Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 19/10 στις 7,30 μμ στο ΚΑΠΗ ΓΕΡΟΒΟΥΝΟΥ -- Κωστή Παλαμά 81 Καλούμε σε σύσκεψη συζήτηση όποιον και όποια δεν ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ και ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

 


Ξεχειλίζει η οργή μας, με την κατάσταση που ζούμε ως λαός σαν συνέπεια της πολιτικής της κυβέρνησης και της ευρωπαϊκής Ένωσης, πολιτική λιτότητας ακρίβειας ανεργίας, μισοεργασίας. 
Η πολιτική τους μετέτρεψε τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, τροφή, ρεύμα νερό, κ.α. σε είδη πολυτελείας. Η προοπτική που μας καλούν να αποδεχτούμε είναι να έχουμε όλα τα παραπάνω με δελτίο και παροχή ρεύματος εκ περιτροπής !!!!! 

Ο τομέας της δημόσιας υγείας σε περίοδο που ακόμα δεν ξεμπερδέψαμε με την πανδημία βρίσκεται σε

άθλια επίπεδα. Ο οικογενειακός γιατρός είναι μια άθλια #καινοτομία#. Αγανακτούμε με την ελαφρότητα και την αναλγησία όσων σχεδίασαν ένα τόσο μεγαλεπήβολο σχέδιο αναβάθμισης της Πρωτοβάθμιας Υγείας, που καταρρέει «εν τη γενέσει» του. Μας εξοργίζει το πρωταρχικό απαιτούμενο: να μας αυξήσουν τη συμμετοχή στα φάρμακα και να μας αποκλείσουν από μια σειρά αυτονόητα δικαιώματά μας στην περίθαλψη, αν δεν σκύψουμε το κεφάλι στις επιταγές και προσταγές τους. Γραφτείτε στον προσωπικό γιατρό, γιατί αλλιώς θα σας αφαιμάξουμε κι άλλο...... 

Ο χειμώνας προμηνύεται παγερός για τα λαϊκά νοικοκυριά με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στα ύψη, εξαιτίας της αδηφάγας κερδοφορίας του πολυεθνικού κεφαλαίου και της εμπλοκής της κυβέρνησης στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. 

Εξοργιζόμαστε διότι ενώ αυτή είναι η κατάσταση της εργατικής τάξης και της πλειοψηφίας του λαού, η μειοψηφία, που για λογαριασμό της εφαρμόζεται αυτή η πολιτική, δηλαδή η αστική τάξη, μετράει κέρδη, πατώντας πάνω μας αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία της κυβερνητικής πολιτικής . 

Επιπρόσθετα η ελληνική αστική τάξη μπαίνει σε αυτό το παιχνίδι από την σκοπιά των δικών της ιδιοτελών συμφερόντων. Προσπαθεί να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία προσπαθώντας να πετύχει τους δικούς της γεωπολιτικούς στόχους, δηλαδή την μετατροπή της Ελλάδας σε διαμετακομιστικό κόμβο καυσίμου και ενέργειας από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη. Ταυτόχρονα το αχόρταγο ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο από την μια περιμένει μεγάλα κέρδη από την μεταφορά του υγροποιημένου φυσικού αερίου και από την άλλη εκμεταλλεύεται το κενό που αφήνουν οι επιχειρηματίες της δύσης στην μεταφορά ρωσικού φορτίου (ήδη μεταφέρουν μεγαλύτερο ποσοστό ρωσικού πετρελαίου). Από τη μία η Τουρκία αναβαθμίζει την θέση της ισορροπώντας ανάμεσα σε Αμερική και Ρωσία και από την άλλη η Ελλάδα προσπαθεί να παίξει το χαρτί της «νατοϊκότερης» των νατοϊκών δυνάμεων, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να στέλνει όπλα στην Ουκρανία και να μετατρέπει την Ελλάδα σε βασικό κόμβο μεταφοράς εξοπλισμού και στρατού του ΝΑΤΟ (Αλεξανδρούπολη, Σούδα). Αυτό συνεπάγεται μεγάλους κινδύνους για πολεμική εμπλοκή. 

Ο Ελληνικός λαός μαζί με όλους τους λαούς της Ευρώπης, υποφέρουν από την εξοντωτική ακρίβεια. 
Η άνοδος των τιμών (και σε είδη πρώτης ανάγκης) εξανεμίζει το πενιχρό εργατικό εισόδημα. Οι ιδιωτικοποιήσεις, το χρηματιστήριο ενέργειας, η λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη» ευθύνονται για την άνοδο των τιμών και ο πόλεμος ήρθε να οξύνει το πρόβλημα. Μαζί με τους άλλους λαούς θα κληθούμε να πληρώσουμε τις υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες (100 δις ανακοίνωσε η Γερμανία), χωρίς να έχει εκλείψει ο κίνδυνος ο πόλεμος να γενικευτεί και να εμπλακούμε σε μία γενικευμένη σύρραξη. Οργιζόμαστε με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι είμαστε σε πόλεμο με την Ρωσία. 

Είναι ανάγκη να απαντήσουμε σαν λαός πως σε πόλεμο είμαστε μόνο με αυτούς που μας στερούν το ψωμί, το ρεύμα, την θέρμανση, την παιδεία και την υγεία. Με τους λαούς του κόσμου που και αυτοί στενάζουν κάτω από την εκμετάλλευση του πολυεθνικού και ντόπιου κεφαλαίου, είτε στην Ρωσία είτε στην Ουκρανία και όπου γης δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε. Με το εργατικό κίνημα όλων των χωρών ενωμένα πρέπει να παλέψουμε για να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος. 

  • Λεφτά για υγεία, παιδεία, άνεργους και κοινωνικές ανάγκες και όχι για το στρατιωτικό σύμπλεγμα και τη βιομηχανία όπλων. 
  • Κρατικοποίηση των βασικών μονάδων παραγωγής και μεταφοράς ενέργειας κάτω από εργατικό έλεγχο 
  • Κατάργηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ που συνθλίβει τους μικρούς αγρότες και ανεβάζει τις τιμές στα ράφια 
  • Ελεγχος των τιμών ενάντια στην αισχροκέρδεια κ.α. 

Το φαγητό, το ρεύμα, το νερό είναι ζωτικά αγαθά και δεν πρέπει να τα στερείται κανείς και καμία. Όλα τα αγαθά που είναι απαραίτητα για τη διαβίωση (τρόφιμα, ρεύμα, νερό) να αποδεσμευτούν από οποιαδήποτε φορολογική επιβάρυνση. Θέλουμε να ζούμε όλοι και όλες με αξιοπρέπεια κι αυτό θα το διασφαλίσουμε με τους αγώνες μας. Αυτό δεν γίνεται με τις «επιδοτήσεις» ή τις «επιταγές ακρίβειας» που δίνει η κυβέρνηση. Αυτές επιδοτούν με τα χρήματά μας την αισχροκέρδεια και τα υπερκέρδη των μεγαλοϊδιωτών. Δεν θέλουμε ψίχουλα, ούτε «ανακούφιση». 

Απαιτούμε την κατάργηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας που έχει δημιουργηθεί με βάση τους κανονισμούς της ΕΕ και όλων των συνεπειών του (όπως η «ρήτρα αναπροσαρμογής»). 

Η ενέργεια, όπως και η υγεία, η εκπαίδευση, το νερό, είναι ζωτικά κοινωνικά αγαθά, πρέπει να ανήκουν εξολοκλήρου στο δημόσιο και να βρίσκονται εκτός της σφαίρας οποιασδήποτε αγοράς. Αυτά τα αιτήματα μπορούν να επιτευχθούν μόνο με τους αγώνες μας. 

Είναι ανάγκη σε κάθε χώρο εργασίας σε κάθε γειτονιά να οργανώσουμε την αντίσταση μας και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, να μην επιτρέψουμε να μείνει κανένα σπίτι χωρίς φαΐ, ρεύμα, νερό, ιατρική περίθαλψη, κανένα παιδί χωρίς τετράδιο. 

Αυτό που μας αναλογεί είναι η γειτονιά μας για αυτό ως Ανυπότακτη Πόλη θεωρούμε πως είναι ανάγκη να οργανωθούμε στην γειτονιά σε συνέλευση η επιτροπή κατοίκων η όπως αλλιώς αποφασίσουν όσοι-ες συσπειρωθούν στην πρωτοβουλία που προτείνουμε να δημιουργηθεί, για ανάπτυξη της αντίστασης και της διεκδίκησης αξιοπρεπούς ζωής και ανατροπής αυτής της πολιτικής, όποιος και αν την εφαρμόζει. 

Καλούμε σε σύσκεψη συζήτηση όποιον και όποια δεν 
ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ/Η ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Χωράει όλους όσοι-ες βλέπουν τον αντίπαλο σε αυτή την πολιτική και θεωρούν πως μόνον ο λαός σώζει τον λαό. Η πρωτοβουλία που προτείνουμε χωράει όχι #αγανακτισμένους# αλλά αποφασισμένους να παλέψουμε . 

Καλούμε την ΤΕΤΑΡΤΗ 19/10 στις 7,30 μμ στο ΚΑΠΗ ΓΕΡΟΒΟΥΝΟΥ Κωστή Παλαμά 81 

 Ο ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΑΠΟ  ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου