Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

OΛΟΙ ΤΗΝ TΡΙΤΗ 10/11/15 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 5.000 Μ.Μ. ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

          ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

ΟΤΑΝ  Η  ΙΣΤΟΡΙΑ  ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ,     Ο  ΛΑΟΣ ΛΕΕΙ, ΟΤΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ  ΣΑΝ  ΦΑΡΣΑ. ΣΤΗΝ  ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΜΑΣ  Η  ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ  ΔΥΣΤΥΧΩΣ,  ΗΤΑΝ  ΤΡΑΓΩΔΙΑ.
Φυσικά λόγος γίνεται για τα τραγικά αποτελέσματα των πλημμυρών στις 22/10 /15  στην περιοχή των Αγ. Αναργύρων –Καματερού.
Για πολλοστή φορά  πλημμυρίζουν οι δρόμοι, τα σπίτια ,τα σχολεία και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές .
ΔΥΣΤΥΧΏΣ στη γειτονιά μας θρηνήσαμε και μια ανθρώπινη ζωή και ένα τραυματία .
Ο δήμος μας, μετά την νεροποντή, έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο.
Αμέτρητες υλικές ζημιές στο Γεροβουνό, στον ΄Ατταλο, στον Αγ. Νικόλαο, στον  Αγ. Τρύφωνα , στα σχολειά μας ,στην Ανάκασα ,στην Λ. Κατσώνη στους Αγ. Αναργύρους (ποτάμι) κ.α..
Για μια ακόμα φορά μετράμε τις πληγές μας.
Και οι υπεύθυνοι για αυτές τις πληγές,  έχουν ονοματεπώνυμο- Δήμος, Περιφέρεια, Κυβέρνηση. 
Πέρσι που είχαμε πάλι την ίδια εποχή καταστροφικές πλημμύρες,  η απάντηση στο αίτημα των κατοίκων να παρθούν άμεσα μέτρα και να προχωρήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα, ήταν, πως δεν μπορεί να γίνει τίποτα,  γιατί δεν έχουν χρήματα. ΕΝΙΨΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΟ ΠΙΛΑΤΟ. Αυτό δεν τους απαλλάσσει από την ευθύνη. Αν είχαν και το στοιχειώδες φιλότιμο και ευαισθησία θα έπρεπε να παραιτηθούν. Όμως αυτό από ό,τι φαίνεται δεν τους περισσεύει. Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν για αυτές τις συνέπειες.
Οι κάτοικοι της περιοχής, ακόμα δεν έχουν αποζημιωθεί για τις περυσινές ζημιές, χώρια που τα ποσά που προβλέπονται μπροστά στο ύψος των ζημιών είναι μικρά. Από πέρσι, ζημιές στο 1ο Λύκειο – Γυμνάσιο Καματερού, δεν έχουν αποκατασταθεί, για να μην αναφέρουμε άλλα που τα γνωρίζει ο κόσμος της κάθε γειτονιάς..

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΦΕΤΟΣ Η ΑΤΥΧΗ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  25/10 /15 ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ.
Από πέρσι μέχρι φέτος, τα μέτρα που πήρε ο Δήμος ήταν σχεδόν ανύπαρκτα. Ακόμα και μετά την πλημμύρα φέτος, η ολιγωρία ήταν χαρακτηριστική. Ο ανύπαρκτος εξοπλισμός του Δήμου και η έλλειψη προσωπικού άφησαν αποκλεισμένες ολόκληρες γειτονιές για μία και δύο ημέρες. Κανένα άμεσο μέτρο προστασίας δεν πάρθηκε για τα σημεία που έγιναν επικίνδυνα από τις συνέπειες της πλημμύρας. Π.χ. στη Λάμπρου Κατσώνη (ποτάμι) και στη Μαργαριτίου στον Άτταλο καθώς και σε άλλα σημεία.

Ο λαός μας δεν πρέπει να δείξει καμία ανοχή σε αυτή την κατάσταση, πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να οργανώσει επιτροπές αγώνα σε κάθε γειτονιά, να διεκδικήσει λύσεις εδώ και τώρα. Ο αγώνας μας αυτός, πρέπει να είναι επίμονος και διαρκείας.
Οι κάτοικοι πρέπει άμεσα, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες και καθυστερήσεις, να αποζημιωθούν, για τα σπίτια τους ,τους καυστήρες και τα αυτοκίνητα τους, στο ποσό που χρειάζεται για να αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές. Δεν είναι δυνατόν π.χ. για τους καυστήρες να προβλέπεται αποζημίωση μόνο 500 €.
Δεν μπορεί, να απαιτούν από τους κατοίκους αστρονομικά ποσά για τις εισφορές σε χρήμα και σε γη και ταυτόχρονα να διαθέτουν εκατομμύρια ευρώ, με κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω των ΕΣΠΑ,  σε έργα βιτρίνας, όπως η ανάπλαση της Ανδρέα Παπανδρέου στους Αγίους Αναργύρους (3 εκατομμύρια ευρώ). Δεν μπορεί η Περιφέρεια να δίνει 20 εκατομμύρια στο Μελισσανίδη και την ίδια στιγμή με τα ψίχουλα που διαθέτουν για τα αντιπλημμυρικά έργα, αυτά,  να μην προχωρούν και να αναβάλλονται στο αόριστο μέλλον.
Παράλληλα το μέλλον των εργατογειτονιών της Δυτικής Αθήνας προβλέπεται ζοφερό, αφού η Περιφέρεια τις καταδικάζει να παραμείνουν η χαβούζα του λεκανοπεδίου  της Αττικής, με την πρόσφατη απόφαση που  ψηφίστηκε από τη ΔΟΥΡΟΥ και το συνδυασμό της μαζί με την παράταξη της ΝΔ. Αποφάσισαν στον νέο ΠΕΣΔΑ, την παραμονή της χωματερής και όλων των εγκαταστάσεων στη Φυλή για τα επόμενα χρόνια.
Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι της περιοχής μας και όλης της Ελλάδας να παλέψουμε ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που γεννάει αυτά τα αποτελέσματα με τις συνεχείς περικοπές στους πόρους των δήμων, προκειμένου να πληρώνει τις τράπεζες και τους δανειστές και να επιδοτεί το ιδιωτικό κεφάλαιο.
Αιτήματα για άμεση ικανοποίηση
·                     Να αποζημιωθούν πλήρως και άμεσα οι κάτοικοι που υπέστησαν ζημιές, σε σπίτια, μαγαζιά και αυτοκίνητα και για τις περσινές και για τις φετινές ζημιές.
·                     Να απαλλαχτούν από τα δημοτικά τέλη και το ΕΝΦΙΑ.
·                     Απαιτούμε αντιπλημμυρικά μέτρα ανάσχεσης του προβλήματος των πλημμυρών στους κεντρικούς και περιφερειακούς δρόμους.
·                     Να προχωρήσουν με ρυθμό επείγοντος, τα ολοκληρωμένα αντιπλημμυρικά έργα που έχει ανάγκη η περιοχή μας.
·                     Να σταματήσει να δίνεται η συντήρηση των αντιπλημμυρικών έργων και των έργων υποδομής σε εργολάβους. Τη συντήρηση να αναλάβουν οι Δήμοι και η περιφέρεια με πρόσληψη μόνιμου και σταθερού προσωπικού.
·                     Να αποζημιωθούν οι οικογένειες των θυμάτων.
·                     Να αποκατασταθούν και να επισκευαστούν άμεσα οι ζημιές στη Λάμπρου Κατσώνη και να παρθούν μέτρα προφύλαξης του κόσμου μέχρι την πλήρη αποκατάσταση.

·                     Η Περιφέρεια θα πρέπει σε συνθήκες ακραίων φαινομένων, να κλείνει προκαταβολικά τα σχολεία για να μην θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των παιδιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου