Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ


   Δύσοσμη η αντιδημοκρατική και ανήθικη ενέργεια της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΔΣΝΑ που στην 11η Κατεπείγουσα Συνεδρίασή του (24-03-2020 Αριθμός Απόφασης: 111/2020) για την κατακύρωση διαδικασίας ανάθεσης σύμβασης με διαπραγμάτευση (χωρίς δημοσίευση προκήρυξης) για την Επιλογή Αναδόχου Κατασκευής Έργου (με τίτλο «Κατασκευή χώρου για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Αττικής», και προϋπολογισμό μελέτης 5.335.000,00 Ευρώ), παρέδωσε τη σύμβαση στην ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. - W.A.T.T A.E. συμφερόντων Μπόμπολα. Θυγατρική του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ που αδίστακτα και με πρωτοφανή προκλητικότητα, ενώ εξελίσσεται η πανδημία του κορωνοϊού, προχώρησε – μεταξύ 16 και 18 Μάρτη σε δώδεκα (12) νέες απολύσεις από τους συνολικά 55 εργαζόμενους στα
εργοτάξια σιδηροδρομικών έργων και τις εγκαταστάσεις γραφείων και συνεργείων του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ)! Αντί να προστατεύει με έκτακτα μέτρα η διοίκηση τους εργαζόμενους στα εργοτάξια από πιθανά κρούσματα κορωνοϊού τους απολύει!

   Ο «εθνικός εργολάβος» αφού έχει στα χέρια του την πλειοψηφία των εργασιών της διαχείρισης των απορριμμάτων του ανατέθηκε και η κατασκευή της νέας χωματερής στη Φυλή. 
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και δια περιφοράς σαν τον επιτάφιο (μόνο τέτοια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η απόφαση - ταφόπλακα για το λαό της Δ. Αθήνας) και ενώ εκκρεμεί συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο, η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ εκμεταλλεύεται την κρίσιμη κατάσταση λόγω του κορωνοϊού και τον κατ’ οίκον περιορισμό του λαού, ακολουθώντας την ίδια τακτική της προηγούμενης διοίκησης Δούρου (αποφάσεις μέσα στο κατακαλόκαιρο). 

Διαπιστώνουμε ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες ακόμα και με αυθαιρεσίες (απευθείας ανάθεση χωρίς διαγωνισμό) επιδιώκοντας να δημιουργήσουν τετελεσμένα σε βάρος των πολιτών της Δ. Αττικής, ενώ αποτελεί και επικίνδυνη εξέλιξη για τη λειτουργία του τοπικού κράτους και των θεσμών του. 

   Οι πολιτικές τους αποφάσεις έρχονται να μας υπενθυμίσουν πως το κράτος και οι θεσμοί του για το μόνο που εργάζονται πυρετωδώς ακόμα και αυτές τις μέρες είναι να περάσουν όλα αυτά τα μέτρα που μόνο το ιδιωτικό κέρδος ωφελούν και να τα ψηφίσουν στα μουλωχτά, προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις από το λαό της περιοχής, αφού είναι αποκλεισμένος στα σπίτια του και με απαγόρευση κυκλοφορίας. Και ο πιο καλοπροαίρετος, αν δει πόσα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα έχουν ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος εν μέσω πανδημίας, καταλαβαίνει πως το δόγμα του σοκ αποτελεί κυρίαρχη πολιτική, και αυτές οι αποφάσεις του ΕΔΣΝΑ εναρμονίζονται με τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης. 

   Καταγγέλλουμε την απόφαση του ΕΔΣΝΑ που γράφοντας στα παλιά παπούτσια τις αντιδράσεις του λαού της Δ. Αθήνας, και εν μέσω καραντίνας παίρνει τέτοιες σοβαρές αποφάσεις να καταδικάσει για πολλά ακόμα χρόνια την Δυτική Αθήνα σε μόλυνση και θάνατο. Είναι πρόκληση για μια περιοχή που μετράει πληγές σε αρρώστιες του αναπνευστικού και θανάτους εξαιτίας αυτών και μάλιστα εντελώς πραξικοπηματικά να προχωρήσει στην κατασκευή και νέου κυττάρου υποδοχής και άλλων εκατομμυρίων τόνων σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ, ακολουθώντας τις μέχρι σήμερα πολιτικές που έχουν καταστρέψει και σαπίσει την υγεία μας και το περιβάλλον. 

   Σε καραντίνα και με μάσκα όλη η Ελλάδα, για προστασία από τον κορωνοϊό, όμως αναρωτιόμαστε αν όλοι αυτοί που ζούνε στη Φυλή αλλά και όλοι οι χιλιάδες κάτοικοι των όμορων Δήμων στη Δ. Αττική μπορούν να ακολουθούνε αυτή την οδηγία των ειδικών μόνον για λίγο ή θα είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν τα επόμενα χρόνια, αφού θα είναι εκτεθειμένοι μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, από τις διοξίνες, τα φουράνια, τα βαρέα μέταλλα και τόσες άλλες καρκινογόνες ουσίες που εδώ και 60 χρόνια προσβάλλουν τους ανθρώπους και ρυπαίνουν το περιβάλλον μας λόγω του ΧΥΤΑ. Μέσα στον ΧΥΤΑ (στον οποίο θάβονται πάνω από 1.800.000 σύμμεικτα σκουπίδια), υπάρχει και ο αποτεφρωτήρας ο οποίος δέχεται άκρως μολυσματικά ιατρικά απόβλητα από όλη την Ελλάδα. Όταν σε μια κανονική εφημερία ενός νοσοκομείου παράγονται έως και 5 τόνοι επικίνδυνων αποβλήτων (με κόστος εισόδου 1.700€/ανά τόνο!), φανταστείτε τώρα με το πρόβλημα του κορωνοϊού τι πρόκειται να συμβεί μέσα στον αποτεφρωτήρα που θα καίει νυχθημερόν χιλιάδες τόνους αυτών των αποβλήτων. Από τη μια πόσο δραματικά θα αυξηθεί η μόλυνση εις βάρος της υγείας μας και της ακόμα μεγαλύτερης καταστροφής του περιβάλλοντος, και από την άλλη πόσο θα αυξηθεί η κερδοφορία του «εθνικού μας εργολάβου βλ. Μπόμπολας» που διαχειρίζεται όλη αυτή την διαδικασία εις βάρος και της τσέπης μας. 

   Και σα να μην έφτανε αυτή η καταστροφική απόφαση εν μέσω έκτακτης ανάγκης, η εκτελεστική επιτροπή του ΕΔΣΝΑ έκανε ανάθεση για μελέτη για νέο ΠΕΣΔΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Πώς είναι δυνατόν να κάνουν νέα μελέτη για τον Περιφερειακό σχεδιασμό χωρίς να προηγηθεί συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο, για τις κατευθύνσεις της διαχείρισης; Και αυτή τους η απόφαση δείχνει πως προχωράνε εσπευσμένα παίρνοντας εντολές από τα συμφέροντα που εξυπηρετούν και με κάθε τρόπο αποδεικνύουν πως μόνον κατ’ επίφαση υπάρχουν τα εκλεγμένα όργανα και η βούληση του λαού. 

Η ανοχή έχει και όρια! Σταματήστε να εκμεταλλεύεστε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία μας οδήγησε η εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων στον τομέα της υγείας και να περνάτε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που καταστρέφουν τις ζωές μας. 

Απαιτούμε να πάρετε πίσω αυτή την εγκληματική απόφαση για τον λαό της Δ. Αθήνας. 

  • ΤΟ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΡΑ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗ Δ. ΑΘΗΝΑ 
  • ΤΟ ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ 
  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ 
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ - ΑΛΛΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ 
  • ΤΩΡΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ - ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΝΑΚΤΗΣΗ - ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ 
Καλούμε το λαό της Δ. Αθήνας και όλης της Αττικής να μην σωπάσουμε να οργανώσουμε με κάθε τρόπο και μέσο που διαθέτουμε την αντίδρασή μας, να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στα σχέδιά τους και με αποφασιστικό αγώνα να εμποδίσουμε την εφαρμογή των σχεδίων τους. Αν θέλουμε τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές να μη ζουν σε καραντίνα και με μάσκες για να προστατευθούν από τη μόλυνση της νέας χωματερής και των νέων εγκαταστάσεων που ετοιμάζουν να φτιάξουν στη Φυλή (βλέπε σχέδια για καύση, επέκταση ΕΜΑΚ κ.α.), ο δρόμος είναι, η ενεργή συμμετοχή μας με Επιτροπές αγώνα παντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου