκαν με το «ναι» φοβούμενοι ότι το «όχι»  θα σηματοδοτούσε μια νέα εποχή αντίστασης και ανατροπής αυτής της πολιτικής. Διότι όπως και να το ερμηνεύσει κάποιος το «όχι» του λαού ήταν όχι στη λιτότητα, στην ανεργία, στην κατεδάφιση κάθε εργασιακού δικαιώματος, στην περικοπή των μισθών και των συντάξεων, στην εργασία της Κυριακής κλπ.  Στο δίλημμα που έθεσε το ίδιο το σύστημα ναι ή όχι στο ευρώ ο λαός απάντησε όχι αναλαμβάνοντας στην ουσία και το ρίσκο της εξόδου.
            Όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετέτρεψε το όχι του 64% (συν τα άκυρα) κόσμου σε ναι στην απαράδεκτη συμφωνία με τη ληστοσυμμορία της ΕΕ και ΔΝΤ και σε ένα  νέο μνημόνιο που αποτελεί ταφόπλακα για τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων. Δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτή τη χάλκευση της λαϊκής εντολής. Είναι η ώρα να αντιτάξουμε στο δικό τους  μονόδρομο της υποταγής, το δικό μας της ρήξης.
            Είναι η ώρα να αυτοοργανωθεί ο λαός που δοκιμάζεται σκληρά όλα αυτά τα χρόνια και να παλέψει τη δική του λύση μακριά από  «σωτήρες» που δεν υπάρχουν και από «διαπραγματευτές» που παζαρεύουν τα … δάκρυά του. Αυτή η λύση υπάρχει και περνά μέσα από:    
·         Άμεση κήρυξη στάσης πληρωμών με σκοπό το πάγωμα του χρέους ώστε να πάψει η αιμορραγία πόρων. Στις παρούσες συνθήκες η μονομερής άρνηση του χρέους είναι αναγκαία τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά
·         Κοινωνικοποίηση των τραπεζών ώστε να ελέγχεται το χρήμα και να λειτουργήσουν σε όφελος του λαού με έλεγχο από τους εργαζομένους
·         Έκδοση εθνικού νομίσματος
·         Άμεση επίταξη εκκλησιαστικής και μοναστικής περιουσίας, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης κινητοποίησης με σκοπό την καλλιέργεια και την υποκατάσταση εισαγωγών καθώς και απασχόληση ακτημόνων και ανέργων.
·         Ενίσχυση της γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής καθώς η διατροφική αυτάρκεια της χώρας είναι εφικτή.
·         Κοινωνικοποίηση με εργατικό έλεγχο των μονάδων ενέργειας και των πλουτοπαραγωγικών μονάδων της χώρας
·         Εννοείται ότι για να γίνουν αυτά πρέπει να βγει η χώρα από την ΕΕ καθώς η παραμονή της καθιστά αδύνατο το πρόγραμμα σε φιλολαϊκή κατεύθυνση, όπως αποδείχτηκε στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις.
·    Την άμεση, «μονομερή» ικανοποίηση των αιτημάτων του εργατικού και λαϊκού κινήματος, όπως την προστασία των ανέργων, της εργασίας και των μισθών, των συντάξεων, των αυτοαπασχολούμενων και του λαϊκού εισοδήματος, με ξήλωμα όλων των μνημονιακών μέτρων, παλιών και νέων.
·         Την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών και λαϊκών δημοκρατικών δικαιωμάτων, απέναντι στο μνημονιακό εξευτελισμό της Βουλής, στη δικτατορία των μιντιοκρατών, στην αστυνομοκρατία και το νεοφασισμό
Αυτά είναι τα πρώτα βήματα ενός προγράμματος που θα δώσει την προοπτική της ανασυγκρότησης σε όφελος του λαού, που θα επιτρέψει τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση των μισθών, την ύπαρξη δημόσιων αγαθών παιδείας, υγείας κλπ.
Ποιος θα τα σχεδιάσει, θα τα διεκδικήσει και θα τα πετύχει όλα αυτά; Μόνο ο οργανωμένος λαός μπορεί, άλλοι «σωτήρες» δεν υπάρχουν.
Για αυτό  προτείνουμε τον λαό των Αγ.Αναργύρων Καματερού να παλέψει να φτάσουμε μέχρι το τέλος το «όχι».
Να  οργανώσουμε
 την καθημερινή αλληλεγγύη του λαού, τη μαζική αντίσταση, την αντεπίθεση και τον ξεσηκωμό.
Τίποτα δεν τελείωσε με την ψήφιση της νέας συμφωνίας! Ο λαός αγωνίστηκε επίμονα ενάντια στα μνημόνια και τις πολιτικές της φτώχειας για πεντέμισι χρόνια. Αλλά τώρα είναι επιτακτική ανάγκη να ξανάρθουν οι αγώνες στο προσκήνιο. Δεν μπορούμε να αφήσουμε να κυριαρχήσει η απογοήτευση και  ηττοπάθεια. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη φτώχεια και την κοινωνική αδικία να επιβληθούν.

ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΙΤΕΡΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου