Τρίτη 7 Απριλίου 2020

7 ΑΠΡΙΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ


Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ και των σωματείων των εργαζομένων στα νοσοκομεία 

    Ενώνουμε τη φωνή και την δύναμή μας με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το προσωπικό των νοσοκομείων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα απέναντι στην πανδημία.
    Στεκόμαστε δίπλα τους απαιτώντας να παρθούν άμεσα μέτρα για την ενίσχυση των νοσοκομείων και των δημόσιων δομών υγείας τόσο στην περιοχή μας όσο και σε όλη τη χώρα. Στα πλαίσια της αλληλεγγύης και του κοινού αγώνα όλων των εργαζομένων για τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας και μέρα πανελλαδικής δράσης που καλεί η ΟΕΝΓΕ και πλήθος σωματείων και συλλογικοτήτων, στηρίζουμε και συμμετέχουμε τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας στην κινητοποίηση των νοσοκομείων και ενισχύουμε την διαμαρτυρία μας έξω από το κέντρο υγείας Αγ. Αναργύρων.

    Δεν αποδεχόμαστε την πολιτική που θεωρεί την υγεία των εργαζόμενων εμπόρευμα, που με τη λογική «κόστους-οφέλους» έχει οδηγήσει σε τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας. Κρεβάτια ΜΕΘ μένουν ακόμα κλειστά, γιατροί και υγειονομικοί δεν έχουν τα στοιχειώδη μέσα προστασίας (γάντια, μάσκες, στολές κ.λπ.), τα ιδιωτικά νοσοκομεία δεν επιτάσσονται και συνεχίζουν την κερδοφόρα λειτουργία τους και μάλιστα με ενισχυμένη «αποζημίωση» της χρήσης των υποδομών τους. Την ίδια ώρα παίρνουν μέτρα για επίταξη των απεργών, μέτρα απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης. Όσα μέτρα κι αν πάρουν, δε μπορούν να υποτάξουν το ταξικό εργατικό κίνημα.

Αγωνιζόμαστε μαζί: 

  • Για την πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών σε στελέχωση με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπούς υγειονομικούς. 
  • Για να ανοίξουν τώρα τα κλειστά κρεβάτια των ΜΕΘ και να δημιουργηθούν νέα. Για να ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. 
  • Για την εξασφάλιση όλου του αναγκαίου εξοπλισμού, υλικών και μέσων ατομικής προστασίας. 
  • Για την επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινών ΜΕΘ, διαγνωστικών και τα εργαστηριακών κέντρων και ένταξή τους στο δημόσιο σύστημα υγείας. 
  • Για την ανάγκη δωρεάν τεστ για όλους/ες 

Καθολικά ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ σύστημα υγείας H ΥΓΕΙΑ και οι ΖΩΕΣ μας πάνω από τα κέρδη τους! 

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου