Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

9 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΠΕΝΤΆΜΗΝΑ» Συγκέντρωση 12μμ στο Υπουργείο Εργασίας

Τα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» δούρειος ίππος για τη διάλυση των εργασιακών     δικαιωμάτων σε Δήμους και Περιφέρειες
Η  ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ στηρίζει το ψήφισμα του σωματείου εργαζόμενων του δήμου,σχετικά με τους εργαζόμενους με 5μηνα που κατατέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 1 Δεκέμβρη 2015 στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η ANYΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ  από την προγραμματική της Διακήρυξη έχει τοποθετηθεί ενάντια εργασιακές σχέσεις γαλέρας όπως είναι η λεγόμενη <<κοινωφελής εργασία>> τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και τις συμβάσεις έργου στους δήμους και σε κάθε εργασιακό χώρο δημόσιο και ιδιωτικό. Σε κάθε δημοτικό Συμβούλιο η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ καταγγέλλει την πρόσληψη εργαζόμενων με αυτές τις μορφές εργασίας και απαιτεί την σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, διότι αυτοί οι εργαζόμενοι καλύπτουν μόνιμες και σταθερές ανάγκες του δήμου για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων (παιδικοί σταθμοί ,πολιτιστικά –αθλητικά τμήματα, καθαριότητα κ.α.).Με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση των καθαριστριών στα σχολειά μας όπου οι απολαβές τους εκτός του ότι υπολογίζονται με το κομμάτι και είναι κάτω και από τον βασικό μισθό πρόσφατα τους έγινε και μείωση 10%..........ΑΚΟΥΣΟΝ – ΑΚΟΥΣΟΝ …….,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΈΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΌΠΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΏΝΟΝΤΑΙ κάθε 3 μήνες και εξόφληση αφού έρθει το επόμενο σχολικό έτος ,με αποτέλεσμα να μην έχουν εξασφαλισμένα ούτε τα έξοδα μετακίνησης τους πόσο μάλλον να εξασφαλίσουν την επιβίωση τους .
Τα προγράμματα αυτά δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα της ανεργίας αλλά ανακύκλωσή της, και τεχνητή συγκάλυψή της, με το μοίρασμα αμοιβών πείνας (427 ή 490 ευρώ) σε μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι ρίχνονται πάλι στον καιάδα της ανεργίας χωρίς να δικαιούνται πλέον ούτε επίδομα. Οι συμβάσεις αυτές καταπατούν κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος εφόσον οι «ωφελούμενοι» δεν έχουν δικαίωμα άδειας, επιδόματος τέκνων, αναγνώριση προϋπηρεσίας. Με σαφή κατεύθυνση από την Ευρωπαϊκή Ένωση που επιδοτεί την πλήρη ελαστικοποίηση και διάλυση των εργασιακών σχέσεων, προαναγγέλλουν την παγίωση ακόμα χειρότερων εργασιακών σχέσεων μέσα από ολιγόμηνες συμβάσεις, εποχιακούς, ωρομίσθιους ή και ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών .
Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ  ζητά ξανά από τον Δήμο όχι μόνον να καταδικάσει τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, και κάθε μορφή κάλυψης των αναγκών του δημοσίου από ελαστικά εργαζόμενους, και να απαιτήσει την κάλυψη των κενών  του Δήμου από μόνιμο προσωπικό. Να πάρει σαφή θέση πρακτικά ενάντια στις απολύσεις προσωπικού που σχεδιάζουν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και να τους κρατήσει στην δουλειά. Να διεκδικήσει την καταβολή άδειας με αποδοχές, επιδομάτων, αναγνώριση προϋπηρεσίας για τους ήδη εργαζόμενους με 5μηνο. Να απαιτήσει άμεσα την πρόσληψη των καθαριστριών με αξιοπρεπή μισθό και μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.  
Στηρίζει κάθε προσπάθεια για οργάνωση του αγώνα των εργαζόμενων με 5μηνα μαζί με τους μόνιμους ενάντια στις απολύσεις, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις.
ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΣΑΝ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΛΙΤΕΡΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ,ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ  Κ.Α. 

Καλούμε ανέργους και εργαζόμενους σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής της συγκυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της αντεργατικής πολιτικής της, συνολικά της βάρβαρης επιδρομής Μνημονίου – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου                                                                                                                                 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου