Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

248000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ (MANAGER) ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

   Είμαστε μάρτυρες εδώ και ημέρες, μίας διαδικτυακής λιβελλογραφίας, που ξεκινάει από τον αντιδήμαρχο καθαριότητας γύρω από το ζήτημα της αποψίλωσης των κοινόχρηστων χώρων, την προσπάθεια παράδοσής της από την διοίκηση σε ιδιώτες και την στάση των δημοτικών παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο στις 7- 4 - 2020 που έγινε με τηλεδιάσκεψη (κατόπιν πίεσης της Ανυπότακτης Πόλης και στην συνέχεια και άλλων παρατάξεων)
   Η Ανυπότακτη Πόλη έχει δηλώσει ότι συμμετέχει στην τηλεδιάσκεψη ΜΟΝΟΝ για τα ζητήματα που αφορούσαν την υγεία των κατοίκων και για άμεσα μέτρα ανακούφισης που οφείλει να πάρει ο Δήμος την περίοδο του
κορωνοϊού , ενώ για τα άλλα ζητήματα δηλώσαμε αποχή. Ένα από αυτά τα θέματα ήταν και το ζήτημα της ανάθεσης σε ιδιώτες των αποψιλώσεων των κοινόχρηστων χώρων.
    Η Ανυπότακτη Πόλη, από την αρχή του lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση στην κοινωνία, ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρ ανοιχτών online διαδικτυακών συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ενάντια σε οποιαδήποτε λογική περιφοράς κειμένων ανάμεσα σε δημοτικούς συμβούλους, που μοιάζει περισσότερο με Επιτάφιο όποιας δημοκρατικής συζήτησης στο ΔΣ. Επιμένουμε στην δυνατότητα παρακολούθησης on line ολόκληρων των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, από κάθε δημότη ώστε να ξέρει τις πραγματικές θέσεις παρατάξεων και Δημοτικής Αρχής στα ζητήματα που αφορούν σε ολόκληρη την κοινότητα .
     Έτσι θα αποκαλύπτονται τυχόν αντιδημοκρατικές συμπεριφορές της Διοίκησης, με πιο πρόσφατη, την γκεμπελικής εμπνεύσεως, κοινωνικού αυτοματισμού συμπεριφορά του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πρασίνου, απέναντι στις δυνάμεις που αντιστέκονται στην ιδιωτικοποίηση του Πρασίνου, σε δημοτικές παρατάξεις , και στην απαξίωσή του στους εργαζόμενους του Πρασίνου.
Απ’ ότι φαίνεται η Δημοτική Αρχή και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας χρησιμοποιούν μες στην απόγνωσή τους, μεθόδους δυσφήμισης και αποπροσανατολισμού, ενάντια σε κάθε έννοια σεβασμού της διαφορετικής άποψης ,ενάντια σε όποιον αντιστέκεται στα σχέδιά τους, μέχρι και προσωπικές επιθέσεις ενάντια στη δημοτική σύμβουλο της Ανυπότακτης Πόλης, και σε κατοίκους της πόλης, επειδή απλώς δεν συμφωνεί με τις επιλογές τους. Τόσο δημοκράτες !!!!
Η δημοτική Αρχή, πρέπει να γνωρίζει ότι οι κάτοικοι θα πετάξουν στο περιθώριο αυτές τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.

Για την Ανυπότακτη Πόλη η ουσία του προβλήματος, είναι οι ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ προσωπικού πρασίνου και καθαριότητας και τα σοβαρά προβλήματα δημόσιας υγείας που θα προκύψουν για τους δημότες μας.

    Από την πρώτη στιγμή ανάληψης της θητείας τους ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή συνολικά προωθούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τις επενδύσεις εκχωρώντας δημόσιους χώρους και λειτουργίες, που κοστίζουν στον λαό των Αγίων Αναργύρων Καματερού.
Η δημοτική αρχή δεν σφάλλει. Αντίθετα υλοποιεί πιστά την πολιτική εξυπηρέτησης του κεφαλαίου της κυβέρνησης της ΝΔ. Ακόμα και αυτήν την εποχή που οι κάτοικοι δίνουν μάχη για την ζωή, ο Δήμαρχος και οι «συν αυτώ» υλοποιούν αδίστακτα την πολιτική που θέλει να παραδώσει τα πάντα στους ΙΔΙΩΤΕΣ για το κέρδος.. Το επιχειρηματικό κέρδος των λίγων σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων και του δημόσιου ταμείου, το οποίο έχει για να δίνει στα μεγάλα αφεντικά αλλά δεν έχει για την μονιμοποίηση εργαζόμενων για κάλυψη μόνιμων και πάγιων αναγκών. Αυτή είναι η πολιτική της ανταποδοτικότητας στην οποία οδηγείται κάθε υπηρεσία του δήμου, που παραχωρείται σε ιδιώτες, όπου δεν προβλέπεται η απασχόληση μόνιμου και σταθερού προσωπικού. Δηλαδή από τη μια κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος σε εργολάβους και από την άλλη χαράτσια, πρόσθετα τέλη και φόρους στους δημότες.
     Σας το λέμε καθαρά: αφήστε τα τερτίπια και σταματήστε να κάνετε την ίδια πολιτική που έκαναν και οι προηγούμενοι. Μονιμοποιήστε όλους τους συμβασιούχους και κοινωφελείς εργαζόμενους τώρα με πλήρη εργασία και εργασιακά δικαιώματα, ποιοτικές υπηρεσίες στο λαό.
Η κρίση λόγω του Κορωνοϊού, μας έδειξε πως μόνο οι ενισχυμένες δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες προστασίας και κάλυψης των αναγκών του λαού, μπορούν να ανταποκριθούν με συνέπεια και ευθύνη σε κάθε σοβαρή ανάγκη του λαού. Στα δύσκολα, το δημόσιο ταμείο από το αίμα του λαού χρησιμοποιείται για να στηρίζει επιχειρηματίες, τράπεζες και το κεφάλαιο. Ανάπτυξη των συμφερόντων της εργασίας και όχι της εργοδοσίας. 

Για αυτό απαιτούμε, χωρίς καθυστερήσεις ΧΘΕΣ ΟΧΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΩΣΤΕ:

1. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ. ΔΗΜΟΣΙΑ 
    ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΓΕΤΟΝΙΕΣ, ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ.
2. Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα προκειμένου να 
    καλυφτούν όλες οι ανάγκες για πόλη καθαρή σε όλα τα επίπεδα, σχολεία, δρόμοι, γειτονιές, για  
    κάθε δημόσιο χώρο.
3. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ 
    ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ  
    ΧΡΟΝΟΥ

Να απατήσουμε από την κυβέρνηση:

1.  Δωρεάν διάθεση στον πληθυσμό και ιδιαίτερα σε όλους τους χώρους που υπάρχει συνωστισμός
     (π.χ. μέσα μαζικής μεταφοράς) μέσων προφύλαξης (αντισηπτικά).
2.  Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας για τους χώρους δουλειάς και ιδιαίτερα για τις μονάδες υγείας.
3.  Συνολική Απαγόρευση των απολύσεων. Οι εργαζόμενοι που πλήττονται από τον κορωνοϊό να
     συνεχίσουν να παίρνουν ολόκληρο το μισθό τους.
4.  Πλήρης μισθός για τα άτομα που αναγκάζονται να αφήσουν την εργασιακή τους θέση για να
     φροντίσουν μαθητές, ηλικιωμένους ή ασθενείς.
5.  Άμεση έκτακτη κρατική χρηματοδότηση σε όλους τους δήμους. Αντ’ αυτού βρήκατε την ευκαιρία
     και με κλειστές θύρες να περάσετε ιδιωτικοποιήσεις και προσλήψεις (άχρηστων) τεχνικών
     συμβούλων

Επειδή μόνον ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό καλούμε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, στο πράσινο και όλους τους εργαζόμενους στο δήμο να διεκδικήσουν μέσα από το σωματείο τους, την πρόσληψη νέου μόνιμου και σταθερού προσωπικού τώρα και να μην ανεχτούν την εντατικοποίηση της δουλειάς τους και ανάληψη καθηκόντων που δεν τους αναλογούν .
Οι καθημερινοί ήρωες οι εργαζόμενοι στο δήμο που εργάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες του λαού καθημερινά και χωρίς αναστολή εν μέσω κορωνοϊού, δεν έχουν ανάγκη από χάιδεμα και μπράβο, έχουν ανάγκη από σταθερή και μόνιμη εργασία χωρίς ανασφάλεια, πλήρη εργασιακά δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς. Όχι αύριο, σήμερα!
     
     Και για να κάνουμε σωστούς λογαριασμούς, και δεν εννοούμε τους λογαριασμούς στο διαδίκτυο (ξέρουν αυτοί σε ποιους αναφερόμαστε, στους πρόθυμους χειροκροτητές της διοίκησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τα αυτονόητα έργα και ενέργειες μιας δημοτικής αρχής) το μεγάλο μπράβο για τους καθαρισμούς και τις διάφορες υπηρεσίες στο δήμο μας το δικαιούνται οι άνθρωποι του μόχθου, οι λιγοστοί εργαζόμενοι στις σκουπιδιάρες, οι εργαζόμενοι που καθαρίζουν τις γειτονιές μας, οι λιγοστοί άνθρωποι του πρασίνου και στις άλλες υπηρεσίες που η υπερβάλλουσα προσπάθεια τους έχει αποτελέσματα και με κίνδυνο της ζωής τους, πολλές φορές, αυτοί είναι άξιοι των ΜΠΡΑΒΟ και όχι μόνον .
Για αυτό ας σταματήσουν κάποιοι να λιβανίζουν και να ευχαριστούν την εξουσία .

Καλούμε τον λαό της περιοχής να μείνει ενεργός στον αγώνα για καλύτερες υπηρεσίες από τον δήμο και μαζί με τους εργαζόμενους στο δήμο και όλο τον λαό να παλέψουμε για μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά μας και για μας.

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

ΕΜΕΙΣ Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΓΙΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου