Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 10-11-16,στη ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15α-Σύνταγμα) στις 6.00 μ.μ.


Το Παρατηρητήριο εργατικών της Ανυπότακτης Πόλης καλεί στην σύσκεψη τηςπρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων για συντονισμό σε θέματα ανέργων κι επισφαλώς εργαζομένων.
Με φόντο τις προωθούμενες μεταρρυθμίσειςστο πεδίο των εργασιακών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και ηεργοδοσία εξαπολύουν σκληρή επίθεση στον κόσμο της εργασίας. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπαίνουν τα δικαιώματα των ανέργων, των χιλιάδων επισφαλώς εργαζομένων και της νεολαίας, με αιχμή των αναδιαρθρώσεων τη θεσμοθέτηση της γενικευμένης επισφάλειας και τη «διαχείριση» της ανεργίας μέσω ανταποδοτικών πολιτικών απασχόλησης. Ενδεικτικά αναφέρονται τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στο δημόσιο και τα αντίστοιχα voucher στον ιδιωτικό που ανακυκλώνουν ένα χαμηλόμισθο εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα, η πιλοτική εφαρμογή του «επιδόματος εργασίας» προς τους εργοδότες και τέλος, ο περιορισμός των παροχών στους ανέργους με τη μείωση του επιδόματος ανεργίας και την επικείμενη κατάργηση των δωρεάν μετακινήσεων μέσω της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Σε όλες αυτές τις πολιτικές εδραίωσηςενός καθεστώτος σύγχρονης δουλείας για τη νεολαία και τους εργαζόμενους, η κυβέρνηση δεν δυσκολεύεται να βρει συνεργό.Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αντί για μαχητικούς αγώνες υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας συμμετέχουν μαζί με τον ΣΕΒ σε κοινωνικά μέτωπα ταξικής συνεργασίας αναζητώντας «εθνικές γραμμές» στα εργασιακά.Για την νικηφόρα προοπτική του εργατικού κινήματος, χρειάζεται να υπερβούμε το συνδικαλισμό του κοινωνικού εταιρισμού και της ταξικής συνεργασίας. Με αγώνες στα χέρια των εργαζομένων, με αγώνες σύγκρουσης και όχι «διαμαρτυρίας»,με κοινή δράση και συντονισμό όλων των μαχόμενων ταξικών δυνάμεων παλεύουμε για την ανατροπή της επίθεσης κυβέρνησης –ΕΕ κεφαλαίου και του συνόλου των αναδιαρθρώσεων.                                Συμμετέχουμε στοκάλεσματων  πρωτοβάθμιων σωματείων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, και καλούμε κάθε αγωνιστή και συλλογικότητα εργαζομένων, ανέργων και της νεολαίας,όλες τις  εργατικές και λαϊκές συλλογικότητες της γειτονιάςγια συμμετοχή την Πέμπτη 10/11 στην ανοιχτή σύσκεψη για τα ζητήματα ανέργων κι επισφαλώς εργαζομένων.
Η σύσκεψη φιλοδοξεί να ανοίξει ένα διάλογο γύρω από το σύγχρονο πρόγραμμα πάλης ενάντια στο καθεστώς της μισοεργασίας – μισοανεργίας, ενάντια στα προγράμματα ΟΑΕΔ – ΕΣΠΑ, ενάντια στην ανεργία, και να αναδείξει ειδικότερες πτυχές της πάλης μας που αφορούν σεζητήματα διαβίωσης των ανέργων (βλ. δωρεάν μετακινήσεις στα ΜΜΜ).
Επιδιώκουμε την πραγματοποίηση μιας σειράς αγωνιστικών κινητοποιήσεων για όλα τα παραπάνω, κινητοποιήσεων που μπορούν να δράσουν πολλαπλασιαστικά στην μάχη ενάντια σταεργασιακά δίνοντας το στίγμα της κλιμάκωσης του αγώνα καιενόψει και της πανεργατικής απεργίας.Παρατηρητήριο εργατικών θεμάτων της Ανυπότακτης Πόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου