Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


                   

Οργή και ταξικό μίσος μας διακατέχει για την στάση του Δήμου, που, για μια ακόμα φορά, λειτούργησε σαν το μακρύ χέρι του κράτους και με τη μεθόδευση που ακολούθησε στο θέμα της εργαζόμενης του δήμου Πανάγου, που ήταν σε όλο της το μεγαλείο τιμωρητική, γιατί, τόλμησε με επιμονή και αγώνα να αντισταθεί και να παλεύει ώστε να δικαιωθεί για το υπέρτατο δικαίωμα της στην εργασία.
Δικαίωμα ιερό και που οφείλουμε να το υπερασπιστούμε <<με νύχια και με δόντια>> όπως λέει ο λαός μας. Ειδικά σε αυτή την περίοδο που το κεφάλαιο, η κυβέρνηση, και οι μηχανισμοί επιβολής των συμφερόντων του, όπως η ΕΕ, το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ, το αμφισβητούν και προσπαθούν να το ποδοπατήσουν, ονομάζοντάς το κοινωφελές εθελοντισμό, εκ περιτροπής εργασία, κ.α. και τον μισθό βοήθημα.
Ως Ανυπότακτη Πόλη κατηγορηθήκαμε γιατί μιλήσαμε για ευθύνες και μεθοδεύσεις  της διοίκησης του δήμου για την αντιμετώπιση της εργαζόμενης Πανάγου και εμμέσως πλην σαφώς, είχαμε απειληθεί για ποινική δίωξη. Κι αυτό γιατί επισημάναμε τις συνεχείς άδικες και παράτυπες ενέργειες της διοίκησης του δήμου στο ζήτημα της Πανάγου, όπως επίσης και από τον νομικό σύμβουλο που μας έλεγε πως έπρεπε πρώτα να απολυθεί και μετά να περάσει στον δήμο .
Ας μας απαντήσει και ας αναλάβει της ευθύνες της η διοίκηση και κάθε αρμόδιος, για τις ενέργειες που έχει κάνει και  ας τις διορθώσει <<όχι σήμερα, αλλά χθες>> όπως λέει ο λαός μας.
Είναι άνευ χαρακτηρισμού η εκδικητική στάση της διοίκησης να πατάει επάνω στο τσαλαπάτημα του δικαιώματος στην εργασία και να οδηγεί την εργαζόμενη και την οικογένεια της στην εξαθλίωση και την ανέχεια.
Είναι άκρως αντεργατική η διαδικασία που ακολουθείται από το κράτος προκειμένου να μπει σε μια θέση εργασίας και να πληρωθεί – μήνες απλήρωτη η εργαζόμενη και έρχεται ένας υποτιθέμενος ανεξάρτητος θεσμός που το μόνο που κάνει είναι να περικόπτει και να αντιμετωπίζει την εργασία σαν κόστος και όχι σαν ανάγκη και να ελέγχει αν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του κράτους – δηλαδή εκ προοιμίου αρνητική σε ο,τιδήποτε είναι παροχή και δικαίωμα του εργαζόμενου και του λαού.
Αυτό συμβαίνει και με την περίπτωση της Πανάγου έχοντας φροντίσει η διοίκηση να  δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να μπορεί να αμφισβητήσει η επίτροπος την πληρωμή της και την απασχόληση της.
Τα ερωτήματα που θέτει η επίτροπος στην διοίκηση, είναι αυτά για τα οποία διαφωνήσαμε στο δημοτικό συμβούλιο και χαρακτηρίσαμε πως αυτά θα δημιουργήσουν πρόβλημα στο να θεωρηθεί πως συνεχίζει την εργασία χωρίς να κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο απολυμένη.
Και οι απαντήσεις που έδωσε στις 8 Ιούλη στην Επίτροπο κάθε άλλο παρά λύνουν το πρόβλημα, αλλά το περιπλέκουν και δημιουργούν πρόβλημα.
Εκείνο που όφειλε και ο οφείλει ο δήμος να κάνει, είναι να αποσύρει τα έγγραφα που έδωσε στην επίτροπο που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και να στείλει εγγράφως, την μοναδική αλήθεια πως η συναδέλφισσα όλο το διάστημα για το οποίο  ρωτάει η επίτροπος  βρίσκονταν στο πόστο της, είτε πληρωνόταν είτε όχι.
 Είναι υποχρέωση της διοίκησης αν θέλει να είναι συνεπής με τις αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου  και αν δεν θέλει να γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία των δήμων.
KAMIA ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ
ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ  ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου