Τρίτη 12 Απριλίου 2022

ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΤΟ Δ.Σ. στις 13 /4 /2022

 



Ενημέρωση και αίτημα για να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει στις 13/04/2022 που αφορά την νησίδα που βρίσκεται στα σύνορα με την Ν. Χαλκηδόνα Λάμπρου Κατσώνη και Ζαχαρία Παπαντωνίου όπου σχεδιάζεται να τοποθετηθεί προκάτ Ιερός ναός της Μητρόπολης Ν. Ιωνίας _Ν. Φιλαδέλφειας, μέσα στην νησίδα όπου υπάρχουν ψηλά δένδρα και έχουν κοπεί ήδη 2 δένδρα. 

Το ζήτημα αφορά και τον δήμο μας, την ποιότητα ζωής και την διαφύλαξη αυτού του λιγοστού πράσινου που έχει απομείνει στην περιοχή μας. 

Όπως αναφέρεται και στο κείμενο των κατοίκων ναοί υπάρχουν αρκετοί και αποτελεί πλεόνασμα άλλη μια σε κοντινή απόσταση από 2 εκκλησίες. Βασικό επιχείρημα πως ήδη είναι χώρος πράσινου, ανεξάρτητα αν έχει χαρακτηριστεί τυπικά, για λόγους που είναι άγνωστοι μέχρι στιγμής. 

Πρόταση να πάρει θέση το ΔΣ κατά της κατάληψης του χώρου από ναό και να παραμείνει νησίδα πράσινου, κάνοντας κάθε ενέργειας αποτροπής αυτού του σχεδίου. 

Ήδη κάτοικοι συγκεντρώνουν υπογραφές με αυτό το αίτημα. 


 ---------------------

Διαβάζουμε στη σχετική αίτηση της Μητρόπολης: ...αιτούμεθα την τοποθέτηση Ιερού Ναού, προκατασκευασμένου, επί των οδών Κατσώνη και Παπαντωνίου Ζ., στο γεωτεμάχιο με ΚΑΕΚ 051060135003/0/0, επιφανείας 498 τ.μ., το οποίο δεν έχει χαρακτηρισθεί ως χώρος πρασίνου και τελεί υπό την κυριότητα του ημετέρου Δήμου. Η παρουσία ενός Ιερού Ναού, υπό την προοπτική μιας δραστήριας ενοριακής παρουσίας, θα διευκολύνει τα μέγιστα τους εκεί κατοίκους, οι οποίοι δυσχεραίνονται καθώς ο πλησιέστερος Ναός ευρίσκεται στην απέναντι πλευρά της εθνικής οδού, και ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει αισθητικά την περιοχή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου