Τρίτη 2 Απριλίου 2024

ΟΛΕΣ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ 2/4/24 στις 7 μ.μ. ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

 


Μια γυναίκα δολοφονήθηκε στη γειτονιά μας, από το χέρι του πρώην της και κακοποιητή της, ακριβώς έξω από το αστυνομικό τμήμα, όπου είχε πάει να τον καταγγείλει .

ΖΗΤΗΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΟ ΔΡΑΣΗ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ !!

    Μια ακόμα γυναίκα προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο, των δολοφονημένων γυναικών που αντέδρασαν στην κακοποίηση τους, που προσπάθησαν μόνες τους να χειραφετηθούν από την κυριαρχία και καταπίεση  του κακοποιητήτη τους. Μια ακόμα γυναίκα που ενώ το κατήγγειλε  στην αστυνομία δεν προστατεύθηκε, ως όφειλε να κάνει η αστυνομία. Δυστυχώς το κράτος είτε μέσω της αστυνομίας η μέσα από την δικαιοσύνη, καμία ουσιαστική προστασία δεν έχει προσφέρει στα θύματα κακοποίησης και  καταπίεσης.

Δυστυχώς αυτό το σύστημα γεννάει τέρατα σαν τον γυναικοκτόνο σαν τον Μίχο, τους δολοφόνους της Ελένης, του Ζακ αμέτρητες οι περιπτώσεις.

     Είναι ένοχοι, όπως και αυτό το σύστημα το εκμεταλλευτικό, το ανισότιμο, το καταπιεστικό που δημιουργεί συνειδήσεις και σχέσεις σάπιες, καθ' εικόνα και ομοίωση του σε όλα τα επίπεδα και στις οικογενειακές σχέσεις και τις σχέσεις τις σχέσεις  των φύλων. Σχέσεις άνισες ανισότιμες, σχέσεις εξουσιαστικές, που σε αρκετές περιπτώσεις όπως αυτή, οδηγούν στο έγκλημα.

    Αυτός είναι ολοκληρωτικός καπιταλισμός η διπλή καταπίεση και εκμετάλλευση των γυναικών (στο χώρο της εργασίας και στο πεδία των σχέσεων) αυτή είναι η αστική ιδεολογία της ιδιοκτησίας, της «δύναμης», της βίας, με την επίδραση που έχει  στις ανθρώπινες σχέσεις οδηγώντας τες σε βαθιά κρίση, με την κυριαρχία του οικονομικού στοιχείου, της τάσης εμπορευματοποίησης των πάντων, ιδιαίτερα του γυναικείου σώματος (ριάλιτι, διαφημίσεις κ.λπ.), της επιβολής συγκεκριμένων μοντέλων συμπεριφοράς και κουλτούρας ζωής και εργασίας, που δημιουργούν ένα νέο πλέγμα εκμετάλλευσης, ελέγχου, διακρίσεων και οδηγούν σε ανθρωποποίηση και φτωχοποίηση. Ένα ακόμα δείγμα αυτής της κατάστασης είναι η λειτουργία στη χώρα μας του εμπορίου ενοικίασης ανθρώπινης μήτρας φτωχών γυναικών, μεταναστριών επί το πλείστον, για την κατά παραγγελία κυοφορία από οικονομικά ισχυρές, όπως αποκαλύφθηκε ότι γινόταν σε κλινική στα Χανιά.

Αντιστεκόμαστε αγωνιστικά σε αυτή την κατάσταση να ανατρέψουμε, αυτές τις καταπιέσεις, σήμερα να μην μένει καμία μόνη στον αγώνα για Απελευθέρωση και χειραφέτηση.

    Ξέρουμε ότι οι ανθρώπινες σχέσεις μπορούν να αποκτήσουν την ουσιαστική τους διάσταση μόνο στο πλαίσιο μιας επαναστατημένης και χειραφετημένης κοινωνίας που κινείται προς την συνολική κατάργηση της εκμετάλλευσης και καταπίεσης ανθρώπου από άνθρωπο κοινωνία ισότητας, με κέντρο όχι την εμπορευματοποίηση των πάντων, αλλά κοινωνία ελευθερίας  και αλληλεγγύης, χωρίς διακρίσεις λόγω φύλου, καταγωγής  κ.α.

    Η εμπειρία του συλλογικού αγώνα και αλληλεγγύης  στην δωδεκάχρονη στον Κολωνό μας δείχνει τον δρόμο για να νικήσουμε το τέρας και τον ατομικισμό και αφήνουν τον καθένα και την καθεμία εκτεθειμένους στην επίθεση του συστήματος και τα σάπια ιδανικά του. Ενάντια σε αυτά που μας καταπιέζουν μας διασπάνε μας δολοφονούν .

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΟΜΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΔΟΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΥΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΗΜΕΝΗ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου