Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ (περιληπτική) ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ



Δώδεκα χρόνια μετά το ξεκίνημα των μνημονίων και η κρίση συνεχίζεται. Το κεφάλαιο στην προσπάθειά του να αυξήσει την κερδοφορία του σε περιβάλλον κρίσης εντείνει την εκμετάλλευση της εργασίας και του περιβάλλοντος, φορτώνοντας τα αποτελέσματα της κρίσης στους εργαζόμενους.
    Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι ο βασικός εκφραστής αυτής της πολιτικής, με εργαλείο τις κατευθύνσεις και την αντεργατικές μεταρρυθμίσεις της ΕΕ, που αποτελούν συνέχεια και ολοκλήρωση αυτών που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές εστιάζουν στην εγκατάλειψη του δημόσιου με τον ταυτόχρονο τεμαχισμό του και την ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων πλευρών του, κρατώντας το μεγαλύτερο κομμάτι από το κόστος λειτουργίας και συντήρησης στο δημόσιο, που καλύπτεται από την άνιση φορολογία που βαραίνει κυρίως τα λαϊκά στρώματα.

    Πλέον το τοπικό κράτος (δήμοι, περιφέρειες) μετά τους νόμους Καποδίστρια – Καλλικράτη – Κλεισθένη έχει αναβαθμισμένο ρόλο ως εργαλείο επίθεσης στα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, ώστε να ανταποκριθεί στην προώθηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων του ελληνικού καπιταλισμού. Επιλογή τους δήμοι περιφέρειες, να λειτουργήσουν ως μοχλός για την εμπορευματοποίηση ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών κάλυψης των αναγκών των εργαζομένων.

 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2023

  • 4 χρόνια ζούμε σε ΔΗΜΟ στο ρόλο του εργαλείου της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για την προώθηση της επίθεσης στα λαϊκά στρώματα και της δημιουργίας δήμου επιχείρησης - με έργα βιτρίνας (και αυτά επιλεκτικά) με απευθείας αναθέσεις, με τα γνωστά σκάνδαλα ωφέλειας ημετέρων.
  • 4 χρόνια διοίκησης Τσίρμπα, 4 χρόνια εξασφαλισμένης συναίνεσης μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όχι μόνο από τη συμπολίτευση αλλά σε πολλές περιπτώσεις και από παρατάξεις - υποτίθεται - της αντιπολίτευσης.
  • 4 χρόνια η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ προσπαθεί να μεταφέρει τη φωνή των κινημάτων, τη φωνή των ανθρώπων της δουλειάς, των ανέργων, της νεολαίας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

 Ποια πολιτική υπηρετεί 4 χρόνια τώρα η διοίκηση Τσίρμπα και οι γιαλαντζί αντιπολιτευόμενοι; 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: Ο Δήμος με σχεδόν το 50% του αναγκαίου προσωπικού, αξιοποιεί τις ελαστικές σχέσεις εργασίας (σύγχρονος μεσαίωνας) για να καλύψει τις ανάγκες του.
Ο Δήμος, υλοποιώντας την κυβερνητική αντεργατική πολιτική, λειτουργεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και προγράμματα «ωφελούμενων» που καλύπτουν μόνιμες ανάγκες του Δήμου. Ευκαιρία εξαγοράς των αναγκαίων ψήφων, εργαλείο εκβιασμού όσων έχουν ανάγκη.
- Αυταρχισμός απέναντι στους μόνιμους, προσβλητική και σεξιστική συμπεριφορά, όπως απέναντι στην Πρόεδρο του Σωματείου που υπερασπίστηκε συνάδελφό της. Απολύσεις εργαζομένων για εκδικητικούς λόγους.
-Εντατικοποίηση της εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού. Οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων κατάφεραν να κερδίσουν την μονιμοποίηση ορισμένων εργαζόμενων και να βελτιώσουν δικαιώματα των ελαστικά εργαζόμενων.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ:

Χωματερή: όχι μόνο συνεχίζει να ρυπαίνει, αλλά σχεδιάζεται επέκτασή της και εγκατα-στάσεις καύσης στην Φυλή που θα επιδεινώσουν δραματικά τις συνθήκες ζωής των κατοίκων σε όλη τη Δυτική Αθήνα (η κινητοποίηση συλλογικοτήτων έχει καθυστερήσει τα σχέδια τους).
ΣΜΑ: Με αίτημα της διοίκησης Τσίρμπα ψηφίστηκε στον αντιπεριβαλλοντικό νόμο του 2020 η δημιουργία δύο «παράνομων» Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, στο Καματερό και στο δημαρχείο των Αγ. Αναργύρων (αποτράπηκε με την κινητοποίηση των κατοίκων).

 
Πάρκο Τρίτση:  μοναδική ανάσα της περιοχής μας, στον ντορό των ιδιωτικοποιήσεων, προσπαθούν να το ξεπουλήσουν σε επιχειρη-ματικά συμφέροντα.   Δείτε εδώ 🌳🌳.
Οι συλλογικότητες των κατοίκων πάντα απέτρεπαν τα σχέδια κράτους δήμων και φορέα διαχείρισης του Πάρκου. Έτσι και τώρα η Συνέλευση αγωνιζόμενων κατοίκων θα αποτρέψει την εμπορευματοποίηση, τσιμεντο-ποίηση, ιδιωτικοποίησή του, για ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση και κρατική χρηματοδότηση.

Πάρκο Αλαμάνας (Αγ Νικόλαος): κινδυνεύει να χαθεί με ευθύνη της διοίκησης Τσίρμπα που κάνει πλάτες σε ιδιώτες για καταπάτηση του δημόσιου δασικού κοινόχρηστου πράσινου (2 χρόνια και πάνω πέρασαν και ακόμα δεν έκανε δικαστική προσφυγή ως όφειλε ενάντια στους ιδιώτες, αντίθετα κάνει αλλαγές που τους ευνοούν). Δείτε εδώ 🌲🌲🌲 Και σε αυτό η κινητοποίηση των κατοίκων έχει αποτρέψει και καθυστερήσει την καταπάτηση του πάρκου.

Χώροι του ΟΣΕ:  με την υπογραφή κατά-πτυστης σύμβασης σχεδιάζεται να εκχωρηθούν για εκμετάλλευση σε ιδιώτες, αφού πρώτα δημιουργήσουν εγκαταστάσεις τσιμεντοποίησης των χώρων, κόστους 8.500.000€ με δημόσιο χρήμα. Ήδη δίνει και θα δίνει για 30 χρόνια 150.000€ ετησίως! Δείτε εδώ 🚂🚂

Ανακύκλωση: σε ιδιώτες, δωρεάν, σε εγκαταστάσεις του Δήμου που φτιάχτηκαν με ζεστό δημόσιο χρήμα. Η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ –ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ (ιδιωτική εταιρεία) απολαμβάνει δωρεάν χρήση 3 στρεμμάτων δημοτικών χώρων για την μπίζνα της υποτιθέμενης ανακύκλωσης.

ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ – ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ. Το σχέδιο πόλης δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί για να μη θιγούν συγκεκριμένα ιδιοτελή συμφέροντα, με αποτέλεσμα την άναρχη δόμηση. Ειδικά στο Καματερό εκκρεμεί η κύρωση πράξης εφαρμογής σχεδίου από το 1986, με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμοι ελεύθεροι χώροι. Όπου υλοποιείται το σχέδιο, έχει μόνο φοροεισπρακτικό χαρακτήρα, όπως έγινε στον Άτταλο. Οι μεμονωμένες πράξεις εφαρμογής δεν λύνουν το πρόβλημα, εφόσον απαιτείται χωροθέτηση μεγάλης έκτασης και όχι ανά οικοδομικό τετράγωνο. Καμία δικαιολογία ή απόπειρα μετάθεσης του προβλήματος από το Δήμο προς την Περιφέρεια! 
Η εγκληματική πλέον, μη διευθέτηση των ρεμάτων, θέτει σε τεράστιο κίνδυνο την πόλη μας από τις πλημμύρες, Ας θυμηθούμε την απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής το 2016 καθώς και τις υλικές καταστροφές. Το όποιο αντιπλημμυρικό έργο έγινε και εδώ μετά από τις κινητοποιήσεις των κατοίκων το 2014 και 2016. 
 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Κοινωνικές Υπηρεσίες αποδεκατισμένες. Πρόσφατα πέθανε συνάνθρωπός μας, άστεγος, από τον καύσωνα. Δεν υπάρχει ολοκληρωμένη μέριμνα για τους άστεγους. Ο κοινωνικός χώρος που προβλέπει στέγαση περίπου 10 αστέγων και κακοποιημένων γυναικών, έχει καταντήσει σαν της Άρτας το γεφύρι. 4 χρόνια τώρα από την ημέρα που ανέλαβε η διοίκηση Τσίρμπα διαμορφώνει τον προαύλιο χώρο!! Παρόλο που δόθηκε 1 εκατομμύριο € μέσω ΕΣΠΑ με ανάθεση σε 2 ιδιωτικές εταιρείες! 
Λαχανόκηπος: Πρώτη ενέργεια της διοίκησης Τσίρμπα (2019) ήταν η εκδίωξη των ευάλωτων δημοτών από τον λαχανόκηπο, προκειμένου να παραχωρήσει τον πευκόφυτο χώρο του σε ιδιώτη για εκθεσιακό κέντρο (αποτράπηκε με την κινητοποίηση των καλλιεργητών). 
Δημοτικές Υπηρεσίες: Η αποκομιδή των ογκωδών απορριμμάτων, η επισκευή σε δρόμους, πεζοδρόμια κλπ, γίνεται επιλεκτικά σε γειτονιές με ψηφοθηρικά κριτήρια. Για τους υπόλοιπους δημότες, δε φτάνουν τα λεφτά. 
Ελλείψεις στα σχολεία, σε βρεφονηπιακούς κλπ, αλλά η διοίκηση Τσίρμπα δεν ασχολείται με τέτοια πεζά πράγματα. Έχει, όπως φαίνεται, άλλες προτεραιότητες. Η προσπάθεια να φανεί ότι προσπαθεί να καλύψει όλα τα παιδιά, με τα προγράμματα ΕΣΠΑ, θα έχει σαν αποτέλεσμα την διάλυση των παιδικών σταθμών εφόσον καλύπτει τις υπηρεσίες με έκτακτο προσωπικό και το μόνιμο προσωπικό αποδεκατίζεται (καμία πρόσληψη). Όταν θα σταματήσουν τα ΕΣΠΑ που δίνονται με την προοπτική της ανταποδοτικότητας, τα τροφεία θα φτάσουν στα ύψη. Όχι πως τώρα είναι χαμηλά... Εμείς θεωρούμε πως θα πρέπει να είναι δωρεάν για όλους. 
 
Η υποχρηματοδότηση των δήμων από την κεντρική κυβέρνηση συνεχώς μεγαλώνει την απόσταση από τις ανάγκες και την αύξηση του κόστους των υπηρεσιών. Τα ΕΣΠΑ είναι κυρίως χρηματοδότηση προεπιλεγμένων έργων, όχι με βάση τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών.
Στόχος είναι η ενίσχυση των εργολάβων και επιχειρηματικών συμφερόντων, αφού προϋπόθεση είναι η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. 

Μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική που θα δώσει λύση στα προβλήματα, ΑΝ ΔΕΝ
ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ με την κεντρική πολιτική κυβέρνησης κεφαλαίου και ΕΕ; 
 
ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ!ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ;

Η Ανυπότακτη Πόλη 9 χρόνια τώρα ΛΕΜΕ: Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ανυπότακτος Αντιδιαχειριστικός, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Εκεί που ζεις, που δουλεύεις, που σπουδάζεις.
 


Εμείς λέμε αυτές οι Δημοτικές Εκλογές δεν είναι άχρωμες πολιτικά. 
Έχουν το χρώμα που θα τους δώσεις.

Σε καλούμε σε ένα Μέτωπο ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
 
➤  Την αναγκαία κρατική χρηματοδότηση των δήμων, για την κάλυψη όλων των αναγκών των δημοτών.
➤   Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση δημόσιων χώρων και υπηρεσιών του Δήμου
➤   Για το κλείσιμο της Χωματερής, να ακυρωθούν τα σχέδια για καύση, για άλλη δημόσια διαχείριση
      των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή και ανακύκλωση με εργατικό έλεγχο
➤   Για καλύτερες συγκοινωνίες, δρόμους, πεζοδρόμια και κάθε είδους αναγκαίες υποδομές
➤   Άμεση διευθέτηση των ρεμάτων και των αντιπλημμυρικών έργων, για να μην είμαστε ανοχύρωτη πόλη
➤   Αντιπυρική προστασία στο Ποικίλλο όρος, προστασία των σπιτιών των κατοίκων στις παρυφές του
➤   Για αναβάθμιση και συντήρηση σχολικών κτιρίων, αθλητικών χώρων, παιδικών χαρών και σταθμών
➤   Για δωρεάν πρόσβαση όλων των κατοίκων σε υπηρεσίες παιδείας – υγείας – αθλητισμού - πολιτισμού,
      διευκόλυνση της πρόσβασης τόμων με ειδικές ανάγκες στις δομές. Κατάργηση όλων των 
      ανταποδοτικών
➤   Για πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού με μόνιμη σταθερή εργασία - όχι στις ελαστικές σχέσεις  
       εργασίας, για ποιοτικές υπηρεσίες από τον Δήμο στους δημότες.
➤   Μείωση των δημοτικών τελών και κατάργηση τους για άνεργους και φτωχά λαϊκά στρώματα
➤   Αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό - αντιεθνικιστικό μέτωπο αγώνα
➤   Μέτωπο ανατροπής της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής και των πολιτικών της Ε.Ε. - κεφαλαίου
➤   Κατάργηση όλων των αντιδραστικών και αυταρχικών νομοσχεδίων (Καλλικράτης, Κλεισθένης,
      ν. Βορίδη - Θεοδωρικάκου).  Απλή ανόθευτη αναλογική στις εκλογές. Κατάργηση του αντιδημοκρατικού
      ορίου 3%.
➤  Λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές με αποφασιστικό ρόλο και αρμοδιότητες.

 
ΟΧΙ σε αυτούς που παριστάνουν τους σωτήρες - Να πάρουμε τις γειτονιές μας στα χέρια μας

ΣΤΙΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ - ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στις γειτονιές Αγ. Αναργύρων - Καματερού
ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ – ΝΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ και ψηφοδέλτιο λαϊκών αγωνιστριών-ων
 
 

Αναστασιάδη Θεοφανή του Βασιλείου ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ 

Ασημακοπούλου Δέσποινα του Παναγιώτη ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ 

Βαρβέρης Χρήστος του Παναγιώτη ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ 

Βασιλάτου Βασιλική του Παναγιώτη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ 

Βάσσης Διονύσιος του Παναγιώτη ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ 

Βάσσης Παναγιώτης του Διονυσίου ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ 

Βερβέρης Μιχαήλ του Θεοδώρου ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ 

Δούκα Ευαγγελία του Πασχάλη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ 

Ζωιτσάκος Σωτήριος του Σταύρου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ 

Ιωαννίδης Αναστάσιος του Γεωργίου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ 

Ιωαννίδου Αλεξάνδρα του Αναστασίου ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ 

Ιωαννίδου Παναγιώτα (Νότα) του Αναστασίου ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ 

Ιωσηφίδης Αντώνης Παναγιώτης του Γεωργίου ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ 

Ιωσηφίδης Γεώργιος του Κωνσταντίνου ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ 

Ιωσηφίδης Κωνσταντίνος του Γεωργίου ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ

Κακός Νεοκλής του Σωτηρίου ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ 

Καμάρας Νικόλαος Παναγιώτης του Χρήστου ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ 

Καρτσαγκούλης Αθανάσιος του Παναγιώτη ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ 

Κατσουλάκη Παρασκευή (Βούλα) του Θεοδώρου ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ 

Κουτουμάνου Αναστασία του Πέτρου ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ 

Λιάπης Ιωάννης του Παύλου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ 

Μηνακάκη Νεφέλη του Βασιλείου ΙΑΤΡΟΣ 

Μηνακάκης Αλέξανδρος του Βασιλείου ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ 

Μονιάκη Χρυσή (Χρυσούλα) του Γεωργίου ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ 

Νικολαΐδη Αικατερίνη - Μόνικα του Κωνσταντίνου ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΟΤΕ 

Νικολοπούλου Ιωάννα του Νικολάου ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ 

Ντάρη Ευφροσύνη (Φρόσω) του Γεωργίου ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ 

Παπαδήμας Βησσαρίων του Βασιλείου ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ 

Παπακωνσταντίνου Βασιλική του Κωνσταντίνου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ 

Παυλοπούλου Ιωάννα του Αντωνίου ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ 

Σταθακάρου Μαρία - Αταλάντη του Σωτηρίου ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ 

Στεφανής Γεώργιος του Ευσταθίου ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ 

Στεφανής Ευστάθιος του Γεωργίου ΦΟΙΤΗΤΗΣ 

Σύψα Αρχοντούλα του Σάββα ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ 

Σφυρόερας Μανούσος του Αναστασίου ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ 

Φάκαλης Δημήτριος του Νικολάου ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ 

Ψύλλου Αικατερίνη του Δημητρίου ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου