Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


Αγαπητοί/ες συναγωνιστές/στριες


    Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται από πλευράς κυβέρνησης μια εκτός ορίων αυταρχική κατακρεούργηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λάου στοχοποιώντας δομές και αγωνιστές του κινήματος μέσω εξοντωτικών προστίμων, δικαστικών διώξεων, σκληρής επιτήρησης, συνεχών κρουσμάτων παρακολούθησης και μιας αλόγιστης κατασταλτικής μανίας. Το εξοντωτικό πρόστιμο στον Θανάση Αγαπητό περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος του Δ.Σ. του Β’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών καθώς κρίθηκε πως ο συνδυασμός, στον οποίο είναι επικεφαλής, υπέπεσε στο «αδίκημα» να αναρτήσει την προεκλογική περίοδο 3 πανό με τα συνθήματα: «Όχι στους αγωγούς του πολέμου και της προσφυγιάς. Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία» και «Ψωμί, Παιδεία, Γη και Ελευθερία. Κάνουμε Ανταρσία» ενώ προφανώς οι πολυτελείς διαφημίσεις των αστικών κομμάτων και των υποψηφίων τους που «στόλιζαν» τους δρόμους των γειτονιών μας περνούν στο απυρόβλητο.
    Η βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ στους φοιτητικούς συλλόγους στην ΑΣΟΕΕ, όπου σαν χουντικές δυνάμεις κατοχής τα τάγματα εφόδου του Χρυσοχοίδη, της Κεραμέως και του Μητσοτάκη χτυπούσαν φοιτητές ρίχνοντας χημικά και κρότου λάμψης σε ευθεία βολή που προξένησε τον τραυματισμό φοιτητών και στην σύλληψη ενός. Η απαγωγή φοιτητή από κλιμάκιο της ασφάλειας έξω από το σπίτι του που συμμετείχε στην κινητοποίηση στην ΑΣΟΕΕ, και ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε η σύλληψή του ( οι ασφαλίτες του πήραν τα πράγματα και το κινητό του τηλέφωνο, προέβησαν σε έλεγχο του αυτοκινήτου του (χωρίς να βρουν τίποτα «αξιοποιήσιμο») και του απαγόρευσαν επικοινωνία με δικηγόρο και τους οικείους του παρά το επίμονο σχετικό αίτημά του) παραπέμπει σε άλλες εποχές. Μόλις στις 3 π.μ. τα ξημερώματα της Τρίτης 12 Νοεμβρίου του επέτρεψαν να στείλει ένα μήνυμα SMS «αποκλειστικά σε συγγενικό του πρόσωπο», όπως του είπαν, και εν τέλει κατά της 10 το πρωί μετά την πολύωρη εξαφάνισή του, του ανακοινώθηκε πως συλλαμβάνεται. 
    Ο αντιδημοκρατικός τρόπος με των οποίο προσπάθησε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης να διακόψει τη λειτουργία του Κυριακάτικου Σχολείου της πακιστανικής Κοινότητας για τη εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας, που ευτυχώς μπλοκαρίστηκε από το κίνημα γειτονιάς αλλά ακόμα και η αυταρχική συμπεριφορά εντός του δημοτικού συμβουλίου του δικού μας δημάρχου Καματερού-Αγίων Αναργύρων εντάσσονται στην λογική που και προεκλογικά είχε εκφράσει η ΝΔ αυτή του « νόμου και της τάξης» . 
    Το δόγμα του νόμου και της τάξης που προσπαθεί να επιβάλει η Νέα Δημοκρατία αξιοποιώντας σαν δούρειο ίππο την ανομία και την εγκληματικότητα ουσιαστικά στο πυρήνα της έχει την προάσπιση των επιχειρηματικών συμφερόντων σε όλο το φάσμα της κοινωνίας υπό τον φόβο νέων εργατικών, φοιτητικών, νεολαιίστικων και ευρύτερα λαϊκών εξεγέρσεων, το όποιο πατά πάνω σε νόμους και κατευθύνσεις που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως το χτύπημα στην απεργία, την αύξηση των μισθών της αστυνομίας, των δικαστών και άλλων κομματιών που αποτελούν το βαθύ κράτος. 
    Στην ίδια λογική έρχεται και το ηλεκτρονικό φακέλωμα, η αυστηροποίηση των νόμων γύρω από την κινηματική/συνδικαλιστική δράση, το σπάσιμο των καταλήψεων στα Εξάρχεια αλλά και στην κατάργηση του άσυλου που όπως τελικά αποδείχθηκε και μετά το χτύπημα στην ΑΣΟΕΕ ο πραγματικός του στόχος είναι η διάλυση των κινηματικών δομών οργάνωσης και πάλης των φοιτητών από την νέα κυβέρνηση. 
   Τέλος σε μια περίοδο που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην ευρύτερη περιοχή μας η κυβέρνηση και το σύστημα θέλουν τους στρατευμένους πειθήνια και άβουλα όργανα στα παιχνίδια των μεγάλων συμφερόντων και για ακόμη μια φορά επιχειρείται να χτυπηθεί το κίνημα αλληλεγγύης των στρατευμένων μέσω νέας δίωξης κατά του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος» και της Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων που έδωσαν φωνή, δημοσίευσαν και ανέδειξαν πλήθος καταγγελιών για την κατάσταση στο στρατό, βοηθώντας στην αντιμετώπιση προβλημάτων των στρατευμένων, στη διαμόρφωση κινήματος μέσα κι έξω από το στρατό. 
    Μέσα από όλες αυτές τις αλλαγές προσπαθούν να αυταρχικοποιήσουν το κράτος, να προκαλέσουν φόβο στα λαϊκά στρώματα χτυπώντας πρώτα από όλα τα μοναδικά όργανα πάλης και τις μοναδικές μορφές πάλης αντιπληροφορησης και οργάνωσης των αγώνων για τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού, της φοιτητικής και μαθητικής νεολαίας, των ανέργων, συνταξιούχων και κάθε αντισυστημικά αγωνιζόμενου πληττόμενου από την καπιταλιστική βαρβαρότητα και εκμετάλλευση. 

Σας καλούμε λοιπόν….. Την Κυριακη 15 Δεκέμβρη στις 11 π.μ. στην αίθουσα του Καπή Γεροβουνού 

Να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε τους τρόπους και τους δρόμους που θα αγωνιστούμε ενάντια στον αυταρχισμό κυβέρνησης και τοπικής εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου