Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ως ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ από την πρώτη στιγμή που ιδρυθήκαμε στην διακήρυξη μας γράφαμε. 

<<Η τετραετής εφαρμογή του Καλλικράτη και του μνημονίου ολοκληρώνει την μετατροπή της «τοπικής αυτοδιοίκησης» σε αναπόσπαστο στοιχείο του κρατικού μηχανισμού, σε πολιτικό, ιδεολογικό και οικονομικό επίπεδο και από προβληματική δημόσια επιχείρηση τη μετατρέπει σε επιχειρηματία.>>
<<Η πολυδιαφημιζόμενη μεταφορά αρμοδιοτήτων στους δήμους δεν είναι τίποτα άλλο παρά μεταφορά αρμοδιοτήτων, αποκλειστικά εκτελεστικών και όχι αποφασιστικών, τις οποίες μάλιστα φορτώθηκαν οι δήμοι χωρίς τους αντίστοιχους οικονομικούς πόρους με αποτέλεσμα να εξωθούνται όλες οι κοινωνικές λειτουργίες, είτε στην ιδιωτικοποίηση, είτε στην ανταποδοτικότητα, είτε στην πλήρη διάλυση.>>

Από το 2011 ο δήμος Αιγάλεω όπως και άλλοι δήμοι ανέλαβε την πολεοδομία για 6 δήμους,
ανάμεσα σε αυτούς τους δήμους είναι και ο δήμος Αγ. Αναργύρων – Καματερού και αυτό χωρίς την πρόσληψη εργαζόμενων, πράγμα που δημιούργησε τρομερές δυσλειτουργίες στην εξυπηρέτηση του λαού της περιοχής (κύρια εργατόκοσμος). 
Με την συνταξιοδότηση όμως κάποιων εργαζόμενων και την απόσπαση της μοναδικής εργαζόμενης που είχε μείνει στο τμήμα ελέγχου έκδοσης αδειών, εδώ και μήνες αυτή η υπηρεσία δεν εξυπηρετεί όχι μόνον τον δήμο μας αλλά και κανέναν δήμο. 
Από εκεί και μετά αρχίζει η πίεση να "φύγουν" υπάλληλοι αναγκαίοι για τις υπηρεσίες του δήμου μας και να αναλάβουν την εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας, αλλά ταυτόχρονα και τις δουλειές που είχαν στην τεχνική υπηρεσία. 
Για να μην πολυλογούμε αυτό που προβλέπαμε ήταν, πως η μη πρόσληψη προσωπικού αναγκαίου και με σταθερή απασχόληση, θα αποψιλώσει τους δήμους και θα εξαθλιώσει τις ποιοτικές υπηρεσίες που δικαιούται ο λαός της περιοχής και ταυτόχρονα θα εντατικοποιήσει την εργασία των εναπομεινάντων εργαζόμενων. 

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ. 

Δεν είναι ένα έκτακτο πρόβλημα  όπως λέει ο  Δήμαρχος, είναι προμελετημένο θα λέγαμε εμείς. 
Είναι στα πλαίσια του γενικού σχεδιασμού ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών, μια και οι ανάγκες δεν καλύπτονταν ούτε με αυτό τον τρόπο πόσο μάλλον με λιγότερο προσωπικό στην τεχνική υπηρεσία που έχει χιλιάδες υποθέσεις να λύσει, που απορρέουν από τις κυρώσεις εφαρμογής σχεδίου, κτηματολόγια, κ.α.
Να μην τολμήσει η διοίκηση που τηρώντας πιστά την κρατική πολιτική και τα σχέδια του αστικού κράτους, να ρίξει την ευθύνη στην δικαιολογημένη άρνηση των εργαζόμενων να δεχτούν να τους κάνουν εργασιακά <<περδικολάστιχα>>, σήμερα αυτοί, αύριο κάποιοι άλλοι. 
Ο εργαζόμενος έχει δικαιώματα και έχει δικαίωμα να τα υπερασπιστεί. 
Κύριοι της διοίκησης αποστασιοποιημένοι ή μη, άχνα δεν βγάλατε τόσα χρόνια για τον Καλλικράτη και τώρα για τον Κλεισθένη, που ήρθε για να διευκολύνει αυτή την λύση που δίνεται σαν διοίκηση. Οι κατευθύνσεις του κράτους και  της ΕΕ είναι η παράδοση τους, στα κατασκευαστικά γραφεία και στις εταιρείες. Αν συνεχιστεί αυτή η κατρακύλα, ο δρόμος είναι στρωμένος με αποκαΐδια. 
Η λύση είναι καμία μετακίνηση σε άλλο αντικείμενο εργασίας, κανενός υπαλλήλου.

  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ.
  • Να δοθούν λύσεις τώρα σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία των υπηρεσιών της πολεοδομίας για καλλίτερη εξυπηρέτηση του λαού των εργατογειτονειών της Δυτικής Αθήνας. 
  • ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου