Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

ΚΑΤΩ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ- ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ



Δέκα μήνες σχεδόν από την αρχή της πανδημίας και η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την άθλια προσπάθεια ενοχο-ποίησης της κοινωνίας, μεταθέτοντας σε αυτή τις δικές της ευθύνες για τα τραγικά αποτελέσματα της εγκληματικής υγειονομικής πολιτικής της. 
Δεκάδες τα περιστατικά τρομοκράτησης και ενοχοποίησης των πολιτών με επιβολές προστίμων, προσαγωγές και συλλήψεις, σε ανέργους και συνταξιούχους, σε νέους και νέες σε εργαζόμενους/νες, σε αγωνιστές / στριες που συμμετέχουν σε διαδηλώσεις, απεργιακούς και κοινωνικούς αγώνες, όπως έγινε με την πορεία του πολυτεχνείου, την ημέρα δράσης εναντία στη βία κατά των γυναικών στις 25 και την απεργία στις 26 Νοέμβρη. 
Αντί για την ενίσχυση του συστήματος υγείας με προσλήψεις του αναγκαίου ιατρικού προσωπικού και αύξηση των ΜΕΘ, η άθλια κυβέρνηση του νόμου και της τάξης σχεδιάζει περικοπές των δαπανών για την υγεία αλλά προσλήψεις αστυνομικών. 

Αντί για προστασία της υγείας των πολιτών με την εφαρμογή στοχευόμενων περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού – παίρνει μέτρα οριζόντιας καραντίνας στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους. 

Ψηφίζει μαζί με αλλά κόμματα της βουλής μια σειρά αντιλαϊκών αντεργατικών νομών για την εργασία την παιδεία, την κατοικία, το περιβάλλον, τη δημοκρατία. 
Εκμεταλλεύεται την πανδημία για την επέκταση μόνιμης κατάστασης απαγορεύσεων, ελέγχων και επιτήρησης. Επιδιώκει την επιβολή σιωπής νεκροταφείου και τρομοκρατίας προς κάθε πολιτική φωνή και μαζική δράση, που αποκαλύπτει τις ευθύνες της και μάχεται για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.
 
Σημαντική πλευρά αυτής της επίθεσης είναι η άσκηση δικαστικών διώξεων και η επιβολή εξοντωτικών προστίμων, δήθεν για υγειονομικούς λόγους, αλλά στην ουσία ως πολιτική τιμωρία, επιχείρηση ομηρίας και εκβιασμού προσωπικής εξόντωσης σε βάρος αγωνιστών / στριων που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις και κτυπήματος των πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων που αντιστέκονται στο καθεστώς. 

Επιβολή προστίμων σε πολίτες γιατί τόλμησαν να καταθέσουν ένα λουλούδι στη μνήμη των νεκρών του πολυτεχνείου, γιατί πήγαν να πάρουν τη σύνταξή τους αλλά φορούσαν στραβά τη μάσκα, γιατί θέλησαν να πάνε ένα περίπατο στο δάσος κ.α. ενώ χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ, αλλά και χιλιάδες εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή θα πάρουν πετσοκομμένο το δώρο των Χριστουγέννων).

Υπάρχουν όμως και σοβαρές επιδράσεις στον τρόπο ζωής των απλών ανθρώπων, με το ζήτημα της Δημοκρατίας να ξεχωρίζει. Τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης, μπορεί να μιλάνε στο όνομα της ανάσχεσης της μόλυνσης από τον ιό, αφήνουν όμως ορθάνοιχτες όλες τις πόρτες για τη μετατροπή της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής σε μια κατάσταση ολοκληρωτισμού που είναι αντίθετος με την κοινωνική φύση του ανθρώπου. Η “προσωρινότητα” των μέτρων δεν πρέπει να καθησυχάσει κανέναν. Βρισκόμαστε ήδη σε στάδιο μη φυσιολογικής ζωής, με πρώτα και κύρια και την ψυχική υγεία των ανθρώπων να απειλείται άμεσα. Η κυβέρνηση μ αυτή την άγρια καταστολή προετοιμάζεται για τη θωράκιση της ίδιας και του καπιταλιστικού συστήματος που υπηρετεί απέναντι στους αγώνες που αναπόφευκτα θα ξεσπάσουν εξαιτίας της πολιτικής της. 

Απαιτούμε άμεσα την διαγραφή όλων των προστίμων, την απόσυρση όλων των κατηγοριών και την αθώωση των συλληφθέντων. 
Καλούμε ταυτόχρονα σε μέτωπο αγώνα για την ανατροπή της κυβερνητικής αντεργατικής και εγκληματικής υγειονομικής πολιτικής και ειδικότερα για τη συντριβή όλων των νομοθετικών ρυθμίσεων που βάζουν στο στόχαστρο το δικαίωμα στην διαδήλωση, την απεργία, την ελεύθερη οργάνωση και δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου