Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟ

ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟ

 

Στις 9 Αυγούστου μέσα στο κατακαλόκαιρο η κυβέρνηση με ΦΕΚ ανακοίνωσε συγχωνεύσεις σχολείων στο δήμο μας. Για την ακρίβεια, συγχωνεύουν το 5ο Δημοτικό σχολείο .και το 10ο σε 12θέσιο ως 5ο Δημοτικό και το 4ο Νηπιαγωγείο με το 9ο Νηπιαγωγείο ως 4ο Νηπιαγωγείο, το 5ο Νηπιαγωγείο με το 11ο Νηπιαγωγείο ως 5ο Νηπιαγωγείο και το 8ο Νηπιαγωγείο με το 12ο ως 8ο Νηπιαγωγείο..

Αυτή η απόφαση της κυβέρνησης είναι στα πλαίσια του βαθέματος της αντιλαϊκής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, που στόχο έχει την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας και κύρια των φτωχών εργατικών στρωμάτων. 

Διότι η επίθεση στην παιδεία δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός, όπως και η συγκεκριμένη κίνηση στο δήμο μας. Η ΝΔ υλοποιεί με ευλάβεια όλες τις ντιρεκτίβες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και προσαρμόζει την εκπαίδευση στις ανάγκες της αγοράς και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Βασικοί τους στόχοι η ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, η υποβάθμιση σχολείων η ένταση των ταξικών φραγμών για τους μαθητές, το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών η πειθάρχησή τους κι η κατάργηση της δημοκρατίας στον σύλλογο διδασκόντων. 

Προωθούν την αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, την «ελεύθερη επιλογή» σχολείου, τον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ, τα ιδιωτικά ΑΕΙ, το εθνικό απολυτήριο, την επέκταση της τράπεζας θεμάτων, την ιδιωτικοποίηση ΕΠΑΛ και ΙΕΚ, τη σύνδεση της αξιολόγησης με την απόδοση των μαθητών (εξετάσεις PISA), την «αυτονομία» της σχολικής μονάδας. 

Μέσα στο κατακαλόκαιρο, με τα σχολεία κλειστά, η κυβέρνηση συνέχισε τη διάλυση της Παιδείας. Πρώτα με τον νόμο για το «ψηφιακό σχολείο». «Μονιμοποιεί» την τηλεκπαίδευση υπονομεύοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών και ανοίγει την πόρτα για την εισβολή επιχειρήσεων σε τομείς της δημόσιας εκπαίδευσης. Τα σχολεία βομβαρδίστηκαν με τρομοκρατικά και απειλητικά μηνύματα που απαιτούσαν μέσα σε ένα δίωρο να επαναϋπολογιστούν τα τμήματα με βάση τον αριθμό μαθητ(ρι)ών εκείνης της στιγμής, αγνοώντας εκκρεμείς εγγραφές λόγω μετεγγραφών, μετεξεταστέων (αυτό αφορά την δευτεροβάθμια εκπαίδευση) και ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών. 
Η κίνηση αυτή και οι αποφάσεις έγκρισης ελάχιστων τμημάτων των ΕΠΑΛ οδήγησε κυριολεκτικά σε «σφαγή» εκατοντάδων τμημάτων σε όλη τη Β/βάθμια,όπως και στην πρωτοβάθμια σαν την δική μας περίπτωση στους Αγ. Αναργύρους. 

Με τα μέτρα αυτά η κυβέρνηση αποσκοπεί αφενός στη μείωση των προσλήψεων αναπληρωτ(ρι)ών και αφετέρου στη σταδιακή εκδίωξη των μαθητών των λαϊκών στρωμάτων από τη δημόσια εκπαίδευση, εξωθώντας δεκαπεντάχρονα παιδιά στις μεταγυμνασιακές Σχολές επαγγελματικής κατάρτισης σαν φθηνό και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό. Επίσης κλείνοντας νηπιαγωγεία, ανοίγει τον δρόμο για πολυπληθή τμήματα και ανταποδοτικότητα στα σχολεία με λιγότερες σταθερές μόνιμες θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών. Και πιθανώς αυτό το κομμάτι να προσπαθήσουν μετά από την υποβάθμιση, να περάσει στους δήμους όπως έκαναν με τους παιδικούς σταθμούς και να μας φορτώσουν με ανταποδοτικά δίδακτρα (υπόθεση εργασίας ). 

Τα τελευταία χρόνια μέσα σε αυτή την λαίλαπα στην δημόσια παιδεία, οι εκπαιδευτικοί δίνουν την μάχη με την προκήρυξη απεργίας –αποχής ,με απειλές και με πειθαρχικές διώξεις σε διευθυντ(ρι)ες και εκπαιδευτικούς που αψήφησαν το όργιο απειλών και χυδαίας τρομοκρατίας της ηγεσίας του υπουργείου, προκειμένου να ενδώσουν στην αξιολόγηση (καταστροφή της δημόσιας παιδείας). 
Εκτός από τον αυταρχισμό η κυβέρνηση παρανομεί, αγνοώντας επιδεκτικά την απόφαση του διοικητικού εφετείου και να μονιμοποιήσει αυτοδίκαια τους νεοδιόριστους του 2020, 2021 και 2022.

Η κυβέρνηση της ΝΔ βαθαίνει τη σκληρή αντιλαϊκή – αντεργατική – αντιεκπαιδευτική πολιτική της και παρά την εκλογική καταβαράθρωσή της, ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις καταστροφικές μεταρρυθμίσεις!… Μια βάρβαρη πολιτική που έχει επιφέρει την τεράστια ακρίβεια, την ιδιωτικοποίηση–εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών (υγεία, εκπαίδευση, πολιτισμό, συγκοινωνίες), τους χιλιάδες πλειστηριασμούς, τις υπέρογκες αυξήσεις των ενοικίων κλπ. Πολιτική που είναι βασική υπαίτια για τόσες καταστροφές της φύσης και δολοφονική, αφού αφήνει πίσω της δεκάδες και εκατοντάδες νεκρούς . 

Όπως το έγκλημα των Τεμπών, που αποκαλύφθηκαν οι ευθύνες των κυβερνήσεων με την εγκληματική ιδιωτικοποίηση των τρένων! Η καπιταλιστική τους «ανάπτυξη», σκορπά τη λεηλασία φύσης και ανθρώπων, φτώχεια και θάνατο ,όπως οι πλημμύρες στην Θεσσαλία και οι καταστροφικές πυρκαγιές σε όλες τις δασικές εκτάσεις! Πιο πρόσφατο παράδειγμα η πυρκαγιά του Αυγούστου στην Αττική, η οποία εξαιτίας της παντελούς έλλειψης αντιπυρικής προστασίας, ξεκίνησε από τον Βαρνάβα και τελείωσε λίγο πριν το κέντρο της Αθήνας, καταστρέφοντας δεκάδες σπίτια και αφήνοντας πίσω της μια νεκρή εργαζόμενη. Καθόλου τυχαία που ότι αφορά την αντιπυρική προστασία έχει παραδοθεί μέσω των περιφερειών και των δήμων σε εργολάβους. 

Η κυβέρνηση οδηγεί τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στη φτωχοποίηση, εφαρμόζοντας νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο και ετοιμάζοντας νέο σύστημα με μπόνους παραγωγικότητας για τους Δ.Υ με «κλειδί» το νέο σύστημα αξιολόγησης. Προωθούν τα σχέδιά τους, για εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και μέσω της αξιολόγησης, αν δεν τους σταματήσουμε. Νέα δεινά θα επιφέρει η τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας που η ΕΕ επαναφέρει από φέτος. Και με δεδομένο την πρόσδεση της κυβέρνησης στα σχέδια των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στον πόλεμο σε Ουκρανία, Παλαιστίνη και υπόλοιπη Μ. Ανατολή, η στήριξη του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, μόνο δυσάρεστες συνέπειες μας επιφυλάσσουν. Λεφτά θα δίνουν για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, καταβυθίζοντας τις δαπάνες για υγεία, παιδεία, μισθούς και κοινωνικά αγαθά. 

Αντί για φθηνά σπίτια και φθηνό ρεύμα, επιδότηση ενοικίου και μετακινήσεων, επαρκή και στελεχωμένα σχολεία και νοσοκομεία,θα έχουμε αεροσκάφη RAFALE και F35 των 16 δις και «απρόσμενα κέρδη» 10 δις των μεγαλοεπιχειρηματιών της ενέργειας και αρκετών δις των τραπεζών κλπ. 

Από την διοίκηση Τσίρμπα ΟΥΤΕ ΦΩΝΗ ΟΥΤΕ ΑΚΡΟΑΣΗ, την στιγμή που μειώνονται οι σχολικές μονάδες, μόνο καμαρώνει για τα έργα βιτρίνας γύρω από τα εμπορικά κέντρα του δήμου, έργο που καταδεικνύει μια ταξική επιλογή! 

ΠΙΟΤΕΡΟ από κάθε άλλη φορά απαιτείται να αντιδράσουμε, να αντισταθούμε στις γειτονιές μας και να ενώσουμε τον αγώνα με τους εκπαιδευτικούς, τους γονιούς και τους μαθητές, προκειμένου να υπερασπιστούμε τις ζωές μας την παιδεία την υγεία και κάθε κοινωνικό αγαθό. 

Να μην επιτρέψουμε να γίνουν οι γειτονιές εμπορικά κέντρα και τα δημόσια αγαθά και ανάγκες σε πεδία κέρδους 

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ 

ΝΑ ΜΙΚΡΥΝΟΥΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ 

ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 

ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 

ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ 

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. 

Στηρίζουμε συμμετέχουμε τον Αγώνα για το δημόσιο σχολείο “των όλων και των ίσων”, των αναγκών και των οραμάτων μας, ενάντια στην αξιολόγηση και τον ολοκληρωτισμό στην εκπαίδευση μέχρι τη ΝΙΚΗ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου