Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΣΙΡΜΠΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΔΗΜΟΤΩΝ

Η διοίκηση Τσίρμπα πριν ακόμα αναλάβει σαν νέα διοίκηση και λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα έστειλε 517 κατασχετήρια σε συνδημότες μας για οφειλές, που αδυνατούσαν να πληρώσουν. Κατασχέσεις που έγιναν χωρίς καμία προειδοποίηση και χωρίς καμία απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Μετά από την διαμαρτυρία δημοτών η διοίκηση Τσίρμπα ισχυρίστηκε πως έγινε, εν αγνοία της !!! Αλήθεια σε ιθαγενείς νομίζει πως μιλάει, υποτιμώντας την νοημοσύνη μας. 

Συνειδητή επιλογή της διοίκησης ήταν και όσο και αν θέλει να κρυφτεί, στοχοποιώντας τους υπαλλήλους του δήμου, η περαιτέρω απόφαση της να τους δώσει προθεσμία διακανονισμού, μέχρι τον Μάρτιο, προκειμένου να αποφύγουν την κατάσχεση, δείχνει πως ήταν μία κίνηση εκβιασμού, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των οικογενειών παραμονές Χριστουγέννων και την οικονομική δυσκολία των συνδημοτών μας. 
Κατά την γνώμη μας, αυτή η ενέργεια της διοίκησης Τσίρμπα δεν είναι τυχαία αλλά η πολιτική που θα ακολουθήσει στην θητεία της, εφαρμόζοντας την πολιτική της κυβέρνησης σαν γνήσιος εκπρόσωπος της στην δημοτική αρχή και μάλιστα λίγες μέρες μετά την ψήφιση αντιλαϊκής νομοθεσίας που άνοιξε τον δρόμο στους δήμους να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. 
Είναι πρόκληση απέναντι στους αδύναμους οικονομικά συνδημότες μας, όταν αυτό συμβαίνει ενώ την ίδια στιγμή σε πολλές απαιτήσεις χιλιάδων ευρώ από μεγαλοοφειλέτες κατά καιρούς τους δινόταν ευκαιρίες και διευκολύνσεις. 

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε ενέργεια της διοίκησης για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, για οφειλές από ανταποδοτικές υπηρεσίες. 

ΜΕ το καλημέρα η διοίκησή Τσίρμπα, εκτός από αυτήν την επαίσχυντη ενέργεια, πήρε απόφαση να επιβάλει κεφαλικό φόρο για 6 χρόνια 0,3 % επί των τετραγωνικών μέτρων κάθε σπιτιού σε όλους τους κατοίκους, προκειμένου να μαζέψει χρήματα, για να απαλλοτριώσει τους κοινόχρηστους και κοινωφελής χώρους !!! Δεν τους φθάνουν λέει οι εισφορές γης και σε χρήμα που πληρώσανε και πληρώνουν οι κάτοικοι θέλουν και άλλα. 
Ο κάθε ένας καταλαβαίνει πως η πολιτική τους είναι να ξεζουμίσουν τους δημότες και όχι να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει από τον κρατικό προϋπολογισμό, τις απαλλοτριώσεις και κάθε υπηρεσία για παιδικούς σταθμούς, αθλητισμό, πολιτισμό κ.α. 
Η διοίκηση Τσίρμπα χρησιμοποιεί το γελοίο επιχείρημα πως αιτία για την επιβολή του εκτάκτου χαρατσιού είναι η μειωμένη μετατροπή της εισφοράς γης στο Άτταλο! 
Είναι απαράδεκτοι πιστά σκυλιά της κυβερνητικής αντιλαϊκής υποχρηματοδότησης των δήμων, που αντί να καταγγέλλουν την πολιτική αυτή και να απαιτούν αυτά που έχει ανάγκη ο δήμος από τον κρατικό προυπολογισμό (που φθάνουν μόνον για την κάλυψη μόνον το 70% των μισθών των υπαλλήλων και εργαζόμενων. 

Το 50% των εσόδων του δήμου, προέρχονται από τους φόρους τις εισφορές και τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών

Αντί να διεκδικήσει η διοίκηση Τσίρμπα από την κυβέρνηση, αυτά που χρειάζεται ο δήμος για να καλύψει τις ανάγκες των δημοτών, ενοχοποιεί τους δημότες του Αττάλου και μας καλεί όλους τους δημότες να πληρώσουν κεφαλικό φόρο (0,3% επί των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων ) για 6 χρόνια. 
Με κουτοπονηριά η διοίκηση Τσίρμπα μας κρύβει πως η κυβέρνηση έχει επιβάλει το τέλος ταφής των σκουπιδιών αναδρομικά στους δήμους, περικόβοντας τους προϋπολογισμούς των δήμων κατά 240 εκατομμύρια ευρώ και που ένα μέρος του αναλογεί και στον δήμο μας. Κάθε χρόνο θα καλούνται οι δήμοι να καταβάλουν το τέλος ταφής που θα το μετακυλήσουν σε μας μέσα από τα δημοτικά τέλη. 

Και βέβαια η διοίκηση Τσίρμπα σαν πρωτοπόρος εκφραστής της κυβερνητικής πολιτικής δεν έβγαλε άχνα (σε αντίθεση με την πλειοψηφία των δήμων που εναντιώθηκαν στην επιβολή του τέλους ταφής) και φόρτωσε χαράτσι στους κατοίκους ,για να καλύψει το έλλειμμα του προϋπολογισμού. 

Αυτή είναι η αρχή αυτών που μας περιμένει την επόμενη πενταετία της μονοκρατορίας της διοίκησης Τσιρμπα.

Το ερώτημα που τίθεται στον καθένα και καθεμιά μας είναι. 

• Θα σκύψουμε το κεφάλι σε περαιτέρω επιβολή φορομπηξίας ; 

• ΘΑ αδιαφορήσουμε μπροστά στις κατασχέσεις και πλειστηριασμούς συνδημοτών μας; 

Η θα πούμε με αγώνες και αντίσταση κανένας μόνος του. 

  • Όχι στις κατασχέσεις _διαγραφή χρεών τώρα. 
  • Όχι άλλα ανταποδοτικά τέλη εισφορές, φόρους. 
  • Απαιτούμε δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες με μόνιμο και αναγκαίο αριθμό εργαζόμενων. 
  • Χρηματοδότηση άμεση από τον κρατικό προϋπολογισμό, που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες μας. 

Καλούμε τον λαό της περιοχής να οργανώσουμε την πάλη μας για αποτροπή κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού λογαριασμού η κατοικίας εργαζομένων και συνταξιούχων είτε από τον δήμο κράτος είτε από το κεντρικό κράτος είτε από τις τράπεζες. 

Σε καλούμε σε συζήτηση στις 11 / 2 / 24 στις 11 το πρωί στο κεντρικό ΚΑΠΗ Καματερού 

ΝΑ αποφασίσουμε πως θα αντισταθούμε στην φορολεηλασια της ζωής μας να απαιτήσουμε την πόλη των αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου