Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Δεν είναι ανίκανοι, είναι εγκληματίες! ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΠΕΜΠΤΗ 24.8, 7.00 μμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ


 

Οι καταστροφικές πυρκαγιές έχουν πια έναν ετήσιο χαρακτήρα, σαν να είναι ένα ραντεβού με το θάνατο που κανονίζεται κάθε καλοκαίρι…

Όλη η χώρα καίγεται από τον Έβρο ως τη Θεσσαλία, την Εύβοια και την Δυτική Αττική. Στον Έβρο έχει γίνει στάχτη για δεύτερη φορά το εξαιρετικό δάσος της Δαδιάς, περιοχή που έχει χαρακτηριστεί natura και έχουν καταγράφει 400 είδη φυτών μερικά από αυτά σπάνια, 166 είδη πουλιών, μερικά από αυτά απειλούμενα, 36 είδη αρπακτικών πτηνών, χρυσαετοί, χρυσογέρακες, τα 4 είδη γυπών που υπάρχουν στην Ευρώπη, θηλαστικά, ερπετά κ.α . Δυστυχώς μαζί με την χλωρίδα και την πανίδα αυτή τη φορά κάηκαν και ανθρώπινα πλάσματα, τα πιο καταφρονεμένα αυτής της κοινωνίας, μετανάστες. 

Στη δυτική Αττική η φωτιά αφού έκαψε εκατοντάδες σπίτια, αποθήκες και εργοστάσια από την Φυλή μέχρι το Μενίδι και τους πρόποδες της Πάρνηθας τώρα καίει και το Δάσος. Είναι ξεκάθαρο για μας πια ότι άσχετα με την αιτία των πυρκαγιών ο πραγματικός εμπρηστής είναι το κράτος των καπιταλιστών και των συμφερόντων του κέρδους. Οι φωτιές μπορεί να προκαλούνται σκοπίμως για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα ή κι από τυχαίες αβλεψίες. Το αποτέλεσμα όμως παραμένει το ίδιο. Το κράτος του καπιταλιστικού συστήματος δεν θέλει να αντιμετωπίσει τις φωτιές.

Έχουν επιλέξει οι κυβερνήσεις της ΝΔ των τελευταίων ετών και όλες οι προηγούμενες (κυβερνήσεις των μνημονίων και του ΣΥΡΙΖΑ) να μην ενισχύσουν τους μηχανισμούς πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών διότι απλά οι συνέπειες δεν τους αφορούν. Οι κυβερνήσεις εξυπηρετούν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και αν αυτά ωφελούνται από τις καταστροφές ή απλά δεν βλάπτονται,
τότε οι φωτιές αφήνονται στην τύχη. Για αυτό το λόγο προσπαθούν (όπως ακούσαμε χθες σε ένα άθλιο ρεπορτάζ) είκοσι χρόνια να συνεργαστούν οι χώρες της ευρωπαϊκής μεσογείου να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο κατασκευής των canader!!!! Λες και μόνο τα canader μπορούν το 2023 να σβήσουν φωτιές. Δηλαδή, απαξιώνουν και τη νοημοσύνη μας.

Οι συνέπειες από τις πυρκαγιές, από τις πλημμύρες, όπως και από τους φονικούς ιούς βαρύνουν κατά κύριο λόγο τα λαϊκά στρώματα που αφήνονται στο έλεός τους. Το κράτος παίρνει τη συνειδητή πολιτική επιλογή να μείνει αδρανές. Άλλωστε ο λαός πεθαίνει, καίγονται τα βιοποριστικά του μέσα, χάνει τους τελευταίους πνεύμονες οξυγόνου, τους τελευταίους χώρους αναψυχής και απόδρασης από τις φυλακές των μεγαλουπόλεων.
Όλα συνδέονται σε αυτήν την αντιλαϊκή βάρβαρη πολιτική. Εγκαταλειμμένη και υποβαθμισμένη περίθαλψη, παιδεία, λεηλατημένοι από το ιδιωτικό κεφάλαιο ελεύθεροι χώροι. Όλα στο βωμό του κέρδους τους και βέβαια και η ανθρώπινη ζωή και μάλιστα μεταναστών.

Όμως δεν θα μείνουμε απαθείς. Θα μας βρουν απέναντί τους . Υπερασπιζόμαστε τις ζωές μας και τα αγαθά που μας ανήκουν. Δεν θα μας σώσουν οι λιτανείες. Τη λύση θα δώσει ο ίδιος ο λαός μέσα από τους αγώνες του και θα ανατρέψει αυτήν την πολιτική και τους άθλιους εκπροσώπους της.

 ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΠΕΜΠΤΗ 24.8, 7.00 μμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου