Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Δημοτικό συμβούλιο ζωντανά από το διαδίκτυο για όλο τον λαό

Η διοίκηση Τσίρμπα αρνείται στους δημότες να παρακολουθήσουν το δημοτικό συμβούλιο. Η διαφάνεια και η πρόσβαση των δημοτών/ισσών στα δημοτικά συμβούλια είναι δημοκρατικό δικαίωμα, δεν έχει δικαίωμα η διοίκηση και ο κος Τσίρμπας να συμπεριφέρεται με την αλαζονεία <<ρωμαίου αυτοκράτορα>>. 
Δυστυχώς καθημερινά διαπιστώνουμε πως υπάρχει στόχευση να παίρνονται αποφάσεις ερήμην του λαού και να ασκείται αυταρχικά η διοίκηση του δήμου χωρίς "κριτική" και μάλιστα με εχθρική συμπεριφορά και σε πολλές των περιπτώσεων με χυδαία επίθεση, όπως έκανε στα παιδιά του 1ου Λυκείου, στον πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνάσιου Αγ. Αναργύρων, άλλο μέλος της διοίκησης του έβρισε χυδαία την πρόεδρο των εργαζομένων και αντί να φροντίσει για τις καλύτερες συνθήκες στα σχολειά κάλεσε τον εισαγγελέα κατά των μαθητών γονιών εκπαιδευτικών. 

ΤΩΡΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΓΡ. ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ Η ΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ, ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ!!!!! 

Εδώ και 1 χρόνο το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα και με την ψήφο του κ. Τσίρμπα και των υπολοίπων μελών της διοίκησης, αποφασίστηκε πως θα δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης όλων των δημοτών, στην ζωντανή παρακολούθηση του δημοτικού συμβουλίου μέσω διαδικτύου. Το δημοτικό συμβούλιο έδωσε το περιθώριο στην διοίκηση Τσίρμπα να ετοιμαστεί προκειμένου να υλοποιήσει την απόφαση. 
Στις συνθήκες της πανδημίας και ένα χρόνο μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Τσίρμπας αρνείται να υλοποιήσει την απόφαση (δεν μας κάνει εντύπωση διότι δεν είναι η μοναδική φορά, έχει δηλώσει και άλλη φορά πως δεν πρόκειται να υλοποιήσει την απόφαση) ενώ όλη η διαδικασία είναι τεχνικά ολοκληρωμένη. 
Η εξήγηση που μας έδωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, είναι πως ο δήμαρχος δεν θέλει να το κάνει. 
Ο ίδιος ο δήμαρχος μας το επιβεβαίωσε σήμερα σε επικοινωνία μαζί του. 
Δεν θα το κάνω σε αυτό το συμβούλιο διότι το ζητάει όλη η αντιπολίτευση!!!! 
Δηλαδή όταν κάτι είναι σωστό και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η διοίκηση Τσίρμπα θα στυλώνει τα πόδια και θα αρνείται και αυτήν ακόμα την αστική δημοκρατία. 
 
Αυτό είναι πραξικοπηματική ενέργεια!
 
Κατ' αρχάς απέναντι στους κατοίκους που τους στερεί το δημοκρατικό δικαίωμα να γνωρίζουν τι συζητιέται για τα ζητήματα που τους αφορούν και δεύτερον, σεβασμό απέναντι στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. 
 
Το ερώτημα απέναντι στην διοίκηση είναι. 
 
Αδιαλλαξία και άρνηση απέναντι σε οτιδήποτε προτείνεται η αποφασίζεται επειδή η διοίκηση δεν το πρότεινε αυτή ;;;;; 
Αδιαλλαξία απέναντι σε κάθε συλλογικότητα ,επιτροπή που διεκδικεί επίλυση αιτημάτων;;;;; 
Έχουμε δημοτικό συμβούλιο που λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες ή λειτουργεί κατά το δοκούν του δημάρχου;;;; 
Απαιτούμε από την διοίκηση Τσίρμπα να μην απαξιώνει και άλλο το δημοτικό συμβούλιο και την λειτουργία του. 
Ο κατήφορος της διοίκησης Τσίρμπα προέκταση της αυταρχικής πολιτικής της κυβέρνησης που με τις αλλαγές στην νομοθεσία καταργεί τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα συγκεντρώνοντας όλες τις σοβαρές αποφάσεις στους υπουργούς και στις διορισμένες επιτροπές απαξιώνοντας κάθε εκλεγμένο όργανο και γράφοντας στα παλαιά τους υποδήματα τις διεκδικήσεις του λαού και της νεολαίας και βέβαια όχι για το <<καλό μας>>. 
Γιατί όποιος έχει πρόθεση να υπερασπιστεί, τα συμφέροντα του λαού το κάνει με διαφάνεια, επειδή δεν έχει να φοβηθεί κάτι από τον ενημερωμένο λαό . 
 
Δεν θα επιτρέψουμε στην διοίκηση του δήμου και κάθε εξουσία να μας φιμώσει με το πρόσχημα της πανδημίας. 
 
Σαν Ανυπότακτη Πόλη οφείλουμε να υπερασπιστούμε την δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, όπως υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά των δημοτών και είμαστε καθημερινά δίπλα σε αυτά, με όλες μας τις δυνάμεις. 
Όμως στην περίοδο της πανδημίας φοράμε μάσκα αλλά δεν θα σωπάσουμε, ούτε θα χαμηλώσουμε την φωνή μας, σε αυτό που είναι ανάγκη για να προχωρήσουν οι διεκδικήσεις των δημοτών και η ενεργή συμμετοχή τους σε ανοιχτές διαδικασίες του δημοτικού συμβουλίου.
Παρ όλες τις δυσκολίες της πανδημίας, να παρακολουθούν την δράση και συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου και από το σπίτι η την γειτονιά.
 
Τώρα αν όχι χθες δημοτικό συμβούλιο ζωντανά από το διαδίκτυο για όλο τον λαό και με δυνατότητα παρέμβασης των επιτροπών και των συλλογικοτήτων της περιοχής. 
 
Η δημοκρατία δεν αναστέλλεται ούτε είναι προσωπική υπόθεση κανενός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου