Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ


Να κλείσει τώρα η χωματερή Φυλής. Ανάγκη «για να υπάρξει ζωή αξιοβίωτη» 
Παλεύοντας ενάντια στη χωματερή Φυλής, παλεύουμε ενάντια στο θάνατό και τις αρρώστιες που σκορπάει 60 χρόνια σχεδόν, αυτό το περιβαλλοντικό αίσχος.
Που συνεχίζει να υπάρχει όχι γιατί δεν γίνεται αλλιώς, αλλά υπάρχει γιατί αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, που κατά 80% λυμαίνονται τις δημόσιες εγκαταστάσεις για τα αιματοβαμμένα κέρδη τους.
Όσο και αν προσπαθούν να εξαγοράσουν συνειδήσεις, οι τοπικές εξουσίες (δήμαρχοι) αλλά και οι κεντρικές (περιφερειάρχες – Δούρου – Σγουρός κ.α.), θα έρθει η ώρα που η ανάγκη «να υπερασπιστούμε το παιδί για υπάρξει ελπίδα» όπως λέει ο ποιητής  θα μας ξαναβγάλει στο δρόμο του αγώνα για το κλείσιμο της χωματερής  -  για  μια άλλη διαχείριση των απορριμμάτων. 

Το πιστεύουμε, το ελπίζουμε, θα το παλέψουμε και θα αδράξουμε την ανάγκη να γίνει αγώνας.

Όχι συμβολικός αυτή την φορά, αλλά αγώνας μαζικός αποτελεσματικός και για αυτό είναι ανάγκη να έχουμε στόχο ενάντια στα οικονομικά συμφέροντα  και τις διαπλεκόμενες τοπικές και κεντρικές εξουσίες.
Χωρίς αναθέσεις. Χωρίς εξαρτήσεις από την εξουσία. Με εμπιστοσύνη στην δύναμή του μαζικού αγώνα. 
Για καμία επέκταση της χωματερής. 
Για να πάνε στα σκουπίδια τα οικονομικά συμφέροντα που λυμαίνονται τις εγκαταστάσεις κερδοσκοπώντας πάνω στην υγεία μας και τις ζωές μας.

Μπορεί η εκδήλωση μας να έγινε την περίοδο των εκλογών, όμως η πρότασή μας (της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική  και των κινήσεων πόλης του δυτικού τομέα ) είναι για μετά τις εκλογές.
ΕΜΕΙΣ ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ πως θα είμαστε μαζί και θα δώσουμε όσες δυνάμεις διαθέτουμε να αναπτυχθεί αυτός ο αγώνας και στο περιφερειακό συμβούλιο και στα δημοτικά συμβούλια των περιοχών, θα είμαστε η φωνή του αγώνα του δικού σας, του δικού μας αγώνα.
Όλοι οι άλλοι σου ζητάνε την ψήφο και σου υπόσχονται για τις μέρες των εκλογών παραμύθια της Χαλιμάς.
Εμείς σου ζητάμε να μας ψηφίσεις και σου λέμε δεν μπορεί κανένας να στο λύσει. 
ΠΑΡΑ ΜΌΝΟΝ ΕΣΕΙΣ - ΕΜΕΙΣ- ΌΛΟΙ ΌΣΟΙ ΠΛΗΤΤΟΜΑΣΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου