Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΠΕΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ



Η «Ανυπόταχτη Πόλη» καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις τραμπούκικες επιθέσεις ταγμάτων της ¨Χρυσής Αυγής», με αρχηγό τον υπόδικο βουλευτή Λαγό ενάντια σε γονείς και εκπαιδευτικούς στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα, την ώρα που πραγματοποιούνταν σύσκεψη φορέων της περιοχής για την απόφαση φοίτησης στο συγκεκριμένο σχολείο παιδιών των προσφύγων. 
Ανάλογο συμβάν αν και μικρότερης έκτασης και χωρίς ηχηρές παρουσίες διαδραματίστηκε και σε αντίστοιχη σύσκεψη στο Περιστέρι. Ομάδες «αγανακτισμένων» πολιτών με τη γνωστή ρατσιστική επιχειρηματολογία περί καθαρότητας των ελλήνων, περί λαθρομεταναστών και όχι προσφύγων προπηλάκισαν εκπαιδευτικούς και γονείς.

Οι νεοναζί υπάνθρωποι της «Χρυσής Αυγής» που στέκονται προσοχή μπροστά στα αφεντικά, πετάνε το ρατσιστικό τους δηλητήριο απέναντι στους πιο κατατρεγμένους ανθρώπους της σύγχρονης περιόδου, τους πρόσφυγες και τα ανυπεράσπιστα παιδιά τους. 

                              Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε αυτήν την κατάσταση. 


Δεν ξεχνάμε ότι είναι παιδιά που η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και κυβέρνησης έχει εγκλωβίσει στη χώρα μας.
Δεν ξεχνάμε ότι είναι παιδιά που ζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, μακριά από τον οικιστικό ιστό, απομονωμένα και γκετοποιημένα.
Η εκπαίδευσή τους πρέπει να γίνεται μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές, στα πρωινά τμήματα, όπως χρόνια τώρα γίνεται με τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών στη χώρα μας.
Η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να φοιτούν σε ξεχωριστές δομές, πέρα από το ότι είναι εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά απαράδεκτη, διευκολύνει να ακούγονται οι ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές, με αποκορύφωμα τη σημερινή τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση, να αποκρούσουμε αποφασιστικά τη φασιστική και ρατσιστική δράση της Χρυσής Αυγής!

                                         Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει! 

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για το καθολικό δικαίωμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων στο πρωινό σχολείο, για το δικαίωμα το δικό τους και των γονιών τους σε μια ζωή αξιοπρεπή, όπως την ονειρεύονται και την διεκδικούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου