Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Δελτίο Τύπου της Ανυπότακτης Πόλης για τις Δημοτικές Εκλογές του Οκτώβρη


 
Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ Αντικαπιταλιστική παρέμβαση στις γειτονιές Αγ. Αναργύρων Καματερού, στην συνέλευσή της που έγινε στις 21/7/2023 συζήτησε τους στόχους της παρέμβασής της στο δήμο, τον απολογισμό και τον προγραμματισμό της δράσης και τις προτάσεις της κίνησης εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών του Οκτώβρη. 
Αποφασίσαμε πως θα κατέβουμε στις εκλογές με επικεφαλής του ψηφοδελτίου την Νίκα Γεωργία. 

Οι στόχοι μας επικεντρώνονται στα εξής : 

Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ ως αριστερή, ριζοσπαστική, αντικαπιταλιστική κίνηση, θα συνεχίσουμε να αποτελούμε μια διαφορετική - από τις κυρίαρχες - αντίληψη παρέμβασης και διεκδίκησης των προβλημάτων και των λαϊκών αναγκών. 
Για εμάς, ο δρόμος του συλλογικού αγώνα των από κάτω – εργαζόμενων, ανέργων, νεολαίων, μεταναστών – ήταν και είναι η καλύτερη εγγύηση ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει και μας ανήκει. Κόντρα στα σχέδια των κεντρικών και τοπικών συμφερόντων και σχεδιασμών, για να έρχεται το «έξω», η φωνή των λαϊκών αναγκών και αγώνων και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. 

1) Επιδιώκουμε την προώθηση ριζοσπαστικής, αντιδιαχειριστικής, αντικαπιταλιστικής πολιτικής δράσης, με στόχο την ανατροπή των αστικών σχεδιασμών στην πόλη και το δημόσιο χώρο, ενάντια στην αντιδραστικά εξελισσόμενη πολιτική εξυπηρέτησης των ιδιωτικών συμφερόντων με μοχλό σήμερα την διοίκηση Τσίρμπα. Με δόγμα την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και των έργων βιτρίνας ,που κύριο στόχο έχουν να προωθήσουν τη μετάλλαξη της πόλης σε πυλώνα ενίσχυσης των επενδυτικών σχεδίων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, πόλη των γυαλιστερών διαφημιστικών φυλλαδίων, των εμπορικών κέντρων. 

2) Συμβάλουμε στο μέγιστο δυνατό, στηρίζοντας και οργανώνοντας τα κινήματα που αναπτύχθηκαν ενάντια στις κεντρικές και τοπικές αναδιαρθρώσεις, και τα οποία πρέπει να κλιμακωθούν, να μαζικοποιηθούν και να πολιτικοποιηθούν σε ανώτερο επίπεδο ώστε να ανατραπούν οι παραπάνω επιλογές. 

3) Εκτιμήσαμε ιδιαίτερα την ανάγκη ενίσχυσης των αγώνων του αντιφασιστικού, αντιρατσιστικού κινήματος ενάντια στα εγκληματικά μορφώματα των νεοναζί, καθώς επίσης και την αντιδραστική σεξιστική και πολλές φορές ακροδεξιά πολιτική της διοίκησης του δήμου. 

4) Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε σχετικά με την παραπέρα ενίσχυση της στρατηγικής του αστικού κράτους που περνάει από το τοπικό κράτος (ΟΤΑ). Ο δήμος Αγ. Αναργύρων Καματερού, όπως και το σύνολο των δήμων και περιφερειών, έχει μεταλλαχθεί σε τοπικό κράτος εκτελεστής της πολιτικής του κεντρικού κράτους και των ντιρεκτίβων της Ε.Ε. ,στυγνό επιχειρηματία που βρίσκεται σε σύγκρουση με τα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα και τις εργατικές διεκδικήσεις των σύγχρονων πληβείων, των εργαζομένων, της νεολαίας, των ανέργων, των μεταναστών και προσφύγων. 

Η μάχη αυτή επικεντρώνεται και στην υπεράσπιση των δημόσιων ελεύθερων πράσινων χώρων, μάχη ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση και την παράδοσή τους σε «επενδυτές» κοράκια, όπως συμβαίνει με το πάρκο Τρίτση, η οποία παίρνει συνολικότερο χαρακτήρα αντίθεσης στα σχέδια κυβέρνησης- δημαρχίας-εργολάβων. 
Το ίδιο ισχύει για τον αγώνα για το κλείσιμο της χωματερής της Φυλής και ενάντια στην καύση για μια άλλη διαχείριση των απορριμμάτων με δημόσιο χαρακτήρα και εργατικό έλεγχο. 

Με αυτό το περιεχόμενο και με τις αξίες της συλλογικής δημοκρατικής λειτουργίας, της συλλογικής εκπροσώπησης και εναλλαγής, με βασικό εργαλείο λειτουργίας τη συνέλευση της δημοτικής μας κίνησης , απευθυνόμαστε και μπροστά στις δημοτικές εκλογές σε κάθε εργαζόμενο άνεργο συνταξιούχο σε κάθε καταπιεζόμενο που δεν βολεύεται με την δυστοπία που ζούμε να συσπειρωθεί με την Ανυπότακτη Πόλη. 

Ο αντιδημοκρατικός νόμος που θέλει να αποκλείσει τις μικρές – εκλογικά – δυνάμεις, με το όριο του 3%, έχει στόχο να φιμώσει κάθε φωνή που αντιδρά, κάθε δύναμη ανατροπής των σχεδίων του κεφαλαίου και της κυβέρνησης. Με αυτό το δεδομένο, καλούμε τους ριζοσπάστες, αντιδιαχειριστές, αντικαπιταλιστές και κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο που πιστεύει στην ελπίδα ανατροπής αυτού του σκοτεινού κόσμου που μας επιφυλάσσουν, που είναι ο οργανωμένος λαός, που μπορεί να παλέψει για ανατροπή αυτής της πολιτικής, να στηρίξει το εγχείρημά μας, να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της Ανυπότακτης Πόλης και να αγωνιστεί μαζί μας. 

ΜΕ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 

ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου