Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΣΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΜΕ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΣΙΓΗΣ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ –ΔΗΜΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Η αυταρχική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής όχι μόνο δεν μειώνεται αλλά συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Ως τώρα ήμαστε μάρτυρες των επιθέσεων ενάντια στην Πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο, ενημερωθήκαμε για την πρόσφατη επίθεση σε εργαζόμενο της καθαριότητας από τον αντιδήμαρχο Νταούτη, παρακολουθούμε τη διαρκή στάση αγνόησης από το Δήμαρχο των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου σε σχέση με την αναμετάδοση των συνεδριάσεων του ΔΣ ώστε να είναι ανοιχτές στο κοινό, αλλά και τις λεκτικές προσβολές εναντίον μαθητών και γονέων, όταν διεκδικούσαν αυτονόητα αιτήματα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. 
Η συγκεκριμένη στάση συμβαδίζει φυσικά με την αντίστοιχη όξυνση του αυταρχισμού από την συγγενή ιδεολογικά στη δημοτική αρχή κυβέρνηση, με τις χουντικής έμπνευσης απαγορεύσεις κάθε συνάθροισης άνω των 3 ατόμων, στο τετραήμερο του εορτασμού του Πολυτεχνείου, που συνοδεύτηκε με πογκρόμ άγριας καταστολής, ξύλου, επιθέσεων με αύρες και αμόκ προστίμων σε αγωνιστές που τίμησαν την επέτειο με όλα τα υγειονομικά μέτρα (αποστάσεις, μάσκες κλπ). Είναι η «λογική» απόληξη μίας πολιτικής που βάζει πάνω από την υγεία τα κέρδη, φροντίζει για άφθονα ΜΑΤ αλλά όχι ΜΕΘ, μπουκώνει με χρήμα τους επιχειρηματίες αλλά για τους νέους και τους μαθητές υπάρχει μόνο η ανεργία και οι αποκλεισμοί από τη μόρφωση. 
Η κατρακύλα του αυταρχισμού τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τον τοπικό της εκπρόσωπο, τη δημοτική αρχή, συνεχίζεται με την απαγόρευση που βίωσε κλιμάκιο της Ανυπότακτης Πόλης στις 5-11-20 όταν επιδίωξε να μοιράσει μία ανακοίνωση και να την αναρτήσει στον πίνακα ανακοινώσεων. Συγκεκριμένα δύο υπάλληλοι επιτέθηκαν στα μέλη της Ανυπότακτης Πόλης, απαιτώντας να μη μοιραστεί στους εργαζόμενους. Η μία εξ αυτών μας δήλωσε πως κατέβασε την ανακοίνωση της Ανυπότακτης Πόλης, από τον πινάκα ανακοινώσεων και απείλησε πως θα κατεβάζει κάθε ανακοίνωση της Ανυπότακτης Πόλης. 
Η Ανυπότακτη Πόλη διαψεύδει κατηγορηματικά ότι τα μέλη της απείλησαν ή ειρωνεύτηκαν ή επιτέθηκαν λεκτικά σε οποιονδήποτε εργαζόμενο. Πάει πολύ οι διωκόμενοι να ενοχοποιούνται και να βαφτίζονται θύτες! Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό, κάποιος να κυνηγά από πίσω (!) το συνεργείο μας για να μη μοιράσει ανακοινώσεις και την ίδια ώρα να μιλά για διάλογο και δημοκρατική συζήτηση!! Είναι απαράδεκτο να επιχειρείται φίμωσή μας από δύο υπαλλήλους σε συνεργασία με τον γνωστό για τον αυταρχισμό του αντιδήμαρχο Νταούτη, και οι ίδιοι μετά να μας καταγγέλλουν!! Αυτό που διεκδικούμε είναι το αυτονόητο δικαίωμα κάθε παράταξης και κάθε συλλογικότητας, να μπορεί να επικοινωνεί με τους εργαζόμενους, να διαδίδει τις θέσεις της και να τις συζητά, κάτι που -προς το παρόν – επιτρέπεται από το νομικό πλαίσιο. Καμία συλλογικότητα δεν υποχρεούται να ζητά άδεια για να κάνει μία απλή ανάρτηση μίας ανακοίνωσης στον πίνακα που άλλωστε για αυτό το λόγο υπάρχει. Φαίνεται όμως ότι η δημοτική αρχή – που προφανώς έχει δώσει την εντολή αποκλεισμού μας από το δικαίωμα επικοινωνίας με τους εργαζόμενους, έχει πάρει φόρα από τη γενικότερη κυβερνητική αντιδημοκρατική πρακτική, που δε διστάζει να παραβιάσει ακόμα και το Σύνταγμα και τη νομοθεσία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόσφατη απαγόρευση των διαδηλώσεων θεωρήθηκε αντισυνταγματική ακόμα και από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία ζήτησε την ανάκλησή της! Ας αναρωτηθούν όλοι, ποια συμφέροντα εξυπηρετούν οι πιο πρόθυμοι υπηρέτες αυτής της πολιτικής, που την ώρα που ο αντιδήμαρχος επιτίθεται με χυδαίο τρόπο στο σωματείο, σπεύδουν να μαζέψουν υπογραφές υπέρ του μεταξύ των εργαζόμενων… Ποια άραγε δημοκρατική ευαισθησία, ποιο διάλογο, υπηρετεί αυτή η στάση; Το να μπει ¨πλάτη¨ στις ύβρεις, τις απειλές και την προσπάθεια να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου, ενάντια σε όποιον διαφωνεί με την αντιλαϊκή πολιτική δήμου και κυβέρνησης; Ή είναι «δημοκρατική» η πρακτική του δήμου να κατεβάζει πανό και αφίσες, όποιας συλλογικότητας δεν είναι αρεστή στον κ. Δήμαρχο; Μάλιστα πληροφορούμαστε πως έχει ειδικό συνεργείο για να κατεβάζει πανό και ταμπλό συλλογικοτήτων, φιμώνοντας κάθε άλλη φωνή… τόση διάθεση για διάλογο!!!

ΑΠΑΝΤΑΜΕ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ----- Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ---ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ---ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΜΟΝΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ 

Καλούμε τους δημότες και τους εργαζόμενους να αντισταθούν στην στέρηση των δημοκρατικών ελευθεριών από την κυβέρνηση και την διοίκηση του δήμου και να απαντήσουν στον αυταρχισμό ορθώνοντας το ανάστημά τους με ενότητα και αλληλεγγύη.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου