Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 


Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική και ανάλγητη στάση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου 
κ. Δρόσου, που αρνούνταν να μπει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο στις 10/4/22 για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, που έγινε το Σάββατο 6/4 στο 1ο Λύκειο Καματερού, όπου η εργολαβική εταιρεία Renel ΙΚΕ είχε αναλάβει την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου. 
Η ανάλγητη στάση του προέδρου κ. Δρόσου, ήταν πως δεν τους αφορά το ζήτημα !!! Ένας εργάτης έχασε την ζωή του έξ αιτίας της έλλειψης μέσων προστασίας σε χώρο που είναι αναθέτων εργοδότης, 
ο δήμος και δεν τους αφορά ? 

Αλήθεια ο χαμός ενός εργάτη δεν αφορά την δημοτική αρχή, πως το ξεστομίζουν, ούτε την στοιχειώδη ανθρώπινη ευαισθησία μπροστά σε ένα τραγικό γεγονός, πόσο μάλλον όταν την αφορά άμεσα, η σύμβαση με την Εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο. Όταν μάλιστα η σύμβαση αναφέρει πως των ευθύνη για την ασφάλεια του έργου την έχει η διοίκηση του δήμου και σε άλλο σημείο, ευθύνη και η εταιρεία η Renel ΙΚΕ.. 

Μετά από πίεση τοποθετηθήκαμε στο δημοτικό συμβούλιο σαν Ανυπότακτη Πόλη και θέσαμε την ευθύνη της εταιρείας για την έλλειψη μέτρων προστασίας, που αν είχαν παρθεί και αν είχαν ελεγχθεί από τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο κ. Κοτσίνη πιθανόν να μην είχε συμβεί το εργατικό ατύχημα. Αντί να αναλάβει των ευθύνη που της αναλογεί της διοίκησης Τσίρμπα, προσπάθησε να αποποιηθεί κάθε ευθύνη και δήλωνε πως ο εργάτης ήταν αφεντικό!!! και η αναλγησία τους και η έλλειψη κάθε σεβασμού στον αδικοχαμένο νεκρό εργάτη χτύπησε πάτο με την δήλωση του αντιδήμαρχου κ. Κοτσίνη πως δεν ξέρουμε αν έπεσε μόνος του !!!!. 

Η διοίκηση Τσίρμπα ζητούσε να δώσουν παράταση στην εταιρεία Renel ΙΚΕ για να ολοκληρώσει το έργο. Παρόλο που η αντιπολίτευση δεν ψήφισε την παράταση του έργου, κράτησε χαλαρή στάση για των ευθύνη του δήμου και της εταιρείας Renel ΙΚΕ που έχει αναλάβει το έργο. Απορία δημιουργεί, ότι καμιά παράταξη της αντιπολίτευσης δεν το είχε θέσει σαν θέμα ημερήσιας διάταξης για να αποδοθούν ευθύνες, παρόλο που στήριξαν την συζήτηση, μετά από την επιμονή μας, σαν Ανυπότακτη Πόλη, να συζητηθεί στο Δ.Σ. 

Ως Ανυπότακτη Πόλη προτείναμε να αποβληθεί από το έργο η εν λόγω εταιρεία, διότι όφειλε να ελέγχει την ασφάλεια του έργου. 

  • Να πληρώσουν οι υπεύθυνοι για το εργατικό ατύχημα. 
  • Έξω οι εργολαβικές εταιρείες που παίζουν τον ρόλο του μεσάζοντα για την υλοποίηση των έργων των δήμων, κερδοσκοπώντας σε κάθε κοινωφελές έργο. 
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για κάλυψη των αναγκών του δήμου. 
  • Κάλυψη των αναγκών των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό, διότι τα ΕΣΠΑ δίνονται και υποχρεώνουν τα έργα να γίνονται με εργολάβους. 
  • Ανθρώπινες ασφαλείς συνθήκες εργασίες 
  • Όχι άλλο φόρο αίματος για τα κέρδη των εργολάβων..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου