Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ



Με το 2ο lock down η κυβέρνηση της ΝΔ ομολογεί την πλήρη αποτυχία και τις εγκληματικές ευθύνες της απέναντι στο λαό, στις πλάτες του οποίου επιχειρεί να φορτώσει τα βάρη, με το αντιδραστικό ιδεολόγημα της “ατομικής ευθύνης”. Προσπαθεί να αποκρύψει το γεγονός ότι, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, συνέχισε και συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο την πολιτική εγκατάλειψης του ΕΣΥ και της δημόσιας υγείας. Τα 30.000 κενά, αλλά και οι ΜΕΘ που παρά τις διαβεβαιώσεις εξακολουθούν να είναι ελάχιστες σε σχέση με τις 3.500 που προβλέπει το οργανόγραμμα του ΕΣΥ, οδηγούν στην κατάρρευσή του, πριν καν μπει ο χειμώνας. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αυτοί που ψήφισαν και στήριξαν τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, έκλεισαν κλινικές, τμήματα, χιλιάδες κρεβάτια, ολόκληρα νοσοκομεία, στοίβαξαν μαθητές και καθηγητές σε 25άρια και 27άρια τμήματα, αντιμετωπίζουν την υγεία του λαού, την εκπαίδευση των παιδιών του, τη μετακίνησή του με τα ΜΜΜ, ως κόστος για το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο, κωφεύουν απέναντι στα δίκαια αιτήματα των γιατρών, των εκπαιδευτικών, όλου του λαού! 

Κι ενώ επικαλούνται τις “αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας”, που οι ίδιοι εγκατέλειψαν στην τύχη του, για να βάλουν όλη τη χώρα στο γύψο, παρουσιάζοντας την αντιδραστική κυβερνητική επίθεση των απαγορεύσεων, των προστίμων και της καταστολής ως “πολιτική υγειονομικής ανάγκης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, έχουν το θράσος να επιμένουν ότι το σύστημα υγείας είναι “θωρακισμένο”. Άλλωστε οι γιατροί καταγγέλλουν: 
• ότι η κυβέρνηση αρνείται να διορίσει το σύνολο των υποψηφίων για τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί, αρνείται να μονιμοποιήσει τους επικουρικούς που δουλεύουν στα νοσοκομεία,
 • ότι επιβάλλει lockdown σε χιλιάδες ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, μειώνοντας κατά 80% τα χειρουργεία. Αυτό σημαίνει αύξηση της θνητότητας από άλλες αιτίες μαζί με τα θύματα που προκαλεί ο COVID. 

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη αγοράζει υπηρεσίες, σπρώχνοντας ζεστό χρήμα στον ιδιωτικό τομέα υγείας. Η ΚΥΑ του υπουργού Υγείας και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, του Σεπτεμβρίου, προβλέπει “δέσμευση” κλινών ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών με αποζημίωση στη διπλάσια τιμή! Για να χρυσώσουν τους κλινικάρχες (που αρνούνται να διαθέσουν κλίνες για COVID!!) διαθέτουν τουλάχιστον 30 εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα του λαού! 

• Σήμερα πρέπει να ακουστούν δυνατά οι προτάσεις σωτηρίας του λαού: Δημόσια Δωρεάν υγεία για όλες και όλους. 
• Αύξηση των δαπανών σε υγεία, , κοινωνικές υπηρεσίες. Όχι στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα. 4
• Κανένας εργαζόμενος στην δουλειά χωρίς μέτρα προστασίας. 
• Φορολογία στο κεφάλαιο και στο συσσωρευμένο πλούτο για τη χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας και των κοινωνικών αναγκών. 
• Διορισμός όλων των υποψηφίων για τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί 
•  Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών 
•  Πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας 
• Επίταξη χωρίς αποζημίωση του ιδιωτικού τομέα υγείας 
• Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους 
• Απαιτούμε τώρα στην περιοχή μας να ανοίξουν όλες οι μονάδες και τα νοσοκομεία που έκλεισαν με τα μέτρα των μνημονίων: Το Γενικό Πατησίων, το ΙΚΑ Ανάκασας, το ΙΚΑ Γεροβουνού. 
Ακόμα να στελε-χωθεί σοβαρά το ΙΚΑ Μπίμπιζα ώστε να ενισχυθεί η πρόληψη άρα και η εμπόδιση της εξάπλωσης του ιού. 

 Η ΑΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΟΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου