Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ ΠΑΛΕΥΕΙ μαζί με όλες/ους τους συμβασιούχους ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ


 
Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου
 
Κύριοι και κυρίες δημοτικοί σύμβουλοι και διοίκηση του δήμου.
Έχουμε να συνεδριάσουμε πάνω από ένα  μήνα και το σοβαρότερο ζήτημα που είναι η πρόσληψη προσωπικού, που αφορά τις καθαρίστριες των σχολείων, έρχεται σε συζήτηση δια περιφοράς, δηλαδή να απαντήσουμε και να τοποθετηθούμε με κλίκ. Αν δεν είναι αυτό υποτίμηση του θέματος, τότε πως θα το χαρακτηρίζαμε;

Εμείς λέμε πως το δια περιφοράς συμβούλιο ορίστηκε από την διοίκηση Τσίρμπα μπρος αποφυγή κάθε δημόσιας έκθεσης της διοίκησης, για ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά την φροντίδα των σχολικών μονάδων, στην καθαριότητα του και την επιμέλεια τους.
Διότι ποιος καλοπροαίρετος δημότης, μπορεί να δεχτεί πως οι καθαρίστριες στα σχολειά μας δεν καλύπτουν μια μόνιμη και διαρκή ανάγκη όλο τον χρόνο, αλλά έκτακτη όπως αιτιολογείται από την εισήγηση, προκειμένου να αιτιολογηθεί η πρόσληψη τους για 11 μήνες και με σύμβαση ορισμένου χρόνου με λειψά δικαιώματα και απόλυση κάθε Ιούλη και ξανά επαναπρόσληψη τον Σεπτέμβριο σαν νέος εργαζόμενος.
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Αλήθεια ποιος μπορεί να ξεγελαστεί ή πως μπορεί να κρυφτεί για την συνενοχή και τον  εμπαιγμό κράτους και διοίκησης του δήμου, όταν αυτό γίνεται πάνω από 20 χρόνια και υπάρχουν εργαζόμενοι που ζουν σε αυτό τον εργασιακό μεσαίωνα τόσα χρόνια.
Αυτό που βγάζει μάτι είναι το 11μηνο, όταν όλοι ξέρουμε πως η πραγματική απασχόληση σε όλους τους εργαζόμενους είναι 11 μήνες και 1 μήνα άδεια διακοπών, άρα απασχολούνται όσο όλοι οι εργαζόμενοι, που όμως δεν έχουν άδεια καλοκαιριού αλλά 1 μήνα λιγότερες αποδοχές  και λιγότερες άδειες ασθενείας αποζημίωση  σε απόλυση (που καθορίζεται από τα χρόνια απασχόλησης  και άλλα πολλά δικαιώματα από αυτά που έχουν κατακτημένα οι εργαζόμενοι.

Εμείς λέμε σε αυτούς  που ισχυρίζονται πως το καλοκαίρι δεν λειτουργούν τα σχολεία, άρα δεν χρειάζονται, πως με το πέρας της σχολικής χρονιάς, που είναι άδεια τα σχολειά, να κάνουν ότι κάνουμε όλοι στα σπίτια μας, γενική καθαριότητα προκειμένου να γίνει η σωστή συντήρηση καθαριότητας στους σχολικούς χώρους και ασφάλεια των παιδιών μας.

Αλήθεια είναι δυνατόν σε ένα δήμο που ανέλαβε την συντήρηση των σχολείων στον Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας  του δήμου  μας να μην  περιλαμβάνονται οι καθαρίστριες των σχολείων!!!!
 
Εμείς σαν Ανυπότακτη Πόλη, πιστοί και πάντα στο δίκαιο των εργαζόμενων  και στην κάλυψη των αναγκών των δημοτών, αντιτασσόμαστε  σε αυτή την απόφαση και πολιτική στάση συνενοχής της διοίκησης και ανοχής αντίστοιχα των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου - και τους καλούμε κάνοντας αντιπρόταση  κάθε φορά, η απόφαση να τεκμηριώνει την μόνιμη και σταθερή ανάγκη με σταθερή μόνιμη απασχόληση τους, όπως κάθε εργαζόμενος με τα ίδια δικαιώματα.
 
Δυστυχώς η πρόταση μας ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ 
 

παίρνει μόνον την δική μας ψήφο  - η Λαϊκή Συσπείρωση απέχει από την ψηφοφορία και η αλληλεγγύη ψηφίζει την πρόσληψη τους με σύμβαση ορισμένου χρόνου με επιφύλαξη.

Αυτή η κεντρική πολιτική των κυβερνήσεων και η τακτική ανοχής και συναίνεσης χωρίς πρακτική άρνηση και διεκδίκησης από τις διοικήσεις των δήμων μας οδήγησε να υπάρχουν καθαρίστριες να εργάζονται 10 και 15 χρόνια κάτω από τον εργασιακό μεσαίωνα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
 
Σαν Ανυπότακτη Πόλη καλούμε όλες τις παρατάξεις να ψηφίσουν την πρόταση της Ανυπότακτης Πόλης. Καλούμε τις εργαζόμενες/νους ενωμένοι μαζί με όλες/ους τους συμβασιούχους, είτε με αντίτιμο μέσα από το σωματείο τους, να διεκδικήσουν την μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες  και όλους. 
Ο μόνος αποτελεσματικός, δρόμος, η μόνη ελπίδα για μας και το μέλλον των παιδιών μας, για καλύτερες ποιοτικές υπηρεσίες στους δημότες και τα παιδιά τους .

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου