Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

10+1 Λόγοι να στηρίξεις και να ψηφίσεις Ανυπότακτη Πόλη

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου: ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΙΚΑ
1.  Δεν υπάρχουν Σωτήρες.  Ούτε εμείς σου τάζουμε ότι θα σε «σώσουμε». Αν ψάχνεις για τέτοιους μπορείς να απευθυνθείς σε αυτούς που σε «σώνουν» χρόνια τώρα, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ και το ΔΝΤ, τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τους ανεξάρτητους δημάρχους σαν τον Σαράντη, που τον στηρίζουν η κυβέρνηση, οι εργολάβοι επιχειρηματίες για να παίρνουνε δουλειές ή σαν τη νεόκοπη δήθεν «ανεξάρτητη» παράταξη του Νταηλάκη, που με μπόλικο λαϊκισμό (για όλους έχουμε) προέρχεται και εκφράζει τα βαθύτερα σπλάχνα της δεξιάς στο δήμο μας.
Δεν πιστεύουμε, όμως, ούτε στους «αριστερούς σωτήρες» δημάρχους σαν και αυτούς που σου τάζει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο όποιος σου λέει ότι θα σου αλλάξει τη ζωή κι ότι φτιάξει φιλολαϊκό δήμο, χωρίς τη κατάργηση του Καλλικράτη, χωρίς να συγκρουσθεί με την κυβέρνηση, την ΕΕ και τις κοινοτικές οδηγίες, τον Φούχτελ και τον Ράινμπαχ με το τοπικό, εθνικό ή και υπερεθνικό κεφάλαιο ή το δημοτικό, τοπικό-οικονομικό κατεστημένο. Παραμύθια της Χαλιμάς δηλαδή…. Αλλά ούτε και πιστεύουμε στο «κόμμα σωτήρα», όπως σου λέει το ΚΚΕ, το οποίο σε καλεί να το ενισχύσεις για να γίνει ισχυρό, αλλά μέχρι τότε, ο κόσμος της δουλειάς και η νεολαία να κάνουν υπομονή. Ζήσε Μάη μου δηλαδή…
2. Εμείς σε καλούμε να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου.  Η στήριξη της Ανυπότακτης Πόλης, σημαίνει πως παίρνεις θέση για ένα μαζικό κίνημα ανατροπής, διεκδίκησης και αλληλεγγύης στη πόλη των Αγ.Αναργυρων-καματερού και συνολικά. Ένα σύγχρονο κίνημα, που θα παλεύει για το «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» της εποχή μας.

3. Για την παρουσία των δυνάμεων της μαχόμενης, ανατρεπτικής  Αριστεράς και στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να αποκαλύπτονται και να καταγγέλλονται οι αντιλαϊκές μεθοδεύσεις, να προβάλλονται τα λαϊκά αιτήματα και οι διεκδικήσεις των κινημάτων. Πάνω από όλα όμως για να οργανωθούν οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε ανεξάρτητα όργανα, με εκπροσώπους ανακλητούς και υπόλογους σε δημόσιο έλεγχο μιας άλλης, πραγματικής αυτοδιοίκησης, στην προοπτική της εξουσίας και δημοκρατίας των εργαζομένων. Με λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές, επιτροπές αγώνα και συντονιστικά, που θα αγωνίζονται για να επιβάλουν τις εργατικές και λαϊκές ανάγκες.

4. Για να καταργηθεί ο Καλλικράτης και να καταδικαστεί η δημοτική αρχή του Σαράντη που τον εφαρμόζει. Να σταματήσουν οι περικοπές και οι ιδιωτικοποιήσεις. Να διευρυνθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες (παιδεία, υγεία, πρόνοια, συγκοινωνίες) που πρέπει να είναι δημόσιες και δωρεάν. Να μειωθούν τα δημοτικά τέλη, να καταργηθούν για τους άνεργους και να αυξηθούν για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Να  δοθεί λύση στα αιτήματα των κατοίκων του Αττάλου –με την επ’ αόριστον αναβολή της είσπραξης και μείωση της τιμής στο ελάχιστο σύμφωνα με την πρόταση της συνέλευσης των κατοίκων του Αττάλου και αυτό για όλους τους κατοίκους ,που τους αφορούν οι Κυρώσεις Πράξεων Εφαρμογής σχεδίου.

5. Για να πάψει να ξεπουλιέται η γη και να καταστρέφεται το περιβάλλον. Για να μην απαξιωθεί το Πάρκο Τρίτση και για να αποτραπεί οποιαδήποτε επιχείρηση εμπορευματοποίησης του, να παραμείνει χώρος πρασίνου και προσβάσιμος για όλο τον λαό..  – να μην ξεπουληθούν οι χώροι του ΟΣΕ (σταθμός, γκαράζ, ελεύθεροι χώροι σε υπογειοποιημένο τμήμα) να δοθούν για στο λαό. Να δοθούν οι χώροι του στρατιωτικού εργοστασίου 301 για δραστηριότητες του λαού των Αγ. Αναργύρων. Για να κλείσει το περιβαλλοντικό αίσχος ,η χωματερή – να μην γίνουν τα εργοστάσια καύσης, για διαχείριση των σκουπιδιών –ανακύκλωση κομποστοποίηση, με δημόσιο χαρακτήρα.
6. Για μια πόλη των Αγ.Αναργύρων - Καματερού αγώνα και αλληλεγγύης. Για να μην κατασχεθεί κανένα σπίτι συμπολίτη μας. Να μην κοπεί σε καμιά φτωχή οικογένεια το ρεύμα. Να σταματήσουν οι σπατάλες για φιέστες και έργα βιτρίνας και να δοθούν χρήματα για τη σίτιση των ανέργων και των φτωχών συμπολιτών μας.

7. Για να καταδικάσεις το μαύρο μέτωπο Κυβέρνησης- ΕΕ-ΔΝΤ. Για να παλέψουμε να καταργηθούν όλα τα μνημόνια, οι εφαρμοστικοί τους νόμοι και οι δανειακές συμβάσεις.

8. Για τη διαγραφή του ληστρικού – τοκογλυφικού χρέους. Για να μπορούμε να έχουμε μισθούς, συντάξεις, σχολεία, νοσοκομεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς. Για να κρατικοποιηθούν οι Τράπεζες που τις συντηρούμε με τα λεφτά μας, οι μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν ξεζουμίσει τους εργαζόμενους και η εκκλησιαστική περιουσία που δεν είναι των παπάδων, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Για να δοθούν χρήματα για δημόσιες επενδύσεις να δουλέψουν το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι χωρίς να περιμένουν μάταια τους «επενδυτές» που μόνο ξεζούμισμα και μισθούς πείνας θα φέρουν.

9. Για να πληρώσουν τη κρίση οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές.  Να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, να μειωθούν οι ώρες εργασίας, για να δουλεύουν όλοι. Να μην ζήσουμε σαν δούλοι. Να μην σε ξεφτιλίζουν με τους μισθούς της πείνας, να μην σε κάνουν «ωφελούμενο» στα προγράμματα – κοροϊδία του ΕΣΠΑ. Να μην δουλεύουν τα παιδιά σου για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς κανένα δικαίωμα, βορρά στο κάθε εργοδότη, χωρίς ζωή και αξιοπρέπεια. Να διαγραφούν των χρέη των εργατικών οικογενειών και των ανέργων. Να ρυθμιστούν τα χρέη των αυτοαπασχολούμενων.

10. Για να ξεβρομίσουν από τους φασίστες και τους ρατσιστές.  Θέλουμε τη πόλη μας, μια πόλη αντιφασιστική, πόλη ταξικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, όχι μαχαιροβγαλτών δολοφόνων νεοναζί. Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας. Αλληλεγγύη στους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

 +1 λόγος  

  • Για μια πόλη που θα συμβάλλει αποφασιστικά στον παλλαϊκό αγώνα για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της νέας «Χούντας» Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου και των εκφραστων τους στο δήμο μας.
  • Για να ξεπεράσουμε τις αυταπάτες της «αριστερής» διαχείρισης του δήμου.
  • Για ένα μαζικό ανατρεπτικό και αντιδιαχειριστικό κίνημα στη πόλη μας.
  • Για ψωμί, δουλειά, ελευθερία, λαϊκή κυριαρχία με τους εργαζόμενους στο τιμόνι.
Στις 18 Μάη ψηφίζουμε «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ»
Επικεφαλής του ψηφοδελτίου

ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου