Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Δήλωση της Ανυπότακτης Πόλης

 Θέμα
:  «Τροποποίηση εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου περιμετρικά της κεντρικής πλατείας στα Ο.Τ. 37- 38 - 41 - 196 - 197 και 198 της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Αναργύρων» 
 
Στο προηγούμενο συμβούλιο η Ανυπότακτη Πόλη, απαιτήσαμε όπως και οι άλλες παρατάξεις του ΔΣ, να μην προχωρήσει το ΔΣ σε αποφάσεις που θα αλλάξουν ριζικά την πόλη των Αγ. Αναργύρων, χωρίς να έχει γίνει ενημέρωση και συζήτηση με τους κατοίκους. Και μάλιστα τονίσαμε πως δεν είναι ένα επιμέρους σχέδιο αλλά κομμάτι ενός γενικότερου σχεδίου που θα αλλάξει ριζικά την πόλη. Κατά την γνώμη μας αλλαγές που γίνονται, με μόνο κριτήριο την πλήρη εμπορευματοποίηση του κέντρου της πόλης, συνδυασμένο και με τα fast truck σχέδια τους για τον ΟΣΕ και άλλα, που έχουμε δει από την αρχή της θητεία σας και που βιάζεστε να τα προχωρήσετε, αδιαφορώντας για την άποψη των δημοτών και τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα τους και πρώτα απ’ όλα την γνώμη τους. Δεν ξεχνάμε τα αποτελέσματα των υδροκεφαλικών αποφάσεων όπως η μονοδρόμηση της Aγ .Παρασκευής και τις συνέπειες της στην καθημερινότητα κατοίκων και μικρομάγαζων. 
Μετά από συζήτηση το Δ.Σ. πήρε απόφαση το θέμα να αναβληθεί. 
Παρ’ όλα αυτά, η διοίκηση, επτά ημέρες μετά, ξαναφέρνει το θέμα σε συζήτηση, καλώντας το Δημοτικό Συμβούλιο, να αποφασίσει. 

Θεωρούμε πως υποκριτικά και εκτονωτικά, δέχτηκε την αναβολή, στηριζόμενοι και στην ασάφεια των τοποθετήσεων για το τι απαιτούμε σαν δημοτικό συμβούλιο, όπως έγινε και με το θέμα του ΟΣΕ, μέχρι να αποσπάσει συμφωνία …. 

Ως Ανυπότακτη πόλη εκφράσαμε ξεκάθαρη άποψη και απαιτήσαμε: ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΛΗΞΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ. 

Απορίας άξιο είναι πως γίνεται, να βρίσκονται χρήματα για έργα βιτρίνας που οδηγούν στην εμπορευματοποίηση, ενώ παράλληλα και σε όλους τους τόνους η διοίκηση μας λέει πως δεν υπάρχουν χρήματα και πως είναι πολύ δύσκολο να βάλει δύο θερμοσίφωνες στα σπιτάκια των αστέγων, προκειμένου να κάνουν ένα ζεστό μπάνιο μεσ’ το καταχείμωνο, δηλαδή, να μην μπορεί στους λίγους αστέγους να παρέχει στοιχειώδη χώρο στέγασης και να ζούμε εικόνες ντροπής όπως ήταν αυτή στο κέντρο της πλατείας που θα αναμορφωθεί (βρέθηκε άνθρωπος μισόγυμνος, λιπόθυμος και παρατημένος). Ειλικρινά το ερώτημα είναι, σε μια περίοδο που μαστιζόμαστε από την πανδημία, ποιο είναι πιο επείγον; Η δημιουργία χώρων πρασίνου σε μια πόλη που το ποσοστό πρασίνου είναι γύρω από το 3%. ή η τσιμεντοποίηση; 

Επιμένουμε πως άλλα είναι τα επείγοντα για την πόλη όπως αυτό που αναφέραμε και άλλα που θα καλύψουν τις άμεσες ανάγκες των δημοτών. 

Εκείνο που δείχνει η στάση της διοίκησης, είναι πως με τον λαό στην καραντίνα, προσπαθεί να περάσει έργα, που πιθανόν να δημιουργήσουν τριγμούς στα γρήγορα και μουλωχτά.!!!! . 

Επιμένουμε στην αρχική μας τοποθέτηση: Να μετατεθεί οποιαδήποτε συζήτηση μετά την πανδημία, ούτως ώστε να μπορεί να ενημερωθούν οι δημότες και να μπορούν να εκφράσουν δημόσια γνώμη. 

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου