Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Για μια ακόμα φορά στο στόχαστρο του κράτους και των διαχειριστών του το Πάρκο Τρίτση!!


Και αυτή την φορά με τον πιο δύσοσμο και ύπουλο τρόπο!!!
Εν κρυπτώ και με κλεισμένες θύρες το Δ.Σ. του φορέα διαχείρισης του Πάρκου Τρίτση και η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αποφάσισαν την δημιουργία μονάδας βιολογικού καθαρισμού λυμάτων αποχέτευσης (ΧΑΒΟΥΖΑ) στο νότιο  τμήμα του Πάρκου Τρίτση και αυτό δήθεν για να εξασφαλίσουν νερό για τις ανάγκες του Πάρκου. Το κερασάκι, βέβαια, στην τούρτα είναι η ανάθεση κατασκευής  σε ιδιωτική εταιρεία του εξωτερικού!!!
ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ, ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!
Όλο το σχέδιο πατάει πάνω σε ΝΤΙΡΕΚΤΙΒΑ Της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω ΕΣΠΑ, με βάση τις κατευθύνσεις του κεφαλαίου για να αξιοποίηση των σκουπιδιών και των λυμάτων για νέα επιχειρηματικά κέρδη.
Όπως πάντα όλα συμβαίνουν στο όνομα της καταστροφικής για το περιβάλλον <<ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ>>
Στο όνομα αυτής της ανάπτυξης δεν δίστασαν να καταστρέψουν τις ζωές μας, να φτωχοποιήσουν την πλειοψηφία του λαού και να εμπορευματοποιήσουν προς όφελος του κεφαλαίου κάθε ελεύθερο χώρο και κάθε κοινωνικό αγαθό, ρεύμα, νερό, παιδεία, επικοινωνίες, συγκοινωνίες κλπ. 

Από την αρχή δημιουργίας του Πάρκου Τρίτση όλες οι κυβερνήσεις, οι διοικήσεις του Πάρκου και οι γύρω δημοτικές αρχές που κινούνται σε πολιτικές «ανάπτυξης» τσακώνονταν σε ποιανού τα χέρια θα πέσει προκειμένου να στηρίξουν λύσεις που εξυπηρετούν τα ιδιωτικά συμφέροντα κόντρα στο συλλογικό συμφέρον  και να εξασφαλίσουν κέρδη σε κάποιους κεφαλαιοκράτες ή να το εμπορευματοποιήσουν οι ίδιοι οι δήμοι απομυζώντας και σπαταλώντας επιδοτήσεις.
Ας θυμηθούμε το πρόσφατο παράδειγμα της διοίκησης ΖΕΝΝΕΤΟΥ  του δήμου Ιλίου που απαιτούσε να του παραχωρηθεί μέρος του Πάρκου να το τσιμπεντοποιήσει και από χώρο πρασίνου να τον μετατρέψει σε χώρο που μπορεί να οικοδομηθεί.
Δεν ξεχνάμε την διοίκηση Σαράντη που έσκιζε τα ιμάτια της ενάντια στην απαίτηση του Ζεννέτου!!!!!!
ΑΧΝΑ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ και ο αντικαταστάτης του από την παράταξη της «Αλληλεγγύης» ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ, δηλαδή, Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ (ΧΑΒΟΥΖΑ). ΕΠΙΣΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΜΑΪΟ ΤΗΝ ΗΔΗ ΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ;;;;
Κανέναν δεν πρέπει να ξεγελάσει η εκ των υστέρων υποχώρηση της διοίκησης Σαράντη αφού μαθεύτηκε (παρ’ όλη την προσπάθεια να κρατηθεί κρυφό) κάτω από την πίεση της λαϊκής κατακραυγής και των εκλογών του Μαΐου. Ακόμα και τώρα η θέση τους δεν είναι να ακυρωθεί αλλά να μην προχωρήσει τώρα η κατασκευή της χαβούζας.
Άλλωστε τι θα περίμενε κανείς από την διοίκηση που καμαρώνει γιατί παραχώρησε δωρεάν 3 στρέμματα του χώρου του δημαρχείου σε ιδιωτική εταιρεία και την ανακύκλωση του Δήμου, τον δήμαρχο που δηλώνει με καμάρι ότι είναι υπέρ της σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα !!!!! 
Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ ΤΟΤΕ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΛΛΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ 
Ας όψεται η στάση κάποιων πολιτικών δυνάμεων που ζητούσαν από την ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ να εξουσιοδοτήσουν τον εκπρόσωπο της διοίκησης Σαράντη να ¨υπερασπιστεί¨  το Πάρκο στην διένεξη με τον Ζεννέτο. Επαναλαμβάνουμε πως δε γίνεται ο λύκος να φυλάξει τα αρνιά !
Και στην προκειμένη περίπτωση ο εχθρός είναι και οι διοικήσεις των μνημονιακών δήμων μαζί με την διορισμένη διοίκηση του Πάρκου, την κυβέρνηση και την ΕΕ. 
Μέχρι τώρα το Πάρκο έχει σωθεί σαν χώρος ελεύθερης πρόσβασης για τον λαό της περιοχής και της Αθήνας και η στοιχειώδης ύπαρξή του ως χώρος πρασίνου οφείλεται στον ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
Οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καθώς και οι κάθε μορφής διορισμένες διοικήσεις του Πάρκου αν δεν έκαναν ατασθαλίες, είχαν κεντρική κατεύθυνση τον τεμαχισμό και το ξεπούλημα του Πάρκου με παραχωρήσεις ή με εμπορευματικές δραστηριότητες.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΠΟ 2500 τ.μ. ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ 900 τ.μ. περίπο.
 
ΝΑΙ ! ο εχθρός του Πάρκου είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και των μηχανισμών της που όχι μόνον δεν δίνει δεκάρα τσακιστή από τον προϋπολογισμό για την συντήρηση του, αλλά κόβει το νερό και το ρεύμα στο δημόσιο χώρο!!!!
Η σκοπιμότητα σε όλο της το μεγαλείο!! ΠΡΩΤΑ Η ΕΥΔΑΠ δε δίνει νερό στο Πάρκο και στη συνέχεια έχει πρόταση για τη λύση του προβλήματος που δημιούργησε …
ΤΗΝ ΠΙΟ ΔΥΣΟΣΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ, ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥ  ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΤΟΙΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ!!!
Να δημιουργηθεί μονάδα καθαρισμού βοθρολυμάτων (αποχετεύσεων 3300 κατοικιών) δηλ ΧΑΒΟΥΖΑ  προκειμένου να παραχθεί νερό, το οποίο μάλιστα όπως οι ίδιοι δηλώνουν δεν θα είναι και κατάλληλο για τις λίμνες και τις κύριες ανάγκες του ΠΑΡΚΟΥ!!!
Εκατομμύρια ευρώ για επιχειρηματική δραστηριότητα έχουν, για τις βασικές ανάγκες συντήρησης δεν έχουν.
Δεν  τους εμπιστευόμαστε ότι δεν θα προκαλέσουν μόλυνση και δυσοσμία στο περιβάλλον. Έχουμε εμπειρία από το βιολογικό καθαρισμό στη Μεταμόρφωση και τις συνέπειες στην καθημερινότητα των κατοίκων.
Θυμόμαστε το 2004 τη βρώμα από τη λυμματολάσπη που έριχναν 1500 μέτρα μακριά μας. Φανταζόμαστε τους καλοκαιρινούς μήνες τι προβλήματα θα δημιουργήσει η δυσοσμία και τα κουνούπια .
Όσο για τα επιχειρήματα πως σε όλα τα ΠΑΡΚΑ της Ευρώπης γίνεται αυτό, αποτελούν ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ και χυδαία διαστρέβλωση. ΣΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ πάρκα καθαρίζουν τα λύματα από τη λειτουργία του ΠΑΡΚΟΥ αν υπάρχουν, ΟΧΙ τα απόβλητα των αποχετεύσεων της πόλης!!!!
Η κάλυψη των αναγκών του πάρκου σε νερό (λίμνες, πότισμα) μπορεί να γίνει με ήπιους οικολογικά τρόπους (επαναχρησιμοποίηση του νερού των λιμνών, έλεγχος για δυνατότητα γεωτρήσεων, συλλογή ομβρίων). Επομένως τα ψέματά τους δεν πείθουν κανένα.
Το βασικό αποτέλεσμα μιας τέτοιας επιλογής θα είναι ο αποκλεισμός επί της ουσίας της χρήσης του από τους κατοίκους της περιοχής. Η απώλεια για τους κατοίκους των γύρω περιοχών (και όχι μόνο) θα είναι πολύ μεγάλη καθώς αυτό το πάρκο είναι η μόνη λύση για μια χωρίς  κόστος  καθημερινή ή κυριακάτικη βόλτα των κατοίκων μαζί με τα παιδιά τους, καθώς και για άθληση και αναψυχή.
Για μια ακόμα φορά η ΤΑΞΙΚΗ τους επιλογή πλήττει την ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ .
ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΔΥΣΟΣΜΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
Η ΠΑΛΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΤΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΓΙΑ ¨ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ¨ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ
Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΑ ΤΟΥΣ  ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΕΙ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ  ΛΥΜΑΤΩΝ


Εκτός από τη χωματερή θα μας φορτώσουν τώρα και χαβούζα;
 
ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΝΕΡΟ Η ΕΥΔΑΠ ΚΑΙ 
ΡΕΥΜΑ Η ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ
 


ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ
ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου