Τρίτη 28 Απριλίου 2020

ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

Στις 7 Απριλίου η φωνή πίσω από τις μάσκες ακούστηκε δυνατά.
Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ συμμετέχει στη νέα πανελλαδική κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ στις 28 Απριλίου
ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ
ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ


   Η μεγάλη συμμετοχή στην αγωνιστική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Απριλίου το σύνθημα «Σπάμε τη σιωπή. Δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης και του αγώνα», διαδόθηκε παντού σε όλη τη χώρα αλλά και πέρα από τα σύνορα, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για τη συνέχεια.


Σαν ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης στις 28 Απρίλη τιμούμε την μνήμη των γιατρών που στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση τη πανδημίας έχασαν την ζωή τους.

Αγωνιζόμαστε, Διεκδικούμε μαζί:
  • Μονιμοποίηση των επικουρικών, και όλων των συμβασιούχων
  • Για την πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών με πλήρη μόνιμη στελέχωση ,με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπούς υγειονομικούς ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ.
  • Μέτρα και μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών.
  • Ένταξη των υγειονομικών στα Bαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Για την επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινών ΜΕΘ, των διαγνωστικών και των εργαστηριακών κέντρων και ένταξή τους στο δημόσιο σύστημα υγείας.
  • Για την ανάγκη δωρεάν τεστ για όλους/ες.
Καλούμε τον λαό της περιοχής μαζί με τους ιατρούς και όλο το υγειονομικό προσωπικό να διεκδικήσουμε όλα αυτά τα αιτήματα και να οργανώσουμε τον αγώνα για την πρόσληψη άμεσα του αναγκαίου προσωπικού στο Κ.Υ. Αγ. Αναργύρων, που θα καλύπτει τις ανάγκες σε πρωτοβάθμια περίθαλψη και ενίσχυση όλων των τοπικών ιατρείων που καλύπτει το κέντρο υγείας.
Είναι κοροϊδία να μιλάνε για δωρεάν περίθαλψη όταν 48 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό, όλων των ειδικοτήτων, πρέπει να καλύψει τις ανάγκες πάνω από 60000 κατοίκους στους Αγ. Αναργύρους – Καματερό και σύνολο 118 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό μαζί με τα τοπικά ιατρεία των περιοχών που έχει στην αρμοδιότητα του, περίπου 290000 κατοίκους (Φυλή, Αγ. Ανάργυροι-Καματερό, Ίλιον, Πετρούπολη).
Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος

Το Κέντρο Μάνας και Παιδιού να μπορεί να εξυπηρετήσει και τις 2 περιοχές και να είναι εύκολα προσβάσιμο για όλες τις γειτονιές των 2 κοινοτήτων
Να φέρουν τώρα νέο υπέρηχο στο Κ.Υ. μια και ο παλιός έχει χαλάσει εδώ και 3 χρόνια και το κράτος κωφεύει στέλνοντας τον κάθε ασφαλισμένο στα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, πληρώνοντας από την τσέπη του.
Να εξοπλιστεί το Κ.Υ. Αγ. Αναργύρων με τον ανάλογο ιατρικό εξοπλισμό που θα δίνει την δυνατότητα να έχει ο λαός της περιοχής την αξιοπρεπή πρωτοβάθμια περίθαλψη που δικαιούται ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΗΔΗ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, που στην περίοδο στη πανδημίας απέδειξαν περίτρανα πως είναι άχρηστα για την κάλυψη των αναγκών της υγείας του εργαζόμενου και έδειξαν με τον πιο αισχρό τρόπο πως βλέπουν τον άνθρωπο και την υγεία μόνον σαν εμπόρευμα.

Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ
 Καθολικά ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ σύστημα υγείας
Η ΥΓΕΙΑ και οι ΖΩΕΣ μας πάνω από τα κέρδη τους!

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου