Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ και Τοποθέτηση ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ στο Δημ. & Περ. Συμβούλιο ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ


Η Ανυπότακτη Πόλη Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στις γειτονιές Αγ. Αναργύρων - Καματερού συμμετέχει και στηρίζει την Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα για το Πάρκο Περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης Α. Τρίτση, που συγκροτήθηκε για να παλέψει ενάντια στο νέο σχέδιο ιδιωτικοποίησης και τσιμεντοποίησης του Πάρκου μας. 

Η Ανυπότακτη Πόλη από την αρχή της συγκρότησής της στηρίζει και συμμετέχει ενεργά σε κάθε αγώνα του λαού και της νεολαίας, που υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα και διεκδικήσεις για μια καλύτερη ζωή στο σήμερα και το αύριο, στο πλαίσιο της βασικής μας άποψης πως μόνον ο λαός σώζει τον λαό με την οργανωμένη συλλογική του δράση και με αιτήματα που χτυπάνε την αιτία των προβλημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ανυπότακτη Πόλη στήριξε το ψήφισμα της συνέλευσης αγώνα στο Δημοτικό συμβούλιο Αγ. Αναργύρων - Καματερού, την Τετάρτη 5/4/23, στο οποίο υπήρχε μαζική παρουσία κατοίκων, οι οποίοι συμμετέχουν στην συνέλευση. Η Ανυπότακτη Πόλη επίσης συνέβαλε στην συμπερίληψη του αιτήματος για τακτική χρηματοδότηση του πάρκου Τρίτση από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας του, που προτάθηκε από την Λαϊκή συσπείρωση θεωρώντας ότι θα πρέπει να είναι κεντρικό αίτημα σε αντίθεση με την θέση που προώθησαν και προωθούν, οι κυβερνήσεις ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ, η Περιφέρεια και οι εκάστοτε φορείς διαχείρισης του Πάρκου για αυτοχρηματοδότηση του Πάρκου Τρίτση με εμπορευματικές δραστηριότητες ώστε το Πάρκο να «βγάζει τα έξοδα συντήρησής του».

Θεωρούμε ότι βασική προϋπόθεση για την ολοκληρωμένη φροντίδα και προστασία του πάρκου και την διατήρηση του οικολογικού του χαρακτήρα ως Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης είναι η σταθερή χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό, η φροντίδα του από μόνιμο και σταθερό προσωπικό χωρίς επεμβάσεις επιχειρηματικών ή/και φορέων του δημοσίου, που λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια με μόνον ενδιαφέρον το κέρδος, και με εργατικό – κοινωνικό έλεγχο σε αυτό.

Οι εκπρόσωποι της Ανοιχτής Συνέλευσης αγώνα για το Πάρκο Τρίτση αποδέχτηκαν να συμπεριληφθεί η πρόταση για την τακτική χρηματοδότηση του Πάρκου από τον κρατικό προϋπολογισμό και το ψήφισμα της συνέλευσης ψηφίστηκε ομόφωνα από όλο το δημοτικό συμβούλιο.

Η τοποθέτηση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον αντιδήμαρχο Παπαγεωργίου, για την είσοδο με εισιτήριο σε ευρωπαϊκά Πάρκα που μπορεί να έχουν οικολογικό- περιβαλλοντικό χαρακτήρα θεωρούμε ότι αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την ανάγκη να αναδεικνύεται μέσω των αιτημάτων μας ότι ο περιβαλλοντικός και ο δημόσιος χαρακτήρας του Πάρκου είναι συνδεδεμένοι.

Ανεξάρτητα από τις διαφορετικές αφετηρίες, το ψήφισμα της συνέλευσης αγώνα ενάντια στο σχέδιο του Περιφερειάρχη κ. Πατούλη και της προέδρου του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου Τρίτση,  αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Αναργύρων και θα κατατεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Χαιρετίζουμε τον αγώνα των κατοίκων και θεωρούμε πως η απόφαση αυτή ήταν μια πρώτη νίκη για έναν σταθερό ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας, που είναι αναγκαίος για να αποτρέψουμε τα καταστροφικά σχέδια του κεφαλαίου που προωθεί ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης, οι Δημοτικές Αρχές, και οι κυβερνήσεις διαχρονικά, που στοχεύουν να τσιμεντοποιήσουν το Πάρκο, επενδύοντας το δημόσιο χρήμα για λογαριασμό ιδιωτών, φτιάχνοντας νέες εγκαταστάσεις, πάρκινγκ, μεταλλικά δενδρόσπιτα προς ενοικίαση, κτήρια εστίασης, δημιουργία υπαίθριων αγορών, διεξαγωγή δεξιώσεων γάμων ή άλλων κοινωνικών εκδηλώσεων, που αλλοιώνουν τον περιβαλλοντικό χαρακτήρα του Πάρκου, παραδίνοντας το στα αρπακτικά ( ιδιωτικό κεφάλαιο ), που χρόνια τώρα καραδοκούν και ορέγονται ως φιλέτο το Πάρκο Τρίτση.

Η Ανυπότακτη Πόλη Αγ. Αναργύρων – Καματερού συμβάλλει αγωνιστικά με όλες της τις δυνάμεις ώστε το Πάρκο Τρίτση να γίνει πλήρως και αποκλειστικά χώρος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και όχι Πάρκο κερδοσκοπίας και ασυδοσίας των επενδυτών και του real estate.
Θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο για μας ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αγ. Αναργύρων - Καματερού, είναι αποτέλεσμα της μαζικής κινητοποίησης και αντίδρασης του λαού.
Επειδή δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου θυμόμαστε πολύ καλά την τοποθέτηση σε προηγούμενα δημοτικά συμβούλια της διοίκησης του δήμου (Τσίρμπα) πού μας εξυμνούσε το πλάνο Πατούλη και την ανάγκη συμμετοχής ιδιωτών, καθώς και το σχέδιο ξεπουλήματος των χώρων του ΟΣΕ. 

Δεν ξεχνούμε επίσης το σχέδιο για την μονάδα επεξεργασίας αστικών λυμάτων (χαβούζα) το 2018, του προηγούμενου φορέα διαχείρισης σε συνεργασία με τον πρώην δήμαρχο Σαράντη και την ΕΥΔΑΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τότε το είχε δεχτεί και υποστηρίξει στο Δημοτικό Συμβούλιο και η Αλληλεγγύη, η παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η φιλο Ε.Ε. (Ευρωπαϊκή Ένωση) πολιτική τους τόσο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜΕΡΑ 25 φτάνει μέχρι την κριτική στο να είμαστε αποτελεσματικοί για «να πάρουμε τα χρήματα από το πράσινο ταμείο και την Ε.Ε.». Τι αποκρύπτουν όμως οι φιλο- Ε.Ε. λογικές τους; Ότι τα χρηματοδοτικά πακέτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίνονται με τον όρο και την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να εκπονηθούν σχέδια – πλάνα ιδιωτικοποίησης. Η «περιβαλλοντική» πολιτική της Ε.Ε. όμως είναι τέτοια που δίνει χρήματα για την προώθηση των αντιλαϊκών πολιτικών της με αιολικά πάρκα που ξεφυτρώνουν σε κατεστραμμένα δάση και οικοτόπους, με την ιδιωτικοποίηση και την επιχειρηματική εκμετάλλευση των δασών και γενικότερα την προώθηση της λεγόμενης «αειφορίας», που θεσμοποιεί την ασύστολη και αέναη εκμετάλλευση της γης του νερού και του αέρα που αναπνέουμε.

Την πολιτική του «υγιούς ιδιωτικού τομέα» και του «προβληματικού δημόσιου» την έχουμε όμως φάει με το κουτάλι από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ με αντιλαϊκές και επικίνδυνες συνέπειες για την ζωή και την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής του λαού. Το ζήσαμε και το πλήρωσε ο λαός με τους χιλιάδες νεκρούς στην πανδημία όταν τα δημόσια νοσοκομεία και υγειονομικοί σήκωσαν όλο το βάρος ενώ τα ιδιωτικά νοσοκομεία κρατήθηκαν αποστειρωμένα για την εξυπηρέτηση των πελατών τους. Το ζήσαμε πρόσφατα με το έγκλημα των 58 νεκρών στα Τέμπη, που έφερε στο προσκήνιο τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης των μεταφορών.

Χρόνια τώρα ζούμε το προεκλογικό παιχνίδι της αστικής πολιτικής και το παιχνίδι της διαχείρισης αντιδράσεων από τις παρατάξεις με κυβερνητική αναφορά στο παρελθόν το παρόν ή το μέλλον.           Η μόνη εγγύηση για την διασφάλιση των διεκδικήσεων μας είναι η σταθερότητα στον αγώνα μας και τα αιτήματα μας.

Καλούμε το λαό των Αγ. Αναργύρων – Καματερού σε ανυποχώρητο αγώνα.

🌲 Για πάρκο δημόσιο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης χωρίς εμπορευματικές δραστηριότητες χωρίς αλλαγή χρήσης του, με τακτική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για μόνιμο σταθερό αναγκαίο προσωπικό, που θα καλύπτει την φροντίδα και την προστασία του Πάρκου.

Καμία τσιμεντοποίηση καμία νέα εγκατάσταση ,καμία παραχώρηση σε ιδιώτες. Πάρκο ελεύθερο, δωρεάν προσβάσιμο για όλο τον λαό

Στην αειφορία των κερδών τους αντιτάσσουμε την αειφορία των αγώνων μας

ΜΟΝΟΝ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου