Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ


Πριν να γίνει το πρώτο δημοτικό συμβούλιο και οι δημαιρεσίες, δήλωσαν ανεξάρτητοι 3 σύμβουλοι της παράταξης Σαράντη. Αλλά και η στάση της νέας διοίκησης του δήμου που προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός στην αρχή της συνεδρίασης. 
Κάτω από την πίεση και της ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ αναγκάστηκε ο προεδρεύον πλειοψηφών σύμβουλος της παράταξης Τσίρμπα, κ. Νταούτης να ενημερώσει το σώμα, για τις ανεξαρτητοποιήσεις Μάλιστα είδαμε και το πρώτο δείγμα αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς απέναντι στην τοποθέτηση της συμβούλου της ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ για το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς και προσπάθεια να την εμποδίσει να διαβάσει πριν την ψηφοφορίες την δήλωση αποχής από αυτές, γιατί δεν θέλουμε να τις νομιμοποιήσουμε μια και είναι μόνο κατ' επίφαση δημοκρατικές. 

Με την στάση του κ. Νταούτη που ήθελε να συζητήσουμε αφού γίνει η ψηφοφορία και προσπαθούσε να φιμώσει την εκπρόσωπό μας, επιβεβαίωσε περίτρανα τι συμβούλιο και τι διαδικασίες θέλει η διοίκηση Τσίρμπα. 
Μάλλον η λέξη δημοκρατία και ελευθερία του λόγου είναι άγνωστες λέξεις για την παράταξή τους. Όσο για τις αξίες που κυριαρχούν είδαμε το πρώτο δείγμα, με τις υποτιθέμενες ανεξαρτητοποιήσεις "πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις" -- την κάνανε για αλλού. 

Η επόμενη μέρα θα μας δείξει και τις καρέκλες που κέρδισαν........ 
Όμως έχει ιδιαίτερη αξία με ποιον δηλώνουν ότι είναι ; 
Στην ψηφοφορία φάνηκε πως μοιράστηκαν το προεδρείο οι 3 παρατάξεις που οι επικεφαλής τους ήταν στην παράταξη Σαράντη. 
Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι μία. 
Πέρα από τις προσωπικές αντιθέσεις και δήθεν αντιπολιτευτικές κορώνες, 7 παρατάξεις 2 πολιτικές. Οπως λέμε και στα συνθήματα μας ή με το λαό ή ενάντιά του. 

-------------------------------------------------------------------------------

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. 
 
Σαν ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ απέχουμε από τις διαδικασίες για την εκλογή του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής ποιότητας ζωής.
Για τα ζητήματα αυτά, η στάση μας καθορίζεται από τη θέση μας πως με βάση το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα, τα δημοτικά συμβούλια υλοποιούν την πολιτική του κεντρικού κράτους, της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και κεφαλαίου.
   Τόσο ο τρόπος λειτουργίας των δημ. Συμβουλίων όσο και οι διαδικασίες εκλογής σε αυτά τα όργανα, είναι βαθιά αντιδημοκρατικές. Με τον Κλεισθένη και ιδιαίτερα με τις τροποποιήσεις της ΝΔ το καλοκαίρι ( με πρόσχημα την κυβερνησιμότητα) ενισχύεται περαιτέρω ο συγκεντρωτικός και αντιδημοκρατικός χαρακτήρας του τοπικού κράτους. 
   Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι δίνεται απόλυτη πλειοψηφία στην παράταξη του δημάρχου (πλειοψηφία που δεν έχει στο δημοτικό συμβούλιο), καταργώντας εκλεγέντες με άλλες παρατάξεις, ενώ αποκτούν περισσότερες εξουσίες και αρμοδιότητες σε θέματα που στο παρελθόν απαιτούσαν έγκριση από δημοτικό συμβούλιο. 

Η Οικονομική Επιτροπή π.χ. θα μπορεί, πέρα από τον εισηγητικό ρόλο της, να αποφασίζει για τον ετήσιο προγραμματισμό των προσλήψεων, για διαγραφή χρεών, διευκόλυνση οφειλετών, απευθείας αναθέσεις έργων, μελετών, υπηρεσιών, έγκριση προϋπολογισμών Ν.Π. ή επιχειρήσεων δήμων, για επιχειρηματική αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, άσκηση ή παραίτηση από ένδικα μέσα, και πολλά άλλα. 

  Επιπλέον, σε σειρά σοβαρών ζητημάτων όπως π.χ. προϋπολογισμού, τεχνικών έργων, επιχειρησιακού προγράμματος κ.λ.π. δεν υπάρχει καν η δυνατότητα άλλης πρότασης από τις υπόλοιπες παρατάξεις παρά μόνο αν υπάρχει τεκμηρίωση και σχετική εισήγηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες (!), αν δηλαδή, εντάσσεται στη λογική διαχείρισης του τοπικού κράτους με το συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας. για να μη μιλήσουμε για τον λαό της περιοχής, όπου η όποια αντιπρόταση από οποιαδήποτε συλλογικότητα είναι αδύνατη. 

Αυτές οι ρυθμίσεις επιβεβαιώνουν ότι περιστέλλεται ακόμη περισσότερο και αυτή η δημοκρατική επίφαση στη λειτουργία των δήμων, με την ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση του ρόλου των συμβουλίων, το συγκεντρωτισμό και τις υπερεξουσίες σε επιτροπές και δήμαρχο. 

Καταρρέει κάθε ισχυρισμός ότι πρόκειται για λειτουργία αυτοδιοίκησης. 

Στην ουσία περιφέρειες και δήμοι αποτελούν γρανάζι του κρατικού μηχανισμού για την επιβολή των αντιδραστικών πολιτικών της Ε.Ε., του αστικού πολιτικού συστήματος προς όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου. 
Το επιτελικό κράτος που προβάλλει η Ν.Δ. συμπληρώνεται και από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της για το τοπικό κράτος και επιβεβαιώνει ότι το κράτος σε όλες τις πλευρές του γίνεται ακόμα ποιο αυταρχικό, συνεχίζοντας χωρίς καμιά αναστολή, τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που προώθησε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τον Κλεισθένη. 

Για όλους αυτούς τους λόγους δεν συμμετέχουμε στη διαδικασία, διότι ούτε με την αρνητική μας ψήφο δεν νομιμοποιούμε αυτές τις αντιδημοκρατικές εκλογές που ανακηρύσσουν την μειοψηφία σε πλειοψηφία. 
Ζητάμε και απαιτούμε να ενημερωνόμαστε για τις συνεδριάσεις της επιτροπής ποιότητας ζωής και οικονομικής επιτροπής, προκειμένου να μπορούμε να τις παρακολουθούμε ως παρατηρητές, με δικαίωμα λόγου. 
Κλείνοντας ελπίζουμε πως η νέα διοίκηση θα κρατήσει τον λόγο της και δεν αποκρύβει τις συνεδριάσεις από την ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ. 
Τέλος εκείνο που υποσχόμαστε σε αυτούς που μας ψήφισαν και σε αυτούς που δεν μας ψήφισαν 

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου