Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Και ψεύτης και τραμπούκος o δήμαρχος - Αγ. Αναργύρων - Καματερού

Πρώτο ψεύδος
, μέρες αρνούταν πως προκάλεσε εισαγγελική παραγγελία ενάντια στις καταλήψεις.
Δεύτερο ψεύδος, σχετικά με τα αιτήματα των μαθητών ότι δήθεν τα αιτήματά τους είναι να μην χρησιμοποιούν μάσκα στο σχολείο και ότι δεν φόραγαν μάσκες μέσα στα σχολεία. Ταυτόχρονα έσυρε γονιούς και διευθυντές στην αστυνομία, την οποία μάλιστα έστειλε στα σχολεία για να τρομοκρατήσει τα παιδιά. 
   Στην συνάντηση που ζήτησαν εκπρόσωποι των μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών στις 22 Σεπτέμβρη στο δημαρχείο όταν αποκαλύφθηκε πως ο ίδιος ο δήμαρχος κάλεσε την εισαγγελία, επιτέθηκε με τραμπούκικο τρόπο στους συγκεντρωμένους αποκαλώντας «αληταρά» τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου Αγ. Αναργύρων. Και το τραγελαφικό της ιστορίας είναι πως όταν αντιλήφθηκε πως ήταν γονιός ζήτησε συγνώμη, άκουσον άκουσον διότι όπως δήλωσε <<νόμιζα πως είσαι καθηγητής!!!!>>. 
Βέβαια η υποκριτική συγνώμη κράτησε λίγο, διότι στην παρουσίαση αιτημάτων τον ξαναέβρισε !!!! 
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσίρμπας τραμπουκίζει μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς αλλά και δημότες. Είναι η προσφιλής τακτική του δημάρχου κάθε φορά που υπάρχουν αιτήματα των κατοίκων και κινητοποιήσεις. 
    Δυστυχώς η διοίκηση του δήμου θεωρεί πως δεν είναι δική της υπόθεση η άθλια κατάσταση στα σχολειά μας με 25αρια τμήματα, έλλειψη καθαριστριών, έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού στα σχολεία, με ελλείψεις χώρων που θα κάθονται οι μαθητές στους οποίους εντοπίζεται πρόβλημα υγείας μέχρι την αποχώρηση τους από το σχολείο. 
    Νηπιαγωγεία που έχουν μία καθαρίστρια ανά 2, παιδικούς σταθμούς όπου για 480 νήπια και βρέφη αντιστοιχούν 26 άτομα προσωπικό, όπως δήλωσε η υπεύθυνη δημοτική σύμβουλος, την στιγμή που σε κάθε τμήμα είναι αναγκαίο να απασχολούνται τουλάχιστον 2 εργαζόμενοι. 
    Η κατάσταση στα σχολεία είναι δύσκολη και ειδικά εκεί που συστεγάζονται 2 σχολεία, όπως και στα ολοήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία που ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών αλλά και προσωπικού καθαριότητας. 
 
   Έτσι, ζώντας αυτή την κατάσταση οι μαθητές ξεκίνησαν τη διαμαρτυρία τους και ήδη μετράμε εκατοντάδες καταλήψεις στα σχολεία της χώρας - πολλές και στην περιοχή μας, με πορείες και κινητοποιήσεις στις γειτονιές και στα δημαρχεία. Καταλήψεις που γίνονται με μαζική συμμετοχή των μαθητών, που ζητούν προσλήψεις εκπαιδευτικών και «σπάσιμο» των πολυπληθών τμημάτων σε τάξεις έως 15 μαθητών, προσλήψεις καθαριστών/τριών καθώς και ιατρικού προσωπικού στα σχολεία 
    Ας μην ψάχνει υποκινητές η διοίκηση του δήμου! Υποκινητές είναι τα ίδια τα προβλήματα, είναι η πολιτική υποταγής της διοίκησης του δήμου στην κυβερνητική πολιτική, είναι η πολιτική της κυβέρνησης, που ενώ πρόβλεπαν ότι θα φουντώσει η πανδημία μέσα στον Σεπτέμβρη και με το ξεκίνημα των σχολείων, δεν φρόντισαν να εξασφαλίσουν τις ανάλογες υποδομές, όπως διαμόρφωση δημόσιων χώρων και επίταξη άλλων χώρων, όπου θα μπορούσαν να στεγάσουν τους μαθητές σπάζοντας τα τμήματα. Επίσης έπρεπε να είχε φροντίσει η Κυβέρνηση της ΝΔ να προσλάβει προσωπικό, εκπαιδευτικούς, καθαρίστριες και νοσηλευτές. Η πολιτική που θεωρεί την συνάθροιση 9 ατόμων συνωστισμό αλλά στα σχολεία τα 20 και 25 δεν είναι συνωστισμός είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη! 
 
    Οπως ήταν φυσικό, απέναντι στο κύμα των καταλήψεων και των κινητοποιήσεων των μαθητών, δεν άργησε να βρεθεί η κυβέρνηση με τις κατασταλτικές και συκοφαντικές της μεθόδους. Επιστρατεύτηκαν εισαγγελικές παρεμβάσεις σε μια σειρά σχολεία, αλυσοπρίονα «αγανακτισμένων» γονιών, συκοφάντηση από κυβέρνηση, ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια τους, παρουσιάζοντας όλους όσοι αντιδρούν, ως «ψεκασμένους» που τα βάζουν με τις μάσκες, κάτι που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, στοχεύοντας στην καταστολή των αγώνων και των διεκδικήσεων μαθητών/ριών και εκπαιδευτικών. 
    Σε αυτά τα προβλήματα και η διοίκηση του δήμου απαντάει πως δεν είναι δική της υπόθεση αλλά του Υπουργείου. Το καθήκον της διοίκησης ενός δήμου δεν είναι να υλοποιεί με γραφειοκρατικό τρόπο τις αποφάσεις μιας κυβέρνησης, αλλά να παλεύει για να εξασφαλίσει τις συνθήκες εκείνες που θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια των παιδιών και όλης της σχολικής κοινότητας. Η δουλειά της είναι να βρίσκεται στο πλάι του κάθε αγωνιζομένου μαθητή, δάσκαλου, καθηγητή, γονιού που παλεύει να εξασφαλιστούν τα αυτονόητα και όχι να στέλνει εισαγγελείς να βρίζει γονιούς εκπαιδευτικούς και να υποβαθμίζει τις αποφάσεις των μαθητών χαρακτηρίζοντάς τους ως υποκινούμενους. 
 
    Βέβαια δεν θα περιμέναμε τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από όλες αυτές τις εξουσίες δήμους- περιφέρεια-κυβέρνηση που το μόνο που τους νοιάζει είναι τα επιχειρηματικά συμφέροντα και που τους πιάνει τρόμος μπροστά στην ριζοσπαστικοποίηση της νέας γενιάς, η οποία βγαίνει με τον δικό της τρόπο στο προσκήνιο να διεκδικήσει το δικαίωμα στην προστασία της υγείας της, της ζωής της και της μόρφωσής της.
    Όπως πάντα το μοναδικό όπλο της κάθε εξουσίας είτε τοπικής είτε κεντρικής είναι η καταστολή και η τρομοκρατία και αυτό δεν γίνεται μόνον εδώ στους Αγ. Αναργύρους, γίνεται και στην Πετρούπολη, στην Καλλιθέα και σε άλλες πόλεις. 
 
Οι ιεραρχήσεις της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρες: δισεκατομμύρια για αεροπλάνα και φρεγάτες, μπόλικο χρήμα στα ΜΜΕ για να κάνουν το άσπρο μαύρο από τη μια και ψίχουλα για την εκπαίδευση και την υγεία από την άλλη. 
 
     Όμως, το δημόσιο σχολείο παρά την τεράστια υποβάθμισή του (δομών και εκπαιδευτικών) από τις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, παραμένει δημόσιος χώρος μόρφωσης και εκπαίδευσης των παιδιών. Παιδεία με στοιχεία οικοδόμησης γνώσεων, αξιών, με την τεράστια συνεισφορά και επιμονή των μαχόμενων εκπαιδευτικών, παρά την κυρίαρχη λογική υπέρ της αγοράς και των κερδών της. 
 
Γι’ αυτό χρειάζεται οι μαθητές μαζί με τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, τους υγειονομικούς από κοινού να αγωνιστούν για να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα. Από αυτή τη σκοπιά καλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες σε κάθε σχολείο να συζητήσουν και να οργανώσουν τον αγώνα τους για τη διεκδίκηση όλων των αναγκαίων μέτρων για τη λειτουργία των σχολείων με βάση την κάλυψη των υγειονομικών προϋποθέσεων και των εκπαιδευτικών αναγκών! 
 
Εμείς από την μεριά μας ως Ανυπότακτη πόλη, δηλώνουμε την στήριξή μας στα αιτήματα και στις κινητοποιήσεις των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών. 
 
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ 
 
  • Κάτω τα χέρια από τους μαθητές 
  • Έξω οι εισαγγελείς από τα σχολεία 
  • Έως 15 μαθητές ανά τμήμα 
  • Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών 
  • Κάλυψη όλων των αναγκών σε προσωπικό καθαριότητας και μέτρα προστασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου