Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΥΤΕ ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΑΝ ΔΕΝ ΓΕΛΑΣΤΗΚΕ


Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ 


    Με πιο πρόσφατο τον νικηφόρο αγώνα της αγωνιστικής πρωτοβουλίας ενάντια στη δημιουργία χαβούζας στο Πάρκο. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το τελευταίο διάστημα οι δηλώσεις όλων αυτών που χρόνια τώρα ευθύνονται και πρωταγωνίστησαν με τις πολιτικές τους στην κατάντια του ΠΑΡΚΟΥ ΤΡΙΤΣΗ. 

ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΓΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ



Ήρθαν ντυμένοι φίλοι 
αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας 
και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους. 
Ούτε μέλισσα καν δεν γελάστηκε το χρυσό ν’ αρχίσει παιχνίδι 
ούτε ζέφυρος καν, τις λεύκες να φουσκώσει ποδιές. 
Έστησαν και θεμελίωσαν στις κορφές, στις κοιλάδες, στα πόρτα, 
πύργους κραταιούς και επαύλεις ξύλα και άλλα πλεούμενα, 
τους νόμους τους θεσπίζοντας 
τα καλά και συμφέροντα, στο παμπάλαιο μέτρο εφαρμόζοντας 
Έφτασαν ντυμένοι <<φίλοι>> αμέτρητες φορές οι εχθροί μου
 τα παμπάλαια δώρα προσφέροντας 
Και τα δώρα τους άλλα δεν ήτανε παρά μόνο σίδερο και φωτιά…….. 

                                                                                                                                                                         ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ
    Κοίτα ποιος πρωταγωνιστεί στον κουρνιαχτό και τις δακρύβρεχτες συνεντεύξεις (βλέπε Ζενέτος), που μέχρι πριν από ένα χρόνο διεκδικούσε κομμάτι του Πάρκου προκειμένου από χαρακτηρισμένο χώρο πρασίνου να το μετατρέψει σε οικοδομήσιμο. Αυτός που έβαλε ταμπέλα σε κομμάτι του ΠΑΡΚΟΥ «ιδιοκτησία δήμου ΙΛΙΟΥ». Και ξαφνικά να αναπτύσσονται στο συγκεκριμένο χώρο εμπορικές δραστηριότητες και άλλα παρατράγουδα. Αναπτύσσοντας ένα σωρό παραμύθια για αξιοποίησή του και σώσιμο.
 
Είδαμε να παρελαύνει ο υπουργός περιβάλλοντος και ο περιφερειάρχης κ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ να δηλώνει πως άμεσα θα σώσει το ΠΑΡΚΟ με άλλη διαχείριση. Αλήθεια γιατί οι κυβερνήσεις ΝΔ και συγκυβερνήσεις τους που συμμετείχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, δεν δώσαν ούτε ένα ευρώ και συνέβαλαν σε αυτή την κατάντια με την πολιτική τους μέχρι το 2015, συγκαλύπτοντας ταυτόχρονα όλες τις λοβιτούρες των διορισμένων από αυτούς διοικήσεων; (διαχειριστικός έλεγχος δεν έγινε ποτέ). 
   Το 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο μοτίβο άλλαξε τον νόμο καταργώντας τη χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό του κράτους των 800000 ευρώ κόβοντας από τους κουτσουρεμένους ήδη προϋπολογισμούς των δήμων, το 1%. Έταξε λαγούς και πετραχήλια για σώσιμο του ΠΑΡΚΟΥ. Τελικά το μόνο που προσπάθησε να κάνει ήταν παραχώρηση του κάτω κομματιού του ΠΑΡΚΟΥ στον Ζενέτο και τη δημιουργία της χαβούζας. Αφήνοντας τον υγροβιότοπο, τις λίμνες και τα ψάρια, τις χελώνες και κάθε άλλο ζωντανό οργανισμό στο έλεος της καταστροφής.

Ήταν προσπάθειες αντίθετες στο περιβάλλον, το χαρακτήρα του Πάρκου και στο συμφέρον του λαού της περιοχής, για αυτό και αντέδρασε ο λαός και αποτράπηκαν! 

    Κυβέρνηση και φορέας διαχείρισης μοναδική έγνοια είχαν να φτιάξουν τον περιβάλλοντα χώρο γύρω από τις επιχειρήσεις ώστε να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για νέες παραχωρήσεις. Μιλώντας στο όνομα της σωτηρίας του Πάρκου, ετοίμασαν το έδαφος ώστε η νέα κυβέρνηση να μπει επιθετικά.
    Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για το τι ετοιμάζουν, γνωρίζοντας το πρόγραμμα της ΝΔ για ακόμα πιο επιθετική προσπάθεια ιδιωτικοποίησης. Και βρήκε τον πρόθυμο Ζενέτο για να τα αναμοχλεύσει, σε συνεργασία με όλα τα ΜΜΕ που σιγοντάρουν και προτείνουν λύσεις <<επενδύσεις αξιοποίησης >> και τους ιδιώτες να το σώσουν.

Καθόλου τυχαία η επιλογή του υπουργού Χατζηδάκη να ξεκινήσει από το ΠΑΡΚΟ - φιλέτο για τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Όσες συσκέψεις με τους δικούς τους μπλε δημάρχους, και σχέδια να κάνουν τους λέμε πως δε μασάμε. Ο λαός της περιοχής πάλεψε πολλές φορές και κατάφερε να μείνει δημόσιος ο χώρος, ελεύθερα προσβάσιμος από όλο τον λαό της Αττικής και θα τον βρουν μπροστά τους.

Καλούμε το λαό της περιοχής να οργανώσει από τώρα τον αγώνα για –

  • ΑΜΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Ο ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΠΟΥΛΙΑ ΨΑΡΙΑ ΚΛΠ.
  • ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ
  • ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ – ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ
  • ΕΞΩ ΟΙ ΜΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΑΡΚΟ
  • ΕΝΙΑΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
  • ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου