Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Η Ανυπότακτη Πόλη - συμμετέχει και καλεί όλες και όλους στη μεγάλη αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη στις 5 : 30 μ.μ. στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Η Ανυπότακτη Πόλη - συμμετέχει και καλεί όλες και όλους στη μεγάλη αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη στις 5 : 30 μ.μ. στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής πριν από οκτώ χρόνια. 

Οι φετινές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις ένα χρόνο σχεδόν μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και των στελεχών της, που ήταν νίκη του αντιφασιστικού κινήματος, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, καθώς οι εθνικιστικές και φασιστικές συμμορίες επαναδραστηριοποιούνται, επιχειρώντας να επιδράσουν στην αγωνία του κόσμου για την πανδημία προβάλλοντας ό,τι πιο σκοταδιστικό και επικίνδυνο, ενώ σταθερά χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο κατά των προσφύγων και μεταναστών. Στράφηκαν, μάλιστα, επιθετικά κατά του δρώμενου με την κούκλα Αμάλ, που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα βάσανα των προσφύγων. Στις περισσότερες περιοχές έλαβαν αποστομωτική απάντηση από εργαζόμενους και νέους που αγκάλιασαν την Αμάλ και περιφρούρησαν μαζικά το δρώμενο, όπως για παράδειγμα στον Πειραιά και γειτονιές της Αθήνας 

Η κυβέρνηση και το σύστημα δίνουν χώρο στις ακροδεξιές τραμπούκικες ομάδες να δράσουν, ελπίζοντας να δημιουργήσουν αντίβαρο στην αυξανόμενη οργή του λαού. 

 • Δεν είναι τυχαίο πως άφησαν να γίνει κανονικά – αν και με ελάχιστο κόσμο – η γνωστή προκλητική σύναξη της Χρυσής Αυγής στις Θερμοπύλες, παρότι η ΧΑ έχει καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση! Ας σημειωθεί επίσης πως δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκιση του Μιχάλη Αρβανίτη, πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, που είχε τεθεί υπό κράτηση γιατί είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους της καταδίκης του. 

• Ούτε είναι τυχαίο ότι ο Γιάννης Λαγός έλαβε διαβεβαιώσεις από την Εισαγγελία των Φυλακών Δομοκού ότι θα του επιτραπεί να εκφωνήσει ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο από το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα. 

• Αλλά ούτε και οι χυδαιότητες του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μπογδάνου, με την αναπαραγωγή και διάδοση των ονομάτων μαθητών νηπιαγωγείου (που δεν ταιριάζουν με λογικές «εθνικής καθαρότητας») και αντικειμενική στοχοποίηση μικρών παιδιών δεν αποτελούν μια δυσάρεστη εξαίρεση. 

 Οι Χρυσαυγίτες είναι στη φυλακή, όμως κανένας εφησυχασμός δεν χωράει όσο οι γενεσιουργές αιτίες που παράγουν τον φασισμό και είναι το ίδιο το βάρβαρο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα, παραμένουν. 

Η επαγρύπνηση, η ετοιμότητα και η αποφασιστική αντιμετώπιση κάθε φαινομένου ρατσιστικής βίας, εθνικισμού και ξενοφοβίας πρέπει να παίρνει απάντηση από το λαϊκό μαζικό και εργατικό κίνημα. 

Αγωνιζόμαστε να τσακίσουμε τον φασισμό αλλά και να ανατρέψουμε το σύστημα που τον γεννά   

Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον 
καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει. 
Τι κρύβει μέσ’ στα δόντια του το ξέρω, 
καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι. 
 
Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν 
και χάνονται βαθιά στα περασμένα. 
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν, 
μα όχι και το μίσος του για μένα. 
 
Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον. 
Δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον. 
 
Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος 
που λούζεται στον ήλιο και στ’ αγέρι, 
το κουρασμένο βήμα του το ξέρω 
και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει. 
 
Μα πάλι θε ν’ απλώσει σαν χολέρα 
πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου,
και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα
αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου