Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Συνεχίζουν τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα



 1 4 μήνες από την διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών και δεν το βάζουν κάτω δεν παραιτούνται από το δικαίωμα στην εργασία . 


  1/10, οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα - απόλυση πραγματοποιήσανε πολύωρη κατάληψη του πολιτικού γραφείου του Α. Λοβέρδου και αιφνιδιαστική διαμαρτυρία στο Μ. Μαξίμου

ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ

Είμαστε αποφασισμένοι να νικήσουμε! Το δίκιο μας θα τους πνίξει!!


ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Δ.Ε.ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΌΤΗΤΑ  
Μαζική, μαραθώνια, αγωνιστική παράσταση διαμαρτυρίας-κατάληψη, πραγματοποιήσαμε σήμερα 1/10 από τις 12 το μεσημέρι στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Παιδείας Α. Λοβέρδου πλήθος εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα - απόλυση.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε το πρωί, αποφασίσαμε ότι δεν έχουμε άλλο δρόμο πέρα από το να εντείνουμε και να κορυφώσουμε δυναμικά τις αγωνιστικές μας δράσεις και προχωρήσαμε αποφασιστικά, στην πολύμορφη σημερινή μας κινητοποίηση.

View image on Twitter

Μετά από 15 μήνες εμπαιγμού και ομηρίας, οι εκπαιδευτικοί δεν έχουμε δικαίωμα να υπομένουμε άλλο την εγκληματική πολιτική και τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες μας.

Ζητήσαμε άμεση συνάντηση με τον κ. Λοβέρδο, με σκοπό να υπάρξει σαφής δέσμευση για την άμεση τοποθέτηση του συνόλου των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα - απόλυση στις εκπαιδευτικές δομές του ΥΠΑΙΘ (ΙΕΚ-ΣΕΚ) όπου αντί να αξιοποιηθούμε -όπως, λογικά θα συνέβαινε, σε ένα ευνομούμενο κράτος- για δεύτερη χρονιά προσλαμβάνονται ωρομίσθιοι, ενώ εμείς παραμένουμε παροπλισμένοι για να κρατάμε -σαν αριθμοί- γεμάτη, τη δεξαμενή των απολύσεων. 
Η διασπάθιση  του δημόσιου χρήματος που γίνεται με την ταχτική αυτή της κυβέρνησης, -ενώ ο Ελληνικός λαός στενάζει απ τους φόρους- συγκαλύπτεται επιμελώς, όπως και οι απολύσεις που δεν εξυπηρετούν κανένα δημοσιονομικό όφελος, παρά μόνο την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων κερδοσκόπων.

Τις απογευματινές ώρες δεκάδες συναδέλφων συνεχίσαμε την κατάληψη στο πολιτικό γραφείο του Α. Λοβέρδου ο οποίος φεύγοντας από τη βουλή, χωρίς να μας συναντήσει ή να δώσει κάποια απάντηση, αναχώρησε για περιοδεία στην επαρχία. 
ΒΙΝΤΕΟ-Διαμαρτυρία καθηγητών έξω από το Μαξίμου

Όπως αποφασίσαμε -εν τω μεταξύ- ομάδα 20 συναδέλφων στις 5.55 μ.μ. πραγματοποίησε αιφνιδιαστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου, εν όψη της προγραμματισμένης εκεί, συνάντησης Σαμαρά - Βενιζέλου.


Αφού διαδηλώσαμε ειρηνικά για μισή ώρα ζητώντας συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, δεχθήκαμε βίαιη απώθηση από 2 διμοιρίες (!!!) των ΜΑΤ, που έφτασαν στο σημείο, για να "αντιμετωπίσουν" το "πλήθος" των "επικίνδυνων παρείσακτων". 

View image on Twitter
Μετά το μήνυμα που στείλαμε στον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, επιστρέψαμε στο χώρο της κατάληψης εμμένοντας στο αίτημά μας για ορισμό συνάντησης με τον Υπουργό Παιδείας.
Αντί της συνάντησης με τον Υπουργό μας έγινε πρόταση να πάμε όλοι στο ΥΠΑΙΘ στις 7.30 μ.μ. και να συναντήσουμε τον Υφυπουργό κ. Στύλιο. Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την κατάληψη και να πάει μια αντιπροσωπία  μόνο 8 συναδέλφων στη συνάντηση, η οποία εκτιμήσαμε ότι ορίστηκε μόνο και μόνο για να αποχωρήσουμε από το χώρο.

Η συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Στύλιο -αρμόδιο για τις δομές της  Δια  Βίου Μάθησης- αποδείχθηκε κατώτερη και των πιο χαμηλών προσδοκιών μας.  Ο Υφυπουργός δήλωσε γενικά άγνοια για το θέμα μας, ενώ δεν ανέλαβε καμία δέσμευση για την επίλυση κανενός από τα αιτήματά μας. Ανέφερε μόνο ότι "θα προσπαθήσει να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, για τη βέλτιστη απορρόφηση όσων εκπαιδευτικών προβλέπεται αν πάνε στις δομές Δια Βίου Μάθησης".

Επιστρέφοντας η αντιπροσωπία  στο χώρο της κατάληψης αποφασίσαμε να παραμείνουμε στο χώρο μέχρι να οριστεί μια "πραγματική" συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας.  Μετά την επίμονη στάση μας, ορίστηκε τελικά συνάντηση με τον κ. Α Λοβέρδο την Τετάρτη 8/10 στις 5-7 το απόγευμα στο Υπουργείο Παιδείας. Λίγο μετά τις 11 μ.μ. αποχωρήσαμε δίνοντας για άλλη μια φορά όρκο τιμής να μη καταστείλουμε τη σημαία του αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση.
Θέλουμε  να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν στην κινητοποίηση αυτή και ιδιαίτερα το αλληλέγγυο εστιατόριο "κονσερβοκούτι" που μαγείρεψαν για μας και μας έφεραν φαγητό.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και στέλνουμε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Δηλώνουμε ότι είμαστε όρθιοι και αποφασισμένοι τον αγώνα αυτό, να τον δώσουμε μέχρι το τέλος, όλοι μαζί και να τον κερδίσουμε.


  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ, ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 
  • ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ,
  • ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΛ

Μερικά από τα άρθρα και video που δημοσιεύτηκαν

alfavita.gr: Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα είναι στο πολ.Γραφείο του Λοβέρδου και ζητάνε συνάντηση μαζί του...δηλώνουν ότι δεν θα αποχωρήσουν
enikos.gr: Κατάληψη στο πολιτικό γραφείο του Λοβέρδου
                     Διαμαρτυρία καθηγητών έξω από το Μαξίμου - video 
LEFT.gr: Εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα: Ζητούσαν το Λοβέρδο, συνάντησαν τα... ΜΑΤ
newsit.gr: Ποιοι έκαναν ντου και κατέλαβαν το γραφείο του Λοβέρδου tovima.gr: Ενταση ανάμεσα σε ΜΑΤ και εκπαιδευτικούς έξω από το Μαξίμου
                           Λίγα λεπτά προτού ξεκινήσει η συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου
megatv.com: Ένταση και ΜΑΤ έξω από το Μαξίμου!
star.gr: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου!
tanea.gr: Ενταση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ ΜΑΤ και εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου