Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

«L’ Etat c’ est moi» «Το κράτος είμαι εγώ»


«L’ Etat c’ est moi» 
«Το κράτος είμαι εγώ» 
Λουδοβίκος ΙΔ’ της Γαλλίας, ο απόλυτος μονάρχης 


Νέα ήθη στο δημοτικό συμβούλιο Αγίων Αναργύρων – Καματερού.
    Όσοι παραβρέθηκαν χθες στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, γνώρισαν το ήθος της διοίκησης Τσίρμπα.Αντιμετώπισαν την απόλυτη αλαζονεία του δημάρχου, το προσωποκεντρικό μοντέλο διοίκησης, τον απόλυτο άρχοντα.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του δημάρχου στο θέμα του λαχανόκηπου.
Διατείνεται «εγώ» το αποφάσισα, «εγώ» θα κλείσω το λαχανόκηπο. 
Για τον χώρο του λαχανόκηπου, που αποτελεί κομμάτι του Πάρκου Τρίτση, έχει σχέδια βιτρίνας «αξιοποίησης», εμπορικής διαχείρισης, όπως είχαμε εκτιμήσει από τις προεκλογικές του εμφανίσεις. Μέχρι και την ασφάλεια του δημαρχείου επικαλέστηκε.(ο εχθρός λαός βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια του δημαρχείου καλλιεργώντας κολοκυθάκια κ. ΤΣIΡΜΠΑ;)
     Επιχειρήθηκε σοβαρή διολίσθηση από τις δημοκρατικές διαδικασίες, αρνούμενος να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ είχε ολοκληρωθεί η συζήτηση σαν θέμα του δημοτικού συμβουλίου. Αναγκάστηκε μετά από έντονη διαμαρτυρία και των καλλιεργητών αλλά και μελών του δημοτικού συμβουλίου και της ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, να το βάλει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο σε ψηφοφορία.
     Η «Ανυπότακτη Πόλη» δια της εκπροσώπου της, Γεωργίας Νίκα, υπερασπίστηκε το αίτημα των καλλιεργητών να συνεχίσει τη δραστηριότητά του ο λαχανόκηπος. Παρότι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τέτοια μέτρα είναι «ασπιρίνες» απέναντι στο πρόβλημα της φτωχοποίησης του λαού και των εργαζομένων, θεωρούμε ότι η καλλιέργεια του λαχανόκηπου πρέπει να συνεχιστεί έως ότου το κίνημα επιβάλει άλλες μορφές ανακούφισης των πιο ευάλωτων λαϊκών στρωμάτων. Άλλωστε είναι και μια δημιουργική και περιβαλλοντικά χρήσιμη δραστηριότητα για κάποιους συνανθρώπους μας και ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες, τους άνεργους, την εκπαιδευτική συμβολή του στα παιδιά των σχολείων της περιοχής στην επαφή τους με την γη και την καλλιέργεια. Εξάλλου θεωρούμε ότι όλοι οι δημόσιοι χώροι πρέπει να αποδίδονται στο λαό για ανεμπόδιστη χρήση.
Οι δημόσιοι χώροι, όπως το πάρκο Τρίτση (μέρος του οποίου είναι και ο χώρος του λαχανόκηπου) είναι χώροι λαϊκής ψυχαγωγίας και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και έτσι πρέπει να παραμείνουν, να συντηρηθούν και να βελτιωθούν.
    Αντίθετα με αυτή τη λαϊκή ανάγκη η διοίκηση Τσίρμπα και η Κυβέρνηση με την οποία συνδέεται και πολιτικά ο δήμαρχος έχουν «βάλει στο μάτι» αυτούς τους χώρους για να τους αποδώσουν στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Γιαυτό εξαπολύει όλο το αυταρχικό του μένος ο δήμαρχος για να περάσει αυτή την πολιτική σε σχέση και με το λαχανόκηπο.
Το είπε άλλωστε καθαρά: Ονειρεύεται να βγάλει κέρδη από αυτό το χώρο αλλά δεν μας είπε σε όφελος ποιών θα είναι αυτά τα κέρδη.
Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η πολιτική της Περιφέρειας αλλά και των προηγούμενων διοικήσεων.
Θα μας βρουν μπροστά τους, όπως μας βρήκαν σε αυτό και οι προηγούμενες διοικήσεις.
Εμείς ως «Ανυπότακτη Πόλη» θα πρωτοστατήσουμε στους αγώνες του λαού του δήμου μας για ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους δημόσιους χώρους ενάντια σε κάθε απόπειρα εμπορευματοποίησης και αυταρχικής επιβολής της.
Είμαστε αντίθετοι με το σενάριο του Δήμου-επιχείρησης και θα κάνουμε ο τι χρειαστεί για την αποτροπή του.

ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ 
ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου