Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


Θέλει η διοίκηση του Δήμου να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει!!!!!!!
Αυτό έγινε αμέσως μετά τη συζήτηση στην ολομέλεια του ελεγκτικού συνεδρίου για το ζήτημα της πληρωμής της εργαζόμενης  κ. Πανάγου, πριν ακόμα βγει η απόφαση.
Με επιθετική και αυταρχική συμπεριφορά την υποδέχτηκαν την επόμενη ημέρα, στην εργασία  της, ο εντεταλμένος σύμβουλος  πρασίνου και περιβάλλοντος και ο διευθυντής, απαιτώντας να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες απαιτήσεις εργολάβων, που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, όπως δήλωσε ο ίδιος ο εντεταλμένος σύμβουλος  αλλά με αναπάντητα ερωτήματα ως προς το αν τηρούνταν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.
«Δεν βάζεις μυαλό εσύ, δεν μπορείς να συνεργαστείς, αποφάσισε τι θα κάνεις από εδώ και πέρα» εννοώντας βέβαια, αν θα εγκαταλείψει μόνη της το δικαίωμα της εργασίας.
Σε συνάντηση του Σωματείου με τον δήμαρχο, αφέθηκε  να εννοηθεί πως μετά την απόφαση της ολομέλειας θα απολυθεί.
Ο Δήμος προσπάθησε όλο αυτό το διάστημα που παραμένει απλήρωτη (πάνω από ένα χρόνο), να θολώσει τα νερά ότι δήθεν την υποστηρίζει. Ο γραφειοκρατικός όμως κυκεώνας Δήμου – Υπουργείων - Ελεγκτικού συνεδρίου και ο πόλεμος χαρτιών με ελλιπείς φακέλους στον ένα ή τον άλλο βαθμό, αλλά κυρίως η άρνηση του Δήμου να λύσει αυτό το γόρδιο δεσμό, οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.
Χρησιμοποιώντας νομικίστικα επιχειρήματα ως προς το ποια ήταν η θέση εργασίας της εργαζόμενης στο Δήμο, αν και με βάση τη σύμβασή της οριζόταν ότι πέρα από το ΚΕΚ, όπου αρχικά είχε τοποθετηθεί, μπορούσε να εργαστεί σε οποιοδήποτε αντικείμενο με βάση το πτυχίο Γεωπόνου που κατέχει, όλοι οι «αρμόδιοι» (Δήμος – αποκεντρωμένη – Υπουργείο – επίτροπος- Ελεγκτικό) της αρνούνται το δικαίωμα στην εργασία.
Παράλληλα η μη πληρωμή της πέρα από την ασφυκτική οικονομική κατάσταση που προκαλεί στην οικογένειά της, λειτούργησε ως επιχείρημα από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού για να ισχυριστεί αναρμοδιότητα, ενώ αν ο Δήμος ως όφειλε προχωρούσε στην κανονική πληρωμή της, αυτό το επιχείρημα δεν θα υπήρχε…
Όλη η γραφειοκρατία που προηγήθηκε  προκειμένου να τοποθετηθεί σε θέση εργασίας η εργαζόμενη έχει διαρκέσει 3 χρόνια, με οικονομική και ψυχική καταρράκωσή της και ενώ συνεχίζει να  προσφέρει ανελλιπώς τις υπηρεσίες της στο δήμο εδώ και 1 χρόνο και πλέον.
Άραγε είναι μοναδική η περίπτωση της εν λόγω εργαζόμενης  ή είναι μία γενικότερη στάση των νέων κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους απέναντι (αποκεντρωμένη-επίτροπος – ελεγκτικό συνέδριο κ.α.) στο δικαίωμα στην εργασία;
Το ίδιο δε συμβαίνει και με την παράταση των συμβάσεων των συμβασιούχων στους δήμους που δεν εγκρίνεται η πληρωμή τους και βγαίνει αντισυνταγματική η απασχόλησή τους;
Μαζί με τα αφεντικά το δημόσιο πρωταγωνιστεί στην ΑΠΛΗΡΩΤΗ και ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.!!!!! Ενώ παράλληλα στοχοποιείται κάθε εργαζόμενος που απαιτεί σεβασμό των δικαιωμάτων του.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΟ καλείται να υλοποιήσει  το τοπικό κράτος (Δήμος) στο πλαίσιο των εντολών της Ε.Ε. για τα εργατικά δικαιώματα.
Δυστυχώς αυτός ο αυταρχισμός και η απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι σε εργαζόμενους τείνει να πάρει σοβαρές διαστάσεις στο δήμο μας. Ήδη υπάρχουν καταγγελίες από εργαζόμενους, που αφορούν αντιδήμαρχο που αντιμετωπίζει με απαράδεκτο τρόπο τους εργαζόμενους, με βρισιές και απειλές. Εργαζόμενοι πιέζονται να κάνουν εργασίες ή να υπογράψουν πράγματα που δεν είναι στην ευθύνη τους. ενώ τιμωρητικά τους αφαιρείται η αρμοδιότητα στην οποία απασχολούνται.
Και το πιο απεχθές να στιγματίζεται ρατσιστικά σωματική ιδιαιτερότητα εργαζόμενου.
Δεν είναι δυνατόν να τοποθετούνται εργαζόμενοι που δεν έχουν τα απαιτούμενα προσόντα, και μάλιστα σε επικίνδυνες εργασίες. Ο Δήμος αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες.
Τι ακριβώς θέλουν να πετύχουν ;
Ποιους θέλουν να εξυπηρετήσουν και με ποια σκοπιμότητα ;
Η πραχτική να στρέφουν εργαζόμενους ενάντια σε όσους «δεν συμμορφώνονται» προς τις εντολές της διοίκησης με ανθρωποφαγική λογική – εκδίκησης, είναι απαράδεκτη. Για να μην σταθούμε σε απόπειρες χρησιμοποίησης κοινωφελών σε εργασίες άσχετες με τις αρμοδιότητες τόσο τις δικές τους όσο και του Δήμου, αλλά προς όφελος «φίλων» εργολάβων, με την απαράδεκτη προσδοκία μετά την απόλυσή σου, μπορεί να σε προσλάβει ο ιδιώτης – αν σε συμπαθήσει
Παλιές μέθοδοι των αφεντικών (και σαν τέτοιο λειτουργεί και ο δήμος) προκειμένου να σπείρουν το φόβο σε όποιον αντιστέκεται ή δεν αρέσει η στάση του, και ταυτόχρονα τη διχόνοια και απομόνωση από  τους άλλους εργαζόμενους ώστε να απομονώνονται και να γίνονται έρμαια των αντεργατικών διαθέσεων. Ο κάθε εργαζόμενος είναι ανάγκη να δει το πρόβλημα του διπλανού του σαν δικό του πρόβλημα γιατί σήμερα είναι η συγκεκριμένη εργαζόμενη, είναι ο οδηγός του γερανοφόρου, αύριο θα είναι ο εργαζόμενος σε κάθε τμήμα, οι συμβασιούχοι, οι κοινωφελείς εργαζόμενοι , ο κάθε εργαζόμενος δίπλα μας.


ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΝΑ  ΠΛΗΡΩΘΕΙ  ΑΜΕΣΑ  Η  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ  ΚΑΙ  ΝΑ  ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ
ΚΑΤΩ ΤΑ  ΧΕΡΙΑ  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΟΧΙ  ΣΤΟΥΣ  ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΥΣ  ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ  ΠΟΥ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ  ΓΙΑ  ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΝ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ  ΤΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΝΑ ΜΗΝ <<ΤΣΙΜΠΗΣΟΥΜΕ>> ΣΤΗΝ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ  ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου