Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΕΡΓΑΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ


Απρόκλητη επίθεση με χαστούκια δέχτηκε εργάτης από το Μπαγκλαντές σήμερα στις 7 π.μ. ενώ πήγαινε στη δουλειά του. Η επίθεση έγινε από άγνωστο αρχικά σε αυτόν άτομο στο Καματερό.
Ο εργαζόμενος από το Μπαγκλαντές κάλεσε την αστυνομία για να καταγγείλει το γεγονός, η οποία ήρθε κατέγραψε την επίθεση και έφυγε, χωρίς να ασχοληθεί περαιτέρω. Μετά από ειδοποίηση συναδέλφων του, στο πλευρό του εργαζόμενου βρέθηκε η Ανυπότακτη Πόλη Αγ. Αναργύρων- Καματερού.
Μετά το πέρας της βάρδιας, συνοδευόμενος από αλληλέγγυους και τη δημοτική σύμβουλο της Ανυπότακτης Πόλης πήγε στο αστυνομικό τμήμα των Αγ. Αναργύρων όπου προχώρησε σε καταγγελία και μήνυση κατά του τραμπούκο ρατσιστή, αφού τον αναγνώρισε. Παρά το ότι είναι γνωστή στην αστυνομία η διεύθυνση του ατόμου που τραμπούκισε τον μετανάστη, αυτός παραμένει ασύλληπτος. Άντ’ αυτού η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του μετανάστη επειδή βρέθηκε ότι εκκρεμεί εις βάρος του παλαιότερο δικαστήριο για παράνομη είσοδο στη χώρα, και ενώ ο άνθρωπος έχει ήδη αποκτήσει άδεια προσωρινής παραμονής! Μετά από απαίτηση των αλληλέγγυων οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για ιατροδικαστική εξέταση και γνωμάτευση για τα χτυπήματα που είχε δεχτεί.
Η Ανυπότακτη Πόλη καταγγέλλει απερίφραστα τη ρατσιστική επίθεση αλλά και τη στάση της αστυνομίας, η οποία έσπευσε  να κρατήσει το θύμα, την ίδια ώρα που ο θύτης κυκλοφορεί ελεύθερος. Δηλώνει έμπρακτα τη στήριξή της στον εργαζόμενο και απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή του και τη σύλληψη του γνωστού πια  “αγνώστου” που του επιτέθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου