Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ


Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην 63χρονη συμβασιούχα εργαζόμενη στο Δήμο Αγ. Αναργύρων που τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας πριν ακόμα υπογράψει σύμβαση εργασίας και της ευχόμαστε καλή ανάρρωση. 

Μας κατακλύζει οργή, μαθαίνοντας πως πριν την υπογραφή της σύμβασης και πριν να της δώσουν οδηγίες και εκπαίδευση την κάλεσαν μέσα στα μεσάνυχτα για δουλειά. 
Η διοίκηση του δήμου και ο <<γνωστός>> για την αυταρχική και απαράδεκτη εργοδοτική συμπερι-φορά προς τους τις εργαζόμενους - νες, αντιδήμαρχος καθαριότητας,  αντί να τη συνδράμει και να δηλώσει το εργατικό ατύχημα ως όφειλε, είχε το θράσος να την απειλήσει, ότι “θα την τακτοποιήσει”, μόλις επιστρέψει, αφού η σύμβαση της ανέφερε ξεκάθαρα ότι θα δουλέψει στο απορριμματοφόρο». 

Η αιτία του ατυχήματος δεν έχει να κάνει με την κακία την ώρα. 

  • Εχει να κάνει με τις συνθήκες και τα μέτρα προστασίας. 
  • Εχει να κάνει με την εντατικοποίηση, που υφίστανται οι λιγοστοί εργαζόμενοι στην καθαριότητα, που βγάζουν την δουλειά για διπλάσιους εργαζόμενους που θα έπρεπε να εργάζονται στα απορριμματοφόρα. 
Είναι απαράδεκτο 63 ετών εργαζόμενη με σοβαρά προβλήματα υγείας, να είναι σε αυτό το πόστο και επιπλέον χωρίς καμία προετοιμασία για μια τόσο επικίνδυνη εργασία. 
Λίγος σεβασμός και ανθρωπιά λοιπόν απέναντι στο πιο καταπονημένο και σκληρά δοκιμαζόμενο κομμάτι της κοινωνίας, που στα 60  και 65 αποδέχονται την πιο επικίνδυνη και σκληρή δουλειά για την επιβίωση  προκειμένου να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις για την σύνταξη τους και σεις αρκείστε να εντατικοποιείτε την εργασία των εργαζομένων για να παρουσιάζετε έργο, με όποιο τίμημα για τους εργαζόμενους ακόμα και την σωματική τους ακεραιότητα. κ. αντιδήμαρχε. 

Ναι ξέρουν που θα δουλέψουν και κάτω από ποιες συνθήκες οι εργαζόμενοι όπως ξέρει και η διοίκηση του δήμου, γιατί αυτό το άθλιο σύστημα που κομμάτι του είναι και αυτή με την αντεργατική πολιτική που ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια, δεν της δίνει άλλη πιο ανθρώπινη επιλογή. 

Όπως δηλώνει το σωματείο των εργαζομένων  του δήμου  «έχουν προηγηθεί δύο φορές επιτόπιοι έλεγχοι από τους επιθεωρητές εργασίας του ΣΕΠΕ, μετά από καταγγελία του ΔΣ του Σωματείου, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι έχουν καταθέσει εκθέσεις με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα συμμόρφωσης του Δήμου, η Δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα δεν έχει μεριμνήσει στο ελάχιστο, για την υλοποίηση των σοβαρότατων παραλήψεων, παρά το γεγονός ότι έχει ενημερωθεί εγγράφως προ 4 μηνών» 

Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους 

  • Οχι στην εντατικοποίηση. 
  • Κανένας εργαζόμενος σε επικίνδυνες θέσεις εργασίας, χωρίς όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας.  
  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς όλες τις νόμιμες διαδικασίες πρόσληψης. 
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, με πλήρη δικαιώματα ΤΩΡΑ. 
  • Προσλήψεις εργαζομένων για κάλυψη όλων των αναγκών των δημοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου