Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Στηρίζουμε την παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις εκδικητικές απολύσεις στη ΜΚΟ Κοινωνικό ΕΚΑΒ την Πέμπτη 02/07, στις 10.30 π.μ. Καθολικής Εκκλησίας 1 στον Πειραιά, έξω από τα γραφεία του ΣΕΠΕ Πειραιά

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ενάντια στις απολύσεις των 5 συνάδελφων μας αλλά και την στάση της ΜΚΟ Κοινωνικό ΕΚΑΒ που εδώ και πολλούς μήνες, τρομοκρατεί τις /τους εργαζόμενες /ους, της δομής Ασυνόδευτων Ανηλίκων στον Πειραιά, διότι πήραν θέση απέναντι στις εργοδοτικές και επαγγελματικές αυθαιρεσίες της Διοίκησης. Ήδη από το Φεβρουάριο έθεταν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά λόγω έλλειψης επαρκών και κατάλληλων υποδομών, ανεπάρκειας οργάνωσης και συντονισμού, μη πρόσληψης απαραίτητων επαγγελματικών ειδικοτήτων, έλλειψης επιμόρφωσης του προσωπικού σε θέματα παιδικής προστασίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Κατά την περίοδο του lockdown η διοίκηση των Δομών και της Οργάνωσης “Κοινωνικό ΕΚΑΒ”, συνέχισε την αντεργατική της πολιτική. Αγνοώντας τις εκκλήσεις των εργαζομένων δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλεια ανηλίκων και προσωπικού ούτε λειτούργησε με το ελάχιστο απαραίτητο προσωπικό, ως όφειλε. Αντίθετα, επέλεξε να απαντήσει με ειρωνείες, πιέσεις, ψευδή ηθικά διλήμματα, εντατικοποίηση της εργασίας και ελαστικοποίηση των ωραρίων , με αποκορύφωμα την πρώτη εκδικητική απόλυση συναδέλφου από την δομή ασυνόδευτων ανηλίκων του Πειραιά.
    Και εν τέλει πραγματοποίησε άλλες τέσσερις απολύσεις συναδελφισσών και συναδέλφων. Ουσιαστικά η διοίκηση απέλυσε όσους /ες εργαζόμενους /ες επέλεξαν να μη σιωπήσουν στις εργασιακές και επαγγελματικές παράτυπες δράσεις της οργάνωσης. Μάλιστα η ΜΚΟ δεν έχει προχωρήσει στην απαιτούμενη αποπληρωμή των υπόλοιπων μισθολογικών υποχρεώσεων που εκκρεμούν από τις απολύσεις εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Δεν υποτασσόμαστε στον εκφοβισμό, την εκδικητική λογική και την πειθάρχηση των εργαζομένων που προσπαθεί να επιβάλλει η διοίκηση μέσω των απολύσεων των συναδέλφων μας, που ως όφειλαν ενημέρωσαν τη Διοίκηση για τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων και τη δική τους.
Είμαστε αλληλέγγυοι με τις /τους συναδέλφισσες / ους μας που απολύθηκαν παράνομα και καταχρηστικά, αλλά κυρίως εκδικητικά επειδή μίλησαν για τα πραγματικά προβλήματα της δομής.
Δεν θα σιωπήσουμε στιγμή απέναντι στον εκφοβισμό, τη στοχοποίηση, τις επισφαλείς εργασιακές συνθήκες, την εκμετάλλευση και την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Άμεσα μέτρα υγειονομικής προστασίας για προσωπικό και ασυνόδευτους ανήλικους.
Καμία άλλη εκδικητική απόλυση ή εξαναγκασμό σε παραίτηση στη Μ.Κ.Ο Κοινωνικό ΕΚΑΒ.
Άμεση ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων.
Άμεση απόδοση των μισθών των εργαζομένων ορισμένου χρόνου.

ΕΝΩΜΈΝΗ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ
ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου