Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΩΝ …............. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

 


To θέμα της μονοδρόμησης της οδού Καζαντζάκη ήρθε για 4η φορά στο δημοτικό συμβούλιο. Ήρθε διότι είχε απορριφθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Οι λόγοι που είχε απορριφθεί  από την αποκεντρωμένη διοίκηση  ήταν : 

1. Δεν είχε προηγηθεί  διαβούλευση με τους κατοίκους των Μυκονιάτικων, ως όφειλε να κάνει η διοίκηση Τσίρμπα, προκειμένου οι οποιεσδήποτε αλλαγές να είναι σύμφωνες με τις ανάγκες των κατοίκων. 

2. Δεν είχε την απόλυτη πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. (Σε κανένα συμβούλιο δεν έλαβε υπόψιν την γνώμη της αντιπολίτευσης ). 

Η διοίκηση Τσίρμπα  ξεκίνησε την μελέτη τον Νοέμβριο του 2020 και έφερε το θέμα στις αρχές Γενάρη του 2022 στο δημοτικό συμβούλιο, όπου η τοποθέτηση της Ανυπότακτης Πόλης, ήταν ξεκάθαρη και παραμένει ίδια και στο τελευταίο δημ. συμβούλιο. 

Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ ΨΗΦΙΣΕ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΦΟΥ ΓΙΝΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ  ΜΕ  ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ  ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ 

 - Το ζήτημα της κίνησης και της καλής κυκλοφορίας  στα Μυκονιάτικα  λύνεται ριζικά με την συγκοινωνιακή μελέτη για όλη την γειτονιά, χωρίς να μεταφέρεται  το πρόβλημα στην υπόλοιπη γειτονιά και εφόσον  γίνεται ολόπλευρη  μελέτη με σεβασμό του Δημοσίου Χρήματος που δεν είναι και λίγο (γύρω στα 700000 ευρώ). Ας σταματήσει επιτέλους το ράβε - ξήλωνε  και η σπατάλη χρήματος που μόνο τους εργολάβους εξυπηρετεί και το κέρδος τους. 

- Ακόμη η συζήτηση με τους κατοίκους, εκτός του ότι είναι αναγκαία προϋπόθεση σεβασμού και δημοκρατικών διαδικασιών, βοηθάει στην  πιο σωστή εκτίμηση της πρακτικής λύσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι όλης της γειτονιάς. Επίσης θα συμβάλει στην μακρόπνοη λύση του  προβλήματος και όχι << κλείνοντας μια πληγή να ανοίγουμε άλλες >>. 

- Διότι από  ό,τι μας ενημέρωσαν οι κάτοικοι,  καμία  ουσιαστική συζήτηση δεν έγινε. Μάλλον επιλεκτική διαβούλευση έκανε η διοίκηση Τσίρμπα.  Αυτήν που πάντα ήξερε: με τους στημένους  κλακαδόρους του Διαδικτύου και την τοπική της ΝΔ !!! 

- Αν η διοίκηση Τσίρμπα ήθελε ειλικρινά να προχωρήσει στην καλύτερη λύση για τα Μυκονιάτικα, είχε το περιθώριο από τον Νοέμβρη του 2021 μέχρι σήμερα να προχωρήσει  σε συζήτηση - διαβούλευση  με  τους κατοίκους και το δημοτικό συμβούλιο. Το Δ.Σ. που συστηματικά αγνοεί και του αποκρύπτει στοιχεία για τα  υπεργολαβικά  έργα  που προωθεί.  

Έφερε το θέμα εκβιαστικά και με ψέματα του στυλ «ψηφίστε τώρα για να περάσει από την αποκεντρωμένη, να εγκριθεί το έργο και μετά βλέπουμε ». Δηλαδή τα λεφτά να πάρουμε  και ότι … προκύψει !!! 
Παρόλο που είχε το περιθώριο της ολοκληρωμένης μελέτης, επιμένει στην λάσπη, γιατί δεν τον νοιάζει η γειτονιά των Μυκονιάτικων αλλά η συκοφάντηση της πλειοψηφία του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Εκβιασμοί, υβριστικά σχόλια και «λάσπη στον ανεμιστήρα»  σε αυτούς που εκφράζουν μια διαφορετική γνώμη, και κοινωνική στοχοποίηση τους ως “εχθρούς του λαού“, γιαυτό και αποχωρήσαμε από το δημοτικό συμβούλιο. 

- Βέβαια τέτοιες κινήσεις και ενέργειες, από την μεριά  της διοίκησης, κατά την γνώμη μας στόχο έχουν να παρουσιάσουν έργο και να ικανοποιήσουν απαιτήσεις μειοψηφικών ομάδων κατοίκων  με  οποιοδήποτε τίμημα. Είναι η λογική που λέει «παίρνω χρηματοδοτήσεις κάνοντας έργα  με όρους προσωρινής λύσης» και μάλιστα με υπέρογκα ποσά για μικρής εμβέλειας έργα ενώ θα μπορούσε να αξιοποιηθούν για ολοκληρωμένη  και μακρόπνοη λύση. Αυτή η λογική δημιουργεί  σοβαρά ερωτήματα για τις αναθέσεις  της Διοίκησης  στους εργολάβους 

- Η Ανυπότακτη Πόλη δεν πρόκειται να απολογηθεί απέναντι στη διοίκηση αντίθετα η διοίκηση Τσίρμπα, έχει να δώσει εξηγήσεις στους κατοίκους γιατί ενώ μπορούσε να ακολουθήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες και να ανοίξει τα αυτιά της να ακούσει τις προτάσεις που καλοπροαίρετα τέθηκαν στο συμβούλιο, δεν διαβουλεύτηκε με τους κατοίκους για να δοθεί η καλύτερη λύση, που θα καλύψει τις ανάγκες της γειτονιάς, λες και οι κάτοικοι δεν πρέπει να έχουν λόγο! Δεν μας εκπλήσσει, βέβαια αυτή είναι η τακτική της διοίκησης.  

Δεν έχουμε μοναρχία και δημοκρατία σημαίνει, πρώτα ζητάω την γνώμη του λαού της περιοχής. «Αγαπάω την Πόλη μου» σημαίνει πως κάνω το καλύτερο και κάθε μου κίνηση, ενέργεια και έργο, γίνεται για όλη την συνοικία και με πρόβλεψη για αρκετά χρόνια μετά.  
Ειδάλλως λειτουργεί ευκαιριακά και με την λογική κάνω ένα έργο, για να παρουσιάσω μια βιτρίνα που θα μου φέρει ψήφους. 

Ως Ανυπότακτη Πόλη εκτός από την παραπάνω άποψη θεωρούμε  πως αυτά τα προβλήματα θα οξύνονται όπως και οι ευκαιριακές λογικές, της κατά όνομα, αυτοδιοίκησης. Διότι η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό έχει μειωθεί στα στοιχειώδη και δεν δίνεται με βάση τις ανάγκες των δήμων και του λαού. Επίσης η κύρια χρηματοδότηση των έργων γίνεται από διάφορα ταμεία όπως το πράσινο ταμείο ή τα ΕΣΠΑ σε  κατευθύνσεις που καθορίζονται  από την κερδοφορία των εργολάβων και των εταιρειών. 

Τα προβλήματα της γειτονιάς των Μυκονιάτικων έπρεπε να είχαν λυθεί χθες  όπως και όλων των γειτονιών του δήμου μας. 

Η προσπάθεια της διοίκησης και κάποιων συμβούλων της αντιπολίτευσης να εξελιχθεί η συνεδρίαση του ΔΣ σε προσωπική βεντέτα, προς * άγραν ψήφων *, μας βρίσκει αντίθετους, διότι η τοποθέτηση όσων νοιάζονται και αγαπούν την πόλη πρέπει να έχει την καλύτερη λύση  για όλους τους κατοίκους και όχι  πρόσκαιρα επικοινωνιακά οφέλη είτε για τη διοίκηση είτε για κάποιους συμβούλους. Το πρόβλημα δεν είναι σημερινό και ευθύνη που δεν λύθηκε χθες όπως ήταν αναγκαίο, επιμερίζεται και στη σημερινή διοίκηση και την προηγούμενη με την οποία συνδιοικούσε ο κος Τσίρμπας. 

ΩΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ : Να γίνει ολοκληρωμένη συγκοινωνιακή μελέτη και τελική διαμόρφωση της σε δημοτικό συμβούλιο ανοιχτό ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ  με μοναδικό θέμα <<Το κυκλοφοριακό πρόβλημα των Μυκονιάτικων >>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου