Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


ΟΧΙ στο ερωτηματολόγιο Φούχτελ – ΟΧΙ στις πολιτικές παράδοσης και υποταγής των δήμων στην Ε.Ε.


Η Ανυπότακτη Πόλη καταγγέλλει την άνευ προηγουμένου επιχείρηση φακελώματος όχι μόνο της περιουσίας της Περιφέρειας και των Δήμων, αλλά και όλων των υποδομών που διαθέτουν, από την περιβόητη «Ελληνογερμανική Συμμαχία», η οποία έχει επικεφαλής τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας Φούχτελ και συνεργάτες την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ. Όλοι οι δήμαρχοι και όλες οι Περιφερειακές αρχές οφείλουν να αρνηθούν να συμπληρώσουν τα ερωτηματολόγια εκχωρώντας στοιχεία που αφορούν τη δημόσια περιουσία, ως ελάχιστη συμβολική κίνηση.

Το ερωτηματολόγιο Φούχτελ εισήχθη στο δημοτικό συμβούλιο Αγίων Αναργύρων – Καματερού για συζήτηση, ως έκτακτο θέμα, στη συνεδρίαση της 16/9/2014, μετά από πρόταση της δημοτικής παράταξης «Αλληλεγγύη», η οποία κα κατέθεσε σχετικό σχέδιο ψηφίσματος.
Κατά τη συζήτηση η δημοτική σύμβουλος της «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ» Γεωργία Νίκα,  κατήγγειλε την Ε.Ε. και τα «επιχειρηματικά» της σχέδια, τα οποία με τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-2020, στόχο έχουν να παραδώσουν κάθε φυσικό πόρο (όπως λέει ο λαός μας «γη και ύδωρ») μέσω των δήμων και των περιφερειών, καθώς επίσης να εμπορευματοποιήσουν κάθε κοινωνικό αγαθό υγεία, παιδεία, αθλητισμό, κοινωνική πρόνοια κ.α. με βασική τους επιδίωξη  να εξασφαλίσουν ότι ακόμη και τα χρήματα του νέου ΕΣΠΑ (που τα παρουσιάζουν ως δήθεν …«παροχές» προς τον ελληνικό λαό) θα μπουν απευθείας στις τσέπες Γερμανικών και Ελληνικών ολιγαρχών.
Ταυτόχρονα, όμως αποκάλυψε πως ο Φούχτελ δεν είναι ο μόνος που κινείται σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Στα ίδια πλαίσια κινείται και ο ΑΣΔΑ (Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας) που παρουσίασε στις 8/09/14 για διαβούλευση το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης για την δυτική Αθήνα, όπου ανήκει και ο δήμος μας και που κεντρικό χαρακτηριστικό του είχε την επιχειρηματική δραστηριότητα, στην αξιοποίηση των φυσικών πόρων και τα κοινωνικά αγαθά  με κατεύθυνση την συνεργασία δήμων και επιχειρήσεων με αντίστοιχους αδελφούς δήμους της Γερμανίας και της Ε.Ε. και επιχειρηματικών ομίλων της Ε.Ε. Μία από τις κατευθύνσεις του είναι το χαμηλό κόστος εργασίας με κατεύθυνση την  δωρεάν «κοινωφελή εργασία».
Όλοι, μαζί και χώρια, «εργάζονται» για την παράδοση των πόλεων μας στο σφαγείο της Ε.Ε. του κεφαλαίου, για σχέσεις εργασίας όπου οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν ως σκλάβοι, προκειμένου να επιτελεστεί η δικιά τους προτεραιότητα που είναι η αποκόμιση κερδών για το κεφάλαιο.
Σε σχέση με το σχέδιο ψηφίσματος της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, «Αλληλεγγύη», η «Ανυπότακτη Πόλη» διαφοροποιήθηκε και δεν το ψήφισε γιατί το περιεχόμενο του ψηφίσματος επικεντρώθηκε στον Φούχτελ και μόνο, όπου ο καθένας γνωρίζει ότι δεν είναι ένα μεμονωμένο και τυχαίο πρόσωπο των γερμανικών συμφερόντων και μόνο, αλλά, έχει αναλάβει ρόλο γκαουλάιτερ για να προωθήσει τα σχέδια της λυκοσυμμαχίας της Ε.Ε. όπου κυρίαρχο ρόλο παίζει το γερμανικό κεφάλαιο. Όσον αφορά την ανάρτηση της "Αλληλεγγύης"στο blog της, με την  ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΉ ΔΙΑΤΎΠΩΣΗ και διαστρέβλωση της θέσης της Ανυπότακτης Πόλης {αναφέροντας , ότι η παράταξη μας δεν ψήφισε "όχι" στο ερωτηματολόγιο και αφήνει να εννοηθεί ότι είμασταν υπέρ των απαιτήσεων του Φούχτελ} δεν θα το σχολιάσουμε καν.
Στο ψήφισμα αυτό της «Αλληλεγγύης» αποκρύβονται τα σχέδια της κυβέρνησης και της  Ε.Ε. για τους δήμους και τις περιφέρειες, τις επιλογές για τα απορρίμματα, τις υποδομές  και πολλά άλλα. Σαν δημοτικές πολιτικές συλλογικότητες οφείλουμε να δίνουμε ολοκληρωμένες απαντήσεις στην κοινωνία και όχι μόνον να κάνουμε λαϊκισμό με ψηφίσματα ρηχά και προσωποποιημένα που δεν αγγίζουν στο ελάχιστο την «καρδιά του κήτους», δηλαδή, την Ε.Ε. των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, αλλά στέκονται μόνο στα αποτελέσματα. Με αυτές τις πολιτικές θέσεις, αποκτάς πολύ εύκολα ετερόκλητους  συμμάχους και δίνεις συγχωροχάρτια σε αυτούς, που χθες και σήμερα και αύριο, εφάρμοσαν, εφαρμόζουν και θα εφαρμόσουν αυτή την πολιτική της καταστροφής ενάντια στα συμφέροντα του  λαού της Πόλη μας. Γι’ αυτό και το ψήφισμα της «Αλληλεγγύης» το δέχτηκαν «ασυζητητί» όχι μόνον ο δήμαρχος Ν. Σαράντης και η πλειοψηφία του, αλλά, η παράραξη Νταηλάκη και Παϊσόπουλου.
Εν κατακλείδι δεν γίνεται να βλέπεις το δέντρο και να μην βλέπεις το δάσος, που στην προκειμένη περίπτωση το δέντρο είναι ο Φούχτελ και το δάσος η Ε.Ε., που στα πλαίσια αυτής της πολιτικής κινείται η γερμανική κυβέρνηση .

Γι’ αυτό, η παράταξή μας, η «Ανυπότακτη Πόλη» ζήτησε να σταλεί πίσω το ερωτηματολόγιο του κάθε Φούχτελ, όποτε και εάν έρθει, και να καταδικαστεί η πολιτική της Ε.Ε., που μέσα στους σχεδιασμούς εντάσσεται και το ερωτηματολόγιο Φούχτελ .

Χωρίς να έχουμε καμιά ψευδαίσθηση για τις θέσεις και τα όρια του Δημοτικού Συμβουλίου απέναντι σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, καταθέσαμε ως παράταξη τη δική μας άποψη και στρέφουμε το βλέμμα μας και τη δράση μας στους πραγματικούς  αγώνες, τους αγώνες των τοπικών κινημάτων και των εργαζόμενων, που αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να ακυρώσουν κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου και υφαρπαγής του από το κεφάλαιο και τους δανειστές.


Άγιοι Ανάργυροι – Καματεροό, 21/9/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου