Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΗΜΟΥ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ 2021

ΔΗΛΩΣΗ-ΕΡΩΤΗΜΑ 
 Κύριοι της διοίκησης 
 Έχει περάσει κοντά ένας μήνας από την ημέρα που η διοίκηση σας, έδωσε σαν δικαιολογία στο δημοτικό συμβούλιο ,πως δεν προχωράει η διαδικτυακή ζωντανή αναμετάδοση του δημοτικού συμβουλίου ,λόγω τεχνικών δυσκολιών. 

Σαν ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ έχουμε δηλώσει πως δεν πρόκειται να αποδεχτούμε να συμμετάσχουμε σε δημοτικό συμβούλιο κεκλεισμένων των θυρών. 
Τα τεχνικά προβλήματα που προβάλατε σαν επιχείρημα ,εκ των υστέρων αφού προηγήθηκε η δήλωση σας ,πως δεν το κάνετε διότι το απαιτεί όλη η αντιπολίτευση, από το αποτέλεσμα φαίνεται πως ήταν πρόσχημα!!! 
Αλήθεια τόσο πολύ φοβόσαστε ,την διαφάνεια ,τόσο πολύ φοβόσαστε την πλήρη ενημέρωση και γνώση των τεκταινόμενων στο δημοτικό συμβούλιο;
 Τελικά , τι περιμένετε να τελειώσει η καραντίνα; 
Mα τώρα είναι αναγκαίο και ειδικά τώρα που από ότι φαίνεται, θα αργήσουμε να βγούμε από αυτή την κατάσταση. 
Απαιτούμε να υλοποιήσετε τώρα την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ,διότι η υλοποίηση της ή μη δεν είναι ζήτημα καπρίτσιου αλλά ζήτημα σεβασμού στις δημοκρατικές διαδικασίες . 
Παρακαλώ απαντήστε μας τι προβλέπετε, να κάνετε , στο δημοτικό συμβούλιο στις 14/12 /20 ,αν θα γίνει ζωντανή αναμετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου. Περιμένουμε απάντηση σας άμεσα. 
Για την ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ 
ΝΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ 
10/12/2Ο 

ΦΥΣΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΑΣ 

ΠΙΣΤΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΣΙΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ 

ΚΑΙ Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ. 

Η ΑΠΟΧΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ 


 H κατάθεση του προϋπολογισμού για το έτος 2021 έρχεται ταυτόχρονα με την παρουσίαση της αποκαλούμενης “έκθεσης Πισσαρίδη”. 
Δεν απαιτούνται, μάλιστα, ιδιαίτερες οικονομικές ή άλλες γνώσεις για να διαπιστώσει κανείς ότι η λογική τους είναι ταυτόσημη, καθώς κινούνται στην ίδια κατεύθυνση. Για το κεφάλαιο προβλέπει φοροελαφρύνσεις και απαλλαγές από τις εργοδοτικές εισφορές για να μην θιγούν τα κέρδη τους, ενώ για το λαό επιφυλάσσει διαιώνιση της άγριας φοροληστείας, της φτώχειας και της ανεργίας, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, γενίκευση των κάθε είδους ελαστικών μορφών εργασίας και “τηλεργασίας”, κατάργηση δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. 
Ο μεν προϋπολογισμός με επίκεντρο το άμεσο μέλλον, η δε έκθεση με το βλέμμα στραμμένο στις πιο στρατηγικές επιδιώξεις του συστήματος, συμπεριλαμβανομένου και του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας που από τα λεγόμενα του πρωθυπουργού “πρόκειται για μέτρα που ασφαλώς έχουν ιδεολογικό πρόσημο”. 
Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι όσον αφορά το επόμενο έτος οι προβλέψεις της κυβέρνησης και του επιτελείου της έχουν τιναχτεί στον αέρα μέσα σε περίπου ενάμιση μήνα. 
Το προσχέδιο του προϋπολογισμού που είχε παρουσιαστεί στις αρχές Οκτωβρίου προέβλεπε ότι στο τέλος του 2021 η κατάσταση θα ήταν περίπου “ίσα βάρκα ίσα νερά” καθώς μετά την ύφεση κατά 8,2% που εκτιμούσε τότε για το τρέχον έτος, έκανε λόγο για αύξηση του ΑΕΠ κατά 7,5% το επόμενο. Σήμερα όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει δραματικά και κινούνται προς το χειρότερο σενάριο καθώς η ύφεση αναμένεται πως θα αγγίξει το 10,5% φέτος, ενώ η “ανάπτυξη” για το 2021 έχει περιοριστεί στο 4,8%. 
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αξιοποιήσει την κρίση της πανδημίας για να επιταχύνει την αντιδραστική αναδιάρθρωση της οικονομίας, της αγοράς εργασίας και των κοινωνικών δομών. 
Το σχέδιο προϋπολογισμού και η “ανεξάρτητη έκθεση” των ειδικών αποτελούν πολύτιμα εργαλεία σε αυτή την κατεύθυνση, αποτυπώνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις της ίδιας και του κεφαλαίου. Παίρνοντας υπόψη τα παραπάνω παρατηρούμε ότι προτεραιότητες που θέτει ο προϋπολογισμός του 2021, είναι σαφής. 
ΥΓΕΙΑ
Οι δαπάνες για την υγεία συγκεκριμένα, προβλέπονται μειωμένες κατά 572 εκατ. ευρώ. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η Ελλάδα είναι προτελευταία ανάμεσα στα κράτη-μέλη του στις κατά κεφαλή πρόσθετες δαπάνες του 2020 για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 
Πως μεταφράζεται αυτό και στον προϋπολογισμό της δημοτικής αρχής Αγ. Αναργύρων Καματερού:   
Κωδ.1211.0011 έως 0014 το 2021 προβλέπεται έσοδο από εθνικούς πόρους για την λήψη μέτρων αποφυγής και διάδοσης του COVID-19 0 (ΜΗΔΕΝ) Η δημοτική αρχή μέσα στην πανδημία του covid 19 θα έπρεπε και πρέπει να διεκδικήσει από την κυβέρνηση την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Να ανοίξουν τα κέντρα υγείας που έχουν κλείσει και να προσληφθεί υγειονομικό προσωπικό στο κέντρο υγείας (Μπίμπιζα) που να καλύπτει τα λειτουργικά προβλήματα του κέντρου υγείας και του πρώην ΙΚΑ και να εξοπλιστεί με τα ανάλογα μέσα . Πόσο μάλιστα όταν τα νοσοκομεία χτυπάνε κόκκινο σε ελλείψεις, σε προσωπικό και εξοπλισμό. 
Η κυβέρνηση δεν «έχει» χρήματα για την υγεία έχει όμως εκατομμύρια για τα ΜΜΕ τα οποία στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική της. Έχει για τους ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ 4,5 δις ευρώ προκειμένου να εξυπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα στις Α.Ο.Ζ. της ΕΞΟΝ -ΤΟΤΑΛ-ΕΜΙ. Έχει για τον Αλαφούζο 180 εκ. ευρώ, για μεγάλες παροχές στους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές, για την αστυνομία για να απαγορεύει και να καταστέλλει κινητοποιήσεις εργαζομένων και νεολαίας οι οποίοι διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Τους φορτώνει με βία, προσαγωγές και πρόστιμα. (17 Νοέμβρη-47 χρόνια από την μεγάλη εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ημέρα μνήμης και αγώνα. 25 Νοέμβρη, Μέρα εξάλειψης βίας εναντίον τωνγυναικών, 26 Νοέμβρη -Πανελλαδική απεργία εργαζομένων. 6 Δεκέμβρη -12 χρόνια από την δολοφονία του 15χρονου Aλέξη Γρηγορόπουλου.) 
Η Διοίκηση του δήμου δεν θέλει να αντιπαρατεθεί σε αυτή την πολιτική. Ακόμη και στον τομέα της εργασίας ο δήμος σέρνεται και εφαρμόζει αυστηρά τα μέτρα της κυβέρνησης με προσλήψεις, με ελαστική εργασία και συμβάσεις δύο,τεσσάρων, οχτώ και δέκα μηνών, γεγονός που φαίνεται και στον προϋπολογισμό του δήμου όπου οι αποδοχές των μόνιμων και αορίστου χρόνου μειώνονται κάθε χρόνο και ανεβαίνει ο προϋπολογισμός των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας και όχι βέβαια επειδή πληρώνονται καλύτερα αλλά γιατί είναι περισσότεροι με χαμηλότερες αποδοχές και δεν προσλαμβάνονται με σταθερή εργασία. Εξαίρεση βέβαια αποτελεί η μισθοδοσία των ειδικών θέσεων και συμβούλων που εμφανίζουν αύξηση στις αποδοχές τους. 
Και βέβαια όλο και μεγαλώνει η πίτα των εξόδων προς τους ιδιώτες εργολάβους, που όλο και περισσότερες εργασίες του δήμου τους παραχωρούνται. 
Η διοίκηση του δήμου είναι πρωτοπόρα στην εφαρμογή των αντεργατικών ελαστικών σχέσεων εργασίας εφαρμόζοντας πειθήνια τις επιλογές της Ε.Ε, των κυβερνήσεων (σημερινής και προηγούμενων), επιμένει στην αντιδραστική πολιτική την ώρα που τα εργατικά ατυχήματα στους εργαζόμενους στο τομέα της καθαριότητας τείνουν να γίνουν καθημερινότητα. 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ 
Μείωση κατά 199 εκατ. ευρώ θα υπάρξει και στις δαπάνες που αφορούν κοινωνικές παροχές ενώ συνολικά οι δαπάνες του προϋπολογισμού προβλέπονται μειωμένες κατά 2,15 δισ. ευρώ. 
Πως μεταφράζεται αυτό στον δήμο Aγ. Αναργύρων Καματερού.
Δομές καταπολέμησης της φτώχειας κωδ: 13280001- Επιχορηγήσεις 2020 170.352 προϋπολογισθέντα και βεβαιωθέντα 0(ΜΗΔΕΝ)-Για το 2021 84.949 Μειωμένα 50% !!!!!!!! Μείωση των παροχών για τα σχολεία.Από 617.000 που προβλεπόταν το 2020,γίνονται 599.000 το 2021,δηλαδή μείωση κατά 3%!!!!! 
Ο δήμος Αγ.Αναργύρων Καματερού δεν αποτέλεσε ούτε αποτελεί λαϊκό θεσμό, ούτε πραγματική τοπική αυτοδιοίκηση. Λειτουργεί ως τοπικό κράτος-εργαλείο εφαρμογής της πολιτικής που καθορίζεται από την κυβέρνηση και την ΕΕ, ιμάντας πρόσδεσης στα επιχειρηματικά συμφέροντα. 
Καθόλου τυχαία που το πρώτο ζήτημα που έθεσε άμα τη αναλήψει της θητείας της,η διοίκηση Τσίρμπα να δημιουργήσει εκθεσιακό κέντρο,διώχνοντας από τον γνωστό λαχανόκηπο,που φιλοξενεί άπορους,ανέργους και χαμηλόμισθους που καλλιεργούν για κάλυψη προσωπικών αναγκών. 
Λειτουργεί σαν φορομπηχτικός μηχανισμός προς τους δημότες, γίνεται φορέας παροχής υπηρεσιών με ανταποδοτικότητα και ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. 
Τελεί υπό καθεστώς επιτήρησης από την ΕΕ με κουτσουρεμένους κάθε χρόνο και περισσότερο τους οικονομικούς πόρους από το κεντρικό κράτος (ΚΑΠ και ΣΑΤΑ). 
Η παραπάνω τακτική του Δήμου αποδεικνύεται με την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και επιχορηγήσεις για έργα και υπηρεσίες,πράγμα που το αποδεικνύουν τα νούμερα. 
Από τα 55.928.285 € που είναι το γενικό σύνολο εσόδων ο 2020, μόνον τα 14.094.095,98 € που προβλέπονταν να εισπράξει ο δήμος από τον κρατικό προϋπολογισμό και επιχορηγήσεις ΕΣΠΑ και περιφέρειας,τα πραγματικά εισπραχθέντα το 2020 ήταν μόνο 4.055.424,82 €δηλαδή ποσοστό 33% 
Το 2021 προβλέπονται 13.075.704,09 € να εισπράξει ο δήμος από τον κρατικό προϋπολογισμό και επιχορηγήσεις ΕΣΠΑ και περιφέρειας. Από αυτά,από τον κρατικό προϋπολογισμό προβλέπονται μόνον 830.000 € Μειωμένα έσοδα κατά 12,32% 
Τα τακτικά έσοδα που είναι τέλη, φόροι,εισφορές,πρόστιμα κ.α. που εισπράττονται από τους δημότες, αυξημένα κατά 220.125 €.
Το 2020 14.578.076 € προϋπολογισθέντα-και εισέπραξαν 15.946.511,04 €!!! από τους δημοτες, επιπλέον 1.400.000€ των προϋπολογισθέντων!!!!! 
Το 2021 14.798.201 € θα εισπραχθούν από δημότες δηλαδή Αυξημένα 1,51% Έσοδα από τέλη καθαριότητας και φωτισμού-2020: 3.600.000,00 € το 2021: 3.640.000,00 €. 
Αύξηση 1,01%. Λοιπά έσοδα διάφορα από φόρους και πρόστιμα στους πολίτες κωδ322. Το 2020 εισέπραξαν 1.018.000€ και το 2021 θα εισπράξουν 1.483.000€ δηλαδή Αύξηση 45%!!!! Σε περιόδους υγειονομικής και κοινωνικής κρίσης ο δήμος αντί να μειώνει την επιβάρυνση των δημοτών τα αυξάνει, κινούμενος στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής <<όλα τα βάρη στις πλάτες του λαού>>. Τηρώντας με υπερβάλλον ζήλο την αντιδραστική πολιτική,της οικονομικής αυτοτέλειας των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό,που σημαίνει πως ο λαός θα βάζει όλο και περισσότερο βαθιά στην τσέπη για να πληρώνει τον δήμο επιχειρηματία προκειμένου να του παρέχει τα αυτονόητα: πολιτισμό, αθλητισμό, παιδεία, παιδικούς σταθμούς,καθαριότητα και κάθε κοινωνική ανάγκη.
Η δημοτική αρχή όχι μόνο βαφτίζει επενδύσεις τα καλοπληρωμένα από το λαό χρήματα των ΕΣΠΑ αλλά περικόβει και χρήματα για έργα που αφορούν την κοινωνική πολιτική και την ποιότητα ζωής των δημοτών κάνοντας ξεκάθαρο ποιος θα πληρώσει και αυτή τη φορά την κρίση. Και την ίδια ώρα που περικόβει ή χαρατσώνει για την κάλυψη των αναγκών,ετοιμάζει μεγαλεπήβολα επιχειρηματικά σχέδια,για εκθεσιακά κέντρα στους χώρους του ΟΣΕ, αντί να διεκδικήσει να απαιτήσει να δοθούν στο λαό για ελευθέρους χώρους και πράσινου. 
Και κάνει αίτημα για πρόσληψη τεχνικού συμβούλου με 360.000 κόστος,για ανάπτυξη των ΣΔΙΤ που προβλέπειγια την ανακύκλωση. 

Για εμάς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα! Αυτή η πολιτική ούτε “εξωραΐζεται”, ούτε “εκδημοκρατίζεται”, ούτε “βελτιώνεται” με αλλαγή προσώπων και διαχείρισης. Μόνο ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ με μαζική, δυναμική, ακηδεμόνευτη εργατική-λαϊκή-νεολαιίστικη ΠΑΛΗ, στην κοινωνία, στον δήμο και παντού ! 

 ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΝΟΥ ΚΟΡΣΕ ΤΟΥ ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΜΕΝΟΥ ΕΙΚΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΧΕΙΑΣ 

 Απεργία ενάντια στον προϋπολογισμό της καταστροφής που είναι μάχη ζωής για όλη την εργατική τάξη ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ 

Καλούμε τον λαό της περιοχής μας,να πάρουμε τις ΖΩΕΣ και τις ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ μας στα χέρια μας ! ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου