Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 4.30 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ


Να εμποδίσουμε την ανίερη προσπάθεια της μειοψηφικής διοίκησης του δήμου να προχωρήσει στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής για ιδιωτικοποίηση σχεδόν όλων των υπηρεσιών των δήμων, δημιουργώντας Αναπτυξιακούς Οργανισμούς 

     Την Τρίτη 27 Απριλίου 2021, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, κάτω από την πίεση της κινητοποίησης του Σωματείου Εργαζομένων, ανέβαλλε τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία θα συγκροτούσε Αναπτυξιακούς Οργανισμούς, εκποιώντας ολόκληρες υπηρεσίες των δήμων, προκειμένου να τις παραδώσουν, στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτή η αλλαγή θα οδηγήσει στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών και έργων, πράγμα που σημαίνει πως προκειμένου να εξασφαλίσουν κέρδη για τους επιχειρηματίες, που θα εμπλακούν σε αυτές, θα απαιτήσουν πάλι και άλλους φόρους και εισφορές, δηλαδή πάλι οι δημότες θα ματώσουν στο όνομα της "επιχειρηματικότητας", την καραμέλα που αναμασάει η διοίκηση του δήμου, από την ώρα που ανέλαβε. 
Σαν καλός υπηρέτης της κυβερνητικής αντιδημοκρατικής πολιτικής (γνωρίζοντας ότι είναι μειοψηφία) η διοίκηση του δήμου προσπάθησε να παρακάμψει το δημοτικό συμβούλιο (που όπως δήλωσε αντιδήμαρχος της διοίκησης (θα είναι όχι για να αποφασίζει αλλά για ενημερώσεις μόνον!!!) και να το περάσει από την οικονομική επιτροπή, που ο νόμος τις δίνει υπερεξουσίες και πλειοψηφία των 3/5 
 
     Επί της ουσίας, πρόκειται για νέα επιχειρηματικά σχήματα με τη συμμετοχή των δήμων, τη στενή δηλαδή πλέον διασύνδεση των δήμων με τις επιχειρήσεις, που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών, έργων, κοινωνικών αγαθών και στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. 
Για μια ακόμα φορά η διοίκηση του δήμου μας έδειξε το αντιδημοκρατικό και αντιδραστικό πρόσωπο της. Με fast truck διαδικασίες προσπάθησε να το περάσει, αγνοώντας το σωματείο των εργαζόμενων και το δημοτικό συμβούλιο. 
 
  • Καταγγέλλουμε την στάση τους, όχι μόνον για τις διαδικασίες που ακολουθούν αλλά για την ουσία του ζητήματος, που είναι η παράδοση των υπηρεσιών και των έργων στους επιχειρηματίες με ταυτόχρονη χειροτέρευση των ήδη άθλιων εργασιακών σχέσεων εργασίας στους εργαζόμενους στο τοπικό κράτος. 
  • Καταγγέλλουμε την αυταρχική και αντεργατική στάση της διοίκησης του δήμου, η οποία με συκοφαντίες επιτέθηκε στη γραμματέα της διοίκησης του σωματείου και δεν σεβάστηκε ούτε το πένθος της. 

Είναι επικίνδυνοι για το λαό της περιοχής, είναι επικίνδυνοι διότι όχι μόνον δεν βρίσκονται εκεί στη διοίκηση για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του λαού αλλά διατυμπανίζουν πως μοναδικός στόχος τους είναι η επιχειρηματικότητα. Βέβαια, πώς να το δούνε αλλιώς, αφού με βάση την ταξική τους θέση η πλειοψηφία τους είναι επιχειρηματίες. 

  • Πως να δουν την διοίκηση με κοινωνικά κριτήρια με βάση τα συμφέροντα των εργαζόμενων; 
  • Πώς να μην βάζουν το κέρδος πάνω από τα εργασιακά δικαιώματα; 
  • Πώς να μην έχουν στην προτεραιότητα τους την ανταποδοτικότητα; 

Δηλαδή ζητάνε από τον λαό να βάλει πάλι το χέρι στην άδεια τσέπη και να πληρώνει μία και δυο φορές για το κέρδος του επιχειρείν, που είναι το κέντρο κάθε δραστηριότητας τους. 

Με δύο λόγια θα βάζει ο δήμος (τέλη ανταποδοτικά, φόρους, η ο κρατικός κορβανάς, ή τα ΕΣΠΑ που και αυτά δικά μας λεφτά είναι) τα χρήματα και οι επιχειρήσεις θα τα τσεπώνουν.

  • Καταγγέλλουμε την αυταρχική στάση του Αντιδημάρχου Οικονομικών που απείλησε πως σε οποιαδήποτε επόμενη κινητοποίηση του σωματείου θα καλέσει την αστυνομία, αποκαλώντας τους εκπροσώπους του σωματείου τραμπούκους

Κύριοι της διοίκησης, αυτό τον τίτλο τον έχετε κερδίσει επάξια εσείς με την στάση σας και την συμπεριφορά σας απέναντι σε οποιοδήποτε συλλογικότητα είτε είναι τα 15μελή των μαθητών είτε οι εργαζόμενοι είτε το σωματείο είτε δημοτικοί σύμβουλοι, που εκφέρουν άλλη άποψη, η οποία ενοχλεί ή αποκαλύπτει ή μπαίνει εμπόδιο στα αντιλαϊκά σχέδια σας. 

Η απάντηση της Ανυπότακτης Πόλης είναι πως δεν θα περάσει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των αναγκών του λαού.

- Όχι στην δημιουργία των Αναπτυξιακών Οργανισμών, κανένας εργαζόμενος να μην μετατεθεί.
- Πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού στο Δήμο με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για κάλυψη των
   αναγκών του λαού. 
- Κατάργηση κάθε πολιτικής που στόχο έχει να μετατρέψει πλήρως τον δήμο επιχείρηση. 
 
 Μαζί με τους εργαζόμενους λέμε πως δεν θα επιτρέψουμε να περάσει.
 Και αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου