Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ

Σάββατο βράδυ μας ήρθε η ειδοποίηση κλείστε παράθυρα και μην κυκλοφορείτε γιατί έγινε πυρκαγιά στο χυτά Φυλής. Δεν είναι η πρώτη φορά αλλά ούτε η τελευταία που παίρνει φωτιά η χωματερή και εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο, μόνο που αυτή την φορά ήταν αναβαθμισμένη μας ενημέρωσε το 112. 

 

Το τοξικό νέφος που κάλυψε το μισό λεκανοπέδιο όπως και τον Αύγουστο με τη φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης δεν αντιμετωπίζεται με μηνύματα του 112, (κλείστε πόρτες και παράθυρα), αλλά με το κλείσιμο της καρκινοχωματερής τώρα

Όσο θα υπάρχει η χωματερή της Φυλής αυτό το μνημείο περιβαλλοντικής καταστροφής και μόλυνσης της υγείας μας και όσο η ανακύκλωση και η διαχείριση των σκουπιδιών θα είναι στα χέρια του κεφαλαίου δεν θα σταματήσουν τα <<ατυχήματα>> και οι πυρκαγιές στα εργοστάσια ανακύκλωσης, διότι χθες το βράδυ δεν πήρε μόνον η χωματερή φωτιά αλλά και το εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο (για πολλοστή φορά) 

Όσο το 85% των σκουπιδιών όλης της χώρας θα θάβονται ή θα καίγονται στη Φυλή, θα βρωμάει όταν φυσάει βοριάς, θα κινδυνεύουμε από μια καταιγίδα να πλημμυρίσει και να βγουν τα σκουπίδια στους δρόμους, θα αρρωσταίνουν και θα πεθαίνουν άνθρωποι από τα δηλητήρια που εκλύει. 

Ένοχοι είναι η σημερινή κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες, ο περιφερειάρχης κ. Πατούλης και η ηγεσία του ΕΔΣΝΑ. 

Σχεδίαζαν και σχεδιάζουν δήθεν για λύση του προβλήματος και κλείσιμο της χωματερής και για ξεκάρφωμα προσθέτουν και λίγη ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, μιλάνε και λίγο για αποκεντρωμένη διαχείριση. Εκεί όμως που όλοι έχουν και είχαν κοινή μήτρα είναι η διαχείριση των σκουπιδιών με κυρίαρχους το ιδιωτικό κεφάλαιο και τα κέρδη τους. Για αυτό και το 85% της διαχείρισης των σκουπιδιών (εκτός από την μεταφορά τους στα ΚΔΑΥ), όλες οι άλλες διαδικασίες που αποφέρουν κέρδη γίνονται από το ιδιωτικό κεφάλαιο. Επιδοτούμενοι αδρά από κρατικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. 

Ως ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ παλεύουμε για: 

  • Το άμεσο οριστικό και αμετάκλητο κλείσιμο της χωματερής Άνω Λιοσίων – Φυλής και όλων των εγκαταστάσεων μέσα και γύρω από αυτήν, με παράλληλη περιβαλλοντική αποκατάσταση της ευρύτερης περιοχής. 

Λέμε πως ο αγώνας μας είναι ανάγκη να επικεντρώνεται στους πραγματικούς υπεύθυνους, που είναι τα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται τον ΟΕΔΑ Φυλής, οι κυβερνήσεις, η Περιφέρεια, οι Δήμοι, ο ΕΔΣΝΑ, που με τις αποφάσεις τους εξυπηρετούν τους ιδιώτες που λυμαίνονται χρόνια την χωματερή της Φυλής και μολύνουν ανεπανόρθωτα την υγεία και το περιβάλλον των εργατογειτονιών της Δυτικής Αθήνας, σκορπίζοντας τον καρκίνο, την λευχαιμία, την αλλεργική πορφύρα και άλλες μολυσματικές ασθένειες. 

ΕΞΩ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΡΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου