Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ενημερωτική έκδοση της «Ανυπότακτης Πόλης»

Κυκλοφορεί το 1ο φύλλο της περιοδικής έκδοσης της «Ανυπότακτης Πόλης».
Εδώ μπορείτε να το διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή (πατώντας πάνω στο πρωτοσέλιδο).
Δημοσιεύεται επίσης το κύριο άρθρο της εφημερίδας Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Πέρασε ένας χρόνος, περίπου, όπου οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στον δήμο μας, δημιουργώντας την «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ», παρεμβαίνουν με πιο οργανωμένο τρόπο στα τοπικά δρώμενα – κι όχι μόνο.

Η συγκρότηση συνδυασμού στις περασμένες δημοτικές εκλογές έφερε την εκλογή ενός δημοτικού συμβούλου. Η παρουσία και η δράση μας στο δημοτικό συμβούλιο, είναι ένα μέρος της παρέμβασής μας. Η «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ» έδωσε και δίνει προτεραιότητα στους ίδιους τους αγώνες των κατοίκων και όλο αυτό το διάστημα συμμετείχε ή βρέθηκε στο πλευρό τους σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημά τους. Πρωτοστάτησε στους αγώνες των κατοίκων του Αττάλου για την εισφορά γης, των κατοίκων του Σαλίγκαρου ή της οδού Αλεξάνδρας για την απομάκρυνση κεραιών, των κατοίκων των Μυκονιατίκων για τη μη εγκατάσταση του υποσταθμού της ΔΕΗ, των πλημμυροπαθών, των εκπαιδευτικών, ανέδειξε την φορομπηχτική πολιτική της δημοτικής αρχής του Σαράντη με τα δίδακτρα – χαράτσια στον Οργανισμό Πολιτισμού, Άθλησης και Παιδείας του Δήμου, αλλά και συμμετείχε στους γενικότερους λαϊκούς αγώνες ενάντια στα μνημόνια, στην τρόικα, στην ΕΕ.
Σ’ αυτές μας τις προσπάθειες πολλοί δίνουν το παρόν τους και τη συμμετοχή τους, πολύ δε περισσότεροι εκφράζουν την συμπαράσταση και την εκτίμησή τους. Η πρόσφατη παρέμβαση μας με τη συγκρότηση ψηφοδελτίου στην Ένωση Γονέων δείχνει πως υπάρχει προοπτική για την ανάπτυξη των αγώνων στον χώρο της εκπαίδευσης.
Όπως είχαμε διακηρύξει «..δεν πιστεύουμε σε σωτήρες…». Θεωρούμε ότι η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες του οργανωμένου λαού, σε κατεύθυνση ρήξης, ανυπακοής και ανατροπής. Κι αυτή είναι η μόνη ελπίδα… για τη σωτηρία του λαού.
*** Αυτό το έντυπο που βρίσκεται στα χέρια σας δεν είναι μια προσπάθεια μόνο στην προβολή των θέσεων και παρεμβάσεων της «Ανυπότακτης Πόλης» αλλά και στην κατεύθυνση της ενημέρωσης σας για την δράση και τους αγώνες των κατοίκων της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου